Een zaterdag op Marumnello

Geschreven door Johannes Kalfsbeek op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Zaterdag waren er weinig wedstrijden op Marumnello maar Johannes Kalfsbeek ‘klom’ toch in de pen om over de club te vertellen die hij in zijn hart heeft gesloten.

Ze waren er ook zaterdag de vrijwilligers die de club letterlijk aan de praat houden. Onze onvolprezen gastvrouwen, vandaag Wietske en Sita, waar de gastvrijheid en de gezelligheid vanaf druipt, kun je stellen. De mensen achter de bar, vandaag onze duizendpoot  Koos Broekema en zijn geliefde, aan een proatje en een bakkie geen gebrek. Uiteraard had consul Koos de velden weer goedgekeurd en er werd ook gevoetbald. Ik heb de wedstrijd Marum C3 tegen VEV 67 C4 gefloten, beide teams hadden 4 punten uit 8 wedstrijden wat niet overhoudt natuurlijk maar het bleef een wedstrijd waar het erom kon gaan. De coach van Marum C3 is de aimabele Ronald Drent. Trainer is Robin Boonstra. Het is een team wat veel spelvreugde uitstraalt waar de onderlinge verhoudingen uitstekend zijn ondanks de wat magere resultaten. Veel plezier is misschien nog wel een betere conclusie en er voetballen zeker een aantal goede voetballers in waaronder captain Berjan Stouwie. Berjan verzaakt nimmer en ondanks zijn fysiek gaat hij met overtuiging ieder duel aan. Ook de technisch zeer vaardige Joachim Kailola is een prachtige voetballer en zo voetballen er zeker een aantal meer. Beetje jammer vind ik wel dat er geen grensrechter is bij dit team ondanks dat er meerdere zonen van gewezen voetballers in spelen die dat prima zouden kunnen. Ronald Drent de coach pakt het prima op mag gezegd maar vaders kom op pak dit bij toerbeurt even op. Eens per 6 weken mag voor je kind toch geen probleem zijn! Ben benieuwd zaterdag wie er staat of beter gezegd staan. Er werd met 6-1 gewonnen in een mooie zeer sportieve pot waarin het tot een kwartier in de tweede helft, zwarte Piet was amper gearriveerd, mooi gelijk opging maar toen raakte Marum op drift. Mooie doelpunten en een terechte overwinning leuk voor dit team wat meteen wordt uitgeroepen tot team van de dag.C3 lekker doorgaan met elkaar gaat best goedkomen met jullie. B1 wint ook zijn wedstrijd met 3-1 van Achilles 1894 en blijft meedoen in de top drie. E1 gaat steeds beter spelen wint met 6-0 van het gerenommeerde Be Quick 1887 E1. Marum E1 zit ook in de top drie van deze competitie en speelt hoofdklasse. MD1 MB1 verliezen voor de beker en kunnen zich nu lekker richten op de competitie. Marum 1 en Marum 2 spelen niet vandaag lekker een zaterdagje vrij hoor ik om me heen, daar mag ieder van denken wat ze willen natuurlijk maar niet voetballen in een …… weekend! Het is bekerweekend en daar doen we niet meer mee dus kijken we even vooruit naar volgende week.
Er komen een aantal leuke potjes aan voor spelers en kader Poll en Pranger met zaterdag a.s Grijpskerk uit. Grijpskerk is een mooie club met een mooie historie. Het complex ziet er prima uit, Grijpskerk speelt op kunstgras en staat vijfde in 3B met 21 punten en een doelsaldo van 30-14.
Grijpskerk heeft eind vorig seizoen een nieuwe trainer aangesteld, in de media lazen we een jonge trainer want Grijpskerk wilde graag een andere koers varen met de club. Ook een jonge onervaren trainer maar wel een met voetbalervaring. Zijn roots liggen bij Quick 20 een hele mooie club uit het Oosten. Ervaring als assistent trainer bij Drachtster Boys en nu op eigen benen bij Grijpskerk luisterend naar de naam van Mark Kroeze. Grijpskerk doet het goed, vijfde lijkt middenmoot maar het is maar 3 punten minder dan de koploper en 2 punten minder dan Marum. Ze hebben 3x verloren, opvallend is dat dat 2x op kunstgras is gebeurd en een keer op gras in Hallum bij Wyckels. Grijpskerk speelt aanvallend en verzorgd voetbal lezen we regelmatig. De gemiddelde leeftijd is 23,3 jaar maar wel 9 jongens van 21 of jonger en met Tillema, Loonstra en Smid een paar zeer ervaren voetballers of een mooie mix. Marum is gemiddeld 21,7 jaar oud en hanteert denk ik een beetje dezelfde speelstijl. Al met een wedstrijd waar we ons op mogen verheugen lijkt me met twee voetballende ploegen. Kunnen we stellen dat zwarte Piet vandaag kanootjes uitdeelde op Marumnello nemen we hem volgende week mee naar Grijpskerk uit Marum. Er wordt op kunstgras gespeeld dus het gaat zeker door ijs en weder dienende natuurlijk.  Zaterdag a.s Grijpskerk-Marum aanvang 14.30 uur.  Hardegarijp 2-Marum 2 aanvang 12.00 uur.