Robert Rosema(Hunsingo): De fusie tussen Viboa en Hunsingo zal het voetbal in Winsum en omstreken een flinke boost geven".

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Robert Rosema is als doelman van Hunsingo niet te benijden. De goalie bivakkeert namelijk samen met zijn ploeggenoten op een laatste plaats in zondag 3C. Over  dat, de naderende fusie tussen VIBOA en Hunsingo , en de passie om te winnen gaat het onderstaand vraaggesprek met de doelman die eerst Edwin van der Sar en nu Manuel Neuer als zijn voorbeeld ziet.
image 2015 11 21
 Robert, als doelman wordt je niet blij van zevenveertig goals in negen duels: ‘Nee dat klopt. Maar als we onszelf uiteindelijk veilig weten te spelen op puntenaantal, maakt het doelsaldo mij weinig uit.”
Dat Hunsingo nog steeds in de derde klasse speelt is eigenlijk een wonder omdat: ‘We sinds de promotie elk jaar onze beste spelers zijn verloren. We hebben het tot nu toe elk jaar kunnen opvangen, maar dit jaar wordt het erg lastig.”
Wat doe je in het dagelijks leven: ‘Ik zit in mijn laatste jaar in de opleiding tot docent aardrijkskunde. Ik geef dit jaar les op Stad & Esch in Meppel.”
Wat vind jij een ondergewaardeerde keeper in de eredivisie: ‘Robbin Ruiter. Hij is een stabiele factor bij FC Utrecht en zou bij een PSV of Feyenoord prima mee kunnen.”
Ben jij naast keeper van het eerste verder nog actief binnen Hunsingo of de jeugdafdeling van v.v. Winsum: ‘Ja, ik train de keepsters van dames 1 en de MB1.”
Er zit een fusie aan te komen tussen Viboa en Hunsingo. Dat had eerder gemoeten of: ‘Eigenlijk wel. Het mooiste zou zijn als er ook al een nieuw sportpark in Winsum stond. De fusie zal het voetbal in Winsum en omstreken een flinke boost geven.
Europees gezien stelt Nederland weinig meer voor. Denk jij dat daar nog weer verandering in komt: Natuurlijk. Maar dan moet er wel kritisch naar onder andere de jeugdopleiding worden gekeken. Ook door de clubs. Kwaliteit in je jeugd is leuk, maar mentaliteit is nog belangrijker. Door de jeugd te pamperen denken ze dat ze er al zijn, terwijl ze nog niks gepresteerd hebben.”
Wat vind jij een voorbeeld voor jou als doelman: ‘Vroeger was dat Edwin van der Sar. Zijn uitstraling en leiding in het veld waren ongeëvenaard. Tegenwoordig ben ik erg fan van Manuel Neuer. “
Na dit seizoen is het volgens velen klaar voor Erwin van Looi als trainer van FC Groningen. Wie zou jij graag als een eventuele opvolger zien: ‘Ik heb zo geen naam in mijn hoofd. Maar de FC heeft iemand nodig die passie en strijd op het veld brengt. Verliezen mag, maar dan moet je wel 200% gegeven hebben.”
 Harry Dekker: ‘Is een geweldige man. Nooit chagrijnig of boos. Met Harry hebben we een sfeermaker, feestganger en een verantwoordelijke teammanager.”
De kreet van Rutte, we zijn in staat van oorlog met IS, is er een van: Dat hij druk voelt. Hij moet nu wel reageren, en hiermee geeft hij aan Frankrijk en de V.S. te blijven volgen. In Syrië zitten echter zoveel partijen, dat zulke uitspraken wel link blijven.”
Voetbal Inside of Studio Voetbal:Ik ben volger van VI. Voetbal is een spelletje en spelletjes zijn leuk. VI heeft een ongezouten mening en leuke verhalen.
Na ‘Parijs’ wordt het bij grote sportevenementen steeds goed om je heen kijken of: ‘Het zit toch in je achterhoofd, maar we moeten gewoon ons leven leiden zoals we dat gewend zijn.”
Wat heb ik niet gevraagd maar wil jij wel vertellen:Tot snel langs het veld.”