Job Mol(SV Bedum-zondag):'Ik pak nog wel eens een domme gele kaart voor commentaar op de scheidsrechter ."

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Job Mol komt dit seizoen voor het eerst uit voor SV Bedum-zondag 1. Job voetbalt al zijn hele loopbaan tot nu toe voor eerst Bedum en nu dus SV Bedum. In het onderstaand vraaggesprek wat Job had met Puurvoetbalonline had  ging het onder andere over de prestaties tot nu toe met SV  Bedum-zondag, zijn voorliefde voor kunstgras, Dick Visser en het binnen de lijnen een soms te opgewonden standje zijn
Profielfoto van Job Mol
 Job, jij speelt voor SV Bedum-zondag. Heb jij altijd voor SV Bedum en Bedum gevoetbald:‘ Ja, ik heb altijd bij Bedum gevoetbald, ik ben begonnen in de mini's van VV Bedum toen ik 4 was.”
Jullie zijn matig aan de competitie begonnen. Wat lag daar volgens jou aan ten grondslag: ‘Er zijn veel nieuwe spelers bij de selectie gekomen dit jaar. We zijn nu al veel beter op elkaar ingespeeld dan in het begin. De enige wedstrijd die we ons echt kunnen aanrekenen was tegen Warffum uit. Toen hebben we een hele slechte tweede helft gespeeld.”
Jij bent als voetballer nog wel eens een ‘opgewonden’ standje. Daar baal jij volgens mij best van: ‘ Ik heb mijn mondje inderdaad wel vooraan. Ik moet mij af en toe gewoon wat meer inhouden want ik pak nog wel eens een domme gele kaart voor commentaar op de scheidsrechter.”
Waarom gaat SV Bedum-zondag de nacompetitie halen: ‘ De doelstelling is nog steeds het kampioenschap. Maar we moeten ons ook op de tweede periode richten. Wij gaan die periode pakken omdat we de laatste weken steeds beter spelen en omdat we steeds meer een team worden.”
Wat doe je in het dagelijks leven: ‘ Ik studeer nu voor mijn derde jaar Bedrijfskunde MER op de Hanzehogeschool.”
Kunstgras of natuurgras: ‘ Ik vind het zelf fijner om op kunstgras te spelen, de bal rolt dan veel lekkerder dan op de knollenvelden die wij vaak tegen komen bij uitwedstrijden.”
Wat vind jij een overgewaardeerde voetballer in de eredivisie: ‘ Ik vind El Ghazi een overschatte voetballer, hij is dit seizoen erg goed begonnen maar ik denk niet dat hij deze lijn door gaat trekken bij Ajax.”
Bayern Munchen: ‘ Ik vind Bayern Munchen een hele mooie club, Bayern is ook de enige buitenlandse club die ik support. Het knappe van Bayern vind ik ook wel hun aankoopbeleid. Deze zomer hebben ze Douglas Costa gekocht voor relatief weinig geld en hij doet het echt fantastisch.”
Iemand in de rubriek Dames in het Amateurvoetbal plaatste de opmerking, laat Gertjan Verbeek het Nederlands Elftal maar schoonvegen. Hoe denk jij daar over: ‘ Ik vind Gertjan Verbeek wel een redelijke coach, maar ik vind hem niets voor het Nederlands elftal. Hij is nog nooit werkzaam geweest bij een grote club. Ik denk dat hij niet de man is om het Nederlands elftal weer op het been te krijgen.”
FC Groningen in Europa is een fiasco geworden of had jij het resultaat tot nu toe wel verwacht: ‘ Ik had natuurlijk gehoopt dat Groningen het beter zou doen, maar het was wel te verwachten. Marseille is gewoon een hele grote club, en Braga is ook een sterke tegenstander. Ik had wel verwacht dat Groningen thuis zou winnen van Liberec maar dat mocht ook niet zo zijn.”
 Dick Visser is: ‘ Een trainer die erg op de spelers gericht is, Dick is communicatief erg goed en zorgt ook voor een goede sfeer in de groep.”
Voetbal Inside of Studio Voetbal: ‘Dan ga ik voor Voetbal Inside, ik vind dat een mooie mix van humor en voetbal.”
Na dit seizoen is het volgens velen klaar met Erwin van Looi als trainer bij FC Groningen. Wie zou jij graag als een eventuele opvolger zien: ‘ Ik heb daar nog niet echt een idee over, ik zou Ron Jans wel graag weer bij Groningen zien maar ik denk niet dat Ron Jans weer terug komt.”
Wat vind jij van de prestaties van de heren van DIO Bedum of is dat iets wat jij totaal niet volgt: ‘ Ik volg het niet heel erg, maar ik weet wel dat ze het erg goed doen en bovenin meedraaien in de topdivisie, dat vind ik wel erg knap aangezien ze vorig seizoen net gepromoveerd zijn.”