Robert Knol(v.v. Corenos): 'Ik hoop dat we in de toekomst weer zonder angst naar de Stadions kunnen."

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Robert Knol verscheen aan het einde van het vorig seizoen in de basis van het eerste elftal van Corenos. Dit seizoen zet hij die lijn door en behoort de middenvelder volgens de kenners tot een van de spelers voor de toekomst van de ploeg uit Roodeschool. Over die toekomst en nog veel meer ging het vraaggesprek dat Robert had met Puurvoetbalonline.

 Robert Knol
Robert, jij voetbalt voor Corenos. Daar is jouw loopbaan ook begonnen: ‘Nee ik ben mijn loopbaan begonnen bij vv t Zandt en heb nog bij vv Appingedam gespeeld. In mijn periode bij Appingedam zocht ik meer uitdaging maar bleef het bij een seizoen. Toen kwam ik bij Corenos en dat bevalt erg goed.”
Dit is jouw tweede jaar als speler van het eerste elftal. Zie jij je dit seizoen als basisspeler: ‘Ja zo zie ik dat wel. Vorig seizoen was ik aan het einde van het seizoen ook basisspeler na een lastig begin en dat heb ik meegenomen naar het nieuwe seizoen.”
Waar liggen jouw specifieke kwaliteiten als voetballer: ‘Ik vind mezelf sterk in de rol van spelverdeler. Ik ben snel en heb een aardige techniek.”
In het Europa League-toernooi zijn de prestaties van FC Groningen niet best. Had jij dat verwacht: ‘Ja dat had ik wel verwacht want, FC Groningen heeft niet het niveau en de spelers om mee te draaien in Europa.”
De laatste drie duels leverden jullie zeven punten op. Dat betekent dat er tot aan de winterstop een mooie serie aan zit te komen: ‘Ja en die 7 punten waren zeer welkom na de wedstrijden ervoor wat punten te laten liggen. We hebben een goede ploeg staan om die reeks door te trekken en misschien zit er dan voor ons wel een leuke positie op de ranglijst in.”
Wat doe je in het dagelijks leven: ‘Ik volg een opleiding voor monteur elektrische installaties en loop daarvoor stage bij Croon TBI.”
Samen met Kevin Haan was jij volgens Frits Meeuwes uitblinker tegen Westerlee. Wat heeft Kevin wat jij niet hebt: ‘‘Als ik iets moet zeggen, andere voetbalschoenen hahaha, nee maar ik denk dat we niet veel verschillen in speelstijl maar dat hij verdedigend wat sterker is. We hebben vanaf de jeugd samengespeeld bij vv  ‘t Zandt en ik denk dat we in de wedstrijd tegen Westerlee hebben laten zien dat we elkaar goed kennen op voetbal gebied, en dat we daarom beide een prima  wedstrijd hebben gespeeld.”
Trainer Peter Ernst heeft verlengd bij Corenos. Daar ben jij blij mee omdat: ‘Ik vind dat hij een trainer is die ons verder kan helpen. De trainer heeft veel zicht op het spel en ik zie onszelf onder Peter wel naar een top 5 klassering spelen.”
Wat zijn jouw verdere hobby’s naast het voetballen: ‘Ik zit vaak achter de PlayStation 4 en verder ben ik vaak met vrienden. “
Arie  Duinkerken/Frits Meeuwes:  Beide mijn trainer geweest vorig seizoen en in het 1E  jaar bij Corenos was Frits mijn trainer van het A elftal. Twee leuke en goede trainers. Dat Frits er nu ook weer bij is in het nieuwe seizoen vind ik een goede zet want je kunt aan hem alles kwijt en staat altijd voor je klaar.”
Het schijnt dat de gemeente Eemsmond niet meer de gulle gever richting bijvoorbeeld de voetbalclubs kan zijn. Waarom moeten ze wél wat aan jullie trainingscomplex doen: ‘Wij hebben maar twee velden en op het tweede veld traint iedereen. Dan kun je wel nagaan hoe het veld erbij ligt. Dan werkt dat ook weer door op zaterdag met eindresultaat dat er gewoon veel thuiswedstrijden worden afgelast en dat is gewoon zonde voor het spel. Verder vind ik Corenos een leuke en mooie club die het in de toekomst ook moet blijven zen daarom moeten onze twee velden goed blijven.”
Wie wordt er volgens jouw kampioen van Nederland en waarom: ‘FEYENOORD, dat met de juiste versterking in de winter transferperiode naar een nummer 1 positie klimt.”
Na ‘Parijs’ wordt het nooit meer hetzelfde in de voetbalstadions: ‘Op dit moment zit de schrik er natuurlijk nog goed in en dat is ook niet meer dan logisch. Toch denk en hoop ik dat iedereen weer naar het stadion kan gaan zonder angst en zorgen. “