'Geen amateurvoetbal' met scheidsrechter Olaf Smit:'Al die geverfde armen met een shirt met korte mouwen........ ik vind het niets."

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

In de rubriek ‘Geen amateurvoetbal’ komen personen uit de amateurvoetbalwereld aan het woord die vragen en stellingen voorgelegd krijgen die geen betrekking hebben op het amateurvoetbal. Er wordt ze van alles gevraagd maar niets over een tak van sport waarin ze zelf actief zijn. De eerste in de rij is scheidsrechter die bij het beantwoorden van de vragen en stellingen geen  blad voor zijn mond nam en wat ook precies de bedoeling van de rubriek ‘Geen amateurvoetbal’ is.

image 2015 11 25
Is de ‘top drie’, met Ajax, PSV en Feyenoord, in de eredivisie herstelt, of denk jij dat we een andere landskampioen krijgen: ‘Ik denk dat het inderdaad tussen deze drie ploegen zal gaan.  Vitesse en AZ zijn niet constant genoeg om het hun lastig te kunnen maken. Het is denk ik ook een kwestie van geld.  Daarom heb dan ook sterk het gevoel dat de kampioen uit deze 3 clubs zal komen waarbij  ik hoop dat het Feyenoord word.”
Danny Blind is wel/niet  de juiste keuze als bondscoach omdat: ‘Deze man is absoluut niet geschikt als bondscoach. Hoe hij het elke keer voor elkaar krijgt mag Joost weten maar hij likt zich elke keer weer bij een organisatie naar binnen. Kijk bijvoorbeeld bij Ajax voordat Cruyff ingreep en hem er alsnog uit gooide middels een kort geding. . Hij heeft geen barst bewezen op nationaal en internationaal niveau. De laatste wedstrijden waar het om ging heeft hij lopen te experimenteren terwijl hij een duidelijke opdracht had zich te kwalificeren. We  hebben gezien hoe dat heeft uitgepakt. Dramatisch.......”
Ga jij door alles wat er in de wereld gebeurt nog naar het buitenland op vakantie: ‘ Ik ga gewoon op vakantie maar weet wel dat ik om me heen moet kijken. Kreeg deze  zomer in Parijs nog een appje van een goede bekende om goed uit te kijken.  Remember Charlie stond er, in de metro word je dan wel een beetje paranoïde. Maar het is te gek voor woorden dat een stel idioten op deze manier een hele bevolking in een kwaad daglicht stellen. Dit is geen strijd om het geloof maar een strijd tussen beschaving en barbaren.  Daarom gewoon op vakantie maar  met de ogen  open.....”
Dat Michel Platini en Sepp Blatter nog steeds geschorst zijn is wel/niet terecht:  ‘De schorsing van Blatter begrijp ik, die heeft gewoon te veel geflikt waar er genoeg bewijzen van liggen en dus aantoonbaar zijn. Van Platini is nog niet zoveel naar boven gekomen dus dat wacht ik af.”
Louis van Gaal lukt het niet om Manchester United kampioen van Engeland te worden: ‘Van Gaal heeft eerder dingen voor elkaar gekregen die ik niet snap. Maar als coach heeft toch een aardige prijzenkast bij elkaar gescharreld. Daarom denk ik dat hij het ook in Manchester  voor elkaar krijgt. is het nu niet dan wel in het volgende seizoen. Het is mijn coach trouwens  niet. Ik zou nooit voor hem door een muur gaan als speler maar anderen blijkbaar wel.
Max Verstappen is binnen vijf jaar wereldkampioen in de formule 1: ‘Dat  is toch prachtig dat dit jonge kereltje  het zo goed  doet. Respect voor hem !! Persoonlijk lijkt het me al eerder te gebeuren en ik gun het hem van harte!”
Het wordt tijd dat er een frisse wind door de technische staf van FC Groningen gaat waaien: ‘Zolang Groningen elk jaar zijn spelers moet verkopen om het hoofd boven water te houden zie ik daar het nut niet van in. Aan de andere kant ...... Dick Lukkien EN Marcel Groninger zijn wel jongens uit de streek en van beide  heb ik een hoge pet op.”
Jouw favoriete muziekkeuze is: ‘Ik kom uit een muzikale familie, ben opgegroeid met Jazz en bossanova's. Goede rock en jazzrock is ook prima. Beetje Marcus Miller ?  super. Ben eigenlijk wel breed georiënteerd.
Een tattoo is niet/wel jouw ding: ‘ Absoluut NIET !!!! Al die geverfde armen met een shirt met korte mouwen........ ik vind het niets. Bij VVK was ik de enige met Hessel Mollema zonder tattoo.....”.
Deze week werd een meningsverschil op de training tussen Stijn Schaars en Luciano Narsingh breed uitgemeten in de pers. Snap jij dat ik dan bijna ondersteboven val van het lachen:  ‘Ja , ik zat ook te lachen en schudde mijn hoofd. als scheidsrechter maak je dit ook vaak mee. van die figuren die zichzelf zo ontzettend goed vinden. Ik weet nu al dat ik hier commentaar op ga krijgen maar vind dat wel prima.”
Per direct een Videoarbiter of nooit: ‘ Ja, PSV scoorde weer een buitenspel doelpunt en zou gewoon verloren hebben dit weekeinde tegen Willem 2. Net als bij het Rugby en Hockey direct invoeren, En je snoert je op de tribune weer een aantal idioten de mond !!”
Wie degraderen er uit de eredivisie en waarom: ‘ De Graafschap, geen kwaliteit. Op mentaliteit kun je veel doen maar niet een heel seizoen lang. Voor Twente ben ik bang, zou doodzonde zijn. Alles voor elkaar maar een ramp elftal. Cambuur zou ook dood en dood zonde zijn.”
Op de radio hoorde ik dat leraren graag meer middelen willen om het radicaliseren op scholen aan te pakken. Dweilen met de kraan open of:’ Helaas  dweilen met de kraan open.”
Een Nederlandse club zal nooit meer de kwartfinale van een Europees toernooi bereiken: Jawel daar ben ik van overtuigd, zet bij elke club een paar mental coaches neer (Glenn Pinas) ,mensen die het klappen van de zweep kennen. vraag het na bij De Leeuw van de FC Groningen….”
Voetbal Inside of Studio Voetbal : ‘Voetbal inside, dat oeverloze gelul van die Mulders .... doe dan maar een beetje humor en kantinepraat.”
Hooligans zijn:  ‘Vervelende nare randdebielen. Heb het deze zomer weer meegemaakt bij de JC schaal met supporters van FC Groningen  die niet voor het voetbal kwamen. Maar laat ik me er maar niet meer over opwinden. Heb toen mijn gal al gespuwd op facebook...”