Het sterrenteam van Eppe Scholtens(v.v. Corenos)

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Aan Eppe Scholtens vroeg ik enkele weken geleden of hij een ‘Sterrenteam’ wilde samenstellen. De oud-voorzitter, en nog steeds actief als speler in het vierde elftal van Corenos, voldeed graag aan dat verzoek. Het werd een prachtig team waar degene die in het team gekozen zijn trots op hun verkiezing mogen zijn. Eppe voetbalde voor zijn loopbaan bij Corenos negen seizoenen voor ’t Zandt en tien seizoenen voor Oosterparkers en uit zijn periode bij deze drie verenigingen zijn team samengesteld.

eppe
Doel: Arne Hoving:’ Inmiddels medespeler bij Corenos 4, maar jarenlange betrouwbare sluitpost bij het eerste van Corenos. Is (bijna) altijd overal beschikbaar en inzetbaar. Houdt niet van verliezen, net zo min als ik.”
 Verdediging:
Dirk Bakker robuuste verdediger met een rijk Corenos-verleden. We voetbalden samen in het kampioenselftal van Corenos 2 in 1990.
Klaas Brontsema (Kloaske): Misschien niet de meest technische speler, maar een voorbeeld voor velen qua inzet en volhardendheid. Moest helaas wegens blessure te vroeg stoppen.
Siert Brontsema (zeun van Kloaske): Aartje naar zijn vaartje. Voetbalt altijd tot het randje. Super inzet, voorbeeld voor velen. Misschien meer middenvelder dan verdediger. Komt hopelijk na zijn knieoperatie nog een keer terug in Corenos 1 of 2. En anders maar met zijn schoonvader in het vierde.
Middenveld:
Dolf Klok: Fantastische middenvelder bij ’t Zandt. Voetbalde eigenlijk altijd op veel te laag niveau, maar ik ben blij destijds met hem gespeeld te hebben.
Frits Meeuwes: Corenos-topper: Heerlijke technicus en tacticus die weet hoe een linksbuiten aangespeeld wil worden. Ik had graag ook nu nog met hem gespeeld. Helaas te veel blessures.
Aalderd Duinkerken: Sierlijke voetballer met een geweldige trap. Hopelijk houdt hij het nog een poosje vol bij Corenos 1!
Jan Schokker: Geweldige middenvelder. Soms meedogenloos, maar altijd technisch begaafd. Ook super zaalvoetballer. Moest ook al te vroeg stoppen.
Aanval:
Jaap Pijper: Door Jaap ben ik bij ’t Zandt gaan voetballen. En we voetballen nu, 50 jaar later en samen 120 jaar oud, nog steeds samen bij Corenos 4. Geweldige kopper en technicus, al is zijn ‘schaar’ nu wat versleten. Samen met hem in 1974 kampioen geworden met ’t Zandt A1. We scoorden samen 50 tot 60 doelpunten dat jaar. We zijn ook nog samen kampioen geworden bij Corenos 2 (1990) en Corenos 4 (1998). Kan en kon ook wel een potje verdedigen.
Erik Zuidema: Super-aanvaller en Corenos topscorer natuurlijk.
Henri Bruggeman (Brokamp): Geweldige linksbuiten en club-icoon die ons veel te vroeg is ontvallen.
Reserves:
Keeper Joop Potgieter (Oosterparkers): Altijd grote bewondering voor Joop gehad bij zowel Oosterparkers 1 als in OP 2. We voetbalden destijds nog ‘op het stadion’. Prachtkerel en geweldige keeper destijds.
Otto Klein: Technisch zeer vaardige verdediger bij Oosterparkers. Niet zo vaak zelf mee gevoetbald, maar heb hem altijd zeer bewonderd.
Joep Schlukebir: Al was het alleen al vanwege zijn tomeloze inzet voor de club en zijn elftal(len).
Trainer: Klaas van der Ploeg: Heb hem (tijdens mijn voorzitterschap bij Corenos) meegemaakt als een fantastische clubtrainer! En dat is hij (bij LEO) nog steeds, vermoed ik…
Leider: dezelfde Joep Schlukebir!