Puurvoetbalonline in gesprekSimon Schuil (Hoofdtrainer De Fivel): ' Mannen als Foppe de Haan geven kleur aan het betaald voetbal."

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Simon Schuil is voor het eerste jaar actief als hoofdtrainer van De Fivel uit Zeerijp. Daarvoor was hij actief als assistent-trainer bij Omlandia en een seizoen als hoofdtrainer van zondag vijfdeklasser Woltersum. Dat en nog veel meer komt aan de orde in het vraaggesprek dat Puurvoetbalonline had met de jonge trainer die na dit interview nog wel even een ‘appeltje moet schillen’ met een van zijn oud-trainers.
 
image 2015 11 20 1
 Simon, kun je ons eerst in het kort wat vertellen over je eigen voetbalcarrière: ‘Ik heb alle jeugdteams doorlopen bij Omlandia. Daarnaast heb ik bij Omlandia nog een aantal jaren in de senioren gespeeld in verschillende periodes. Na mijn keuze om mijn trainersdiploma's te halen heb ik zelf voetballen wel op een lager pitje gezet en heb ik vooral gespeeld in de 'gezelligheidselftallen'.  Ik heb nog 1 jaar bij Woltersum in het 1e gespeeld, maar dit was niet te combineren met mijn (assistent)trainerschap bij Omlandia. Verder voetbal ik op dit moment nog wel geregeld in de zaal bij Omlandia.”
Je bent als trainer bij Omlandia begonnen waar je in je laatste jaar ook nog interim-trainer was. Hoe lastig was daarna de overstap naar Woltersum: ‘Ik lieg als ik zeg dat het niet even wennen is om van een 1e klasser (Omlandia) naar een 5e klasser (Woltersum) te gaan. Lastig vond ik het zeker niet, omdat ik wist wat Woltersum zou brengen en ik ben van mening dat het voor elke trainer goed is om ook training te hebben gegeven bij een 5e klasser. Bepaalde faciliteiten die je gewoon zijn bij een 1e klasser zijn bij een 5e klasser toch anders. Goed denk ik om dat als trainer te ervaren. Al moet ik zeggen dat ik ook een erg leerzaam en leuk jaar heb gehad als trainer bij Woltersum.
Wat heb je het meeste van je periode als interim-trainer opgestoken: ‘Dat het succes van een trainer voor een groot gedeelte wordt gecreëerd door de kwaliteiten en inzet en beleving van de groep. Vanaf het moment dat ik als interim-trainer aan het roer kwam te staan hebben we destijds als 1 blok (team en staf) geprobeerd om zoveel mogelijk punten te vergaren om in de 1e klasse te blijven. Dat dit uiteindelijk gelukt is zie ik nog steeds als een groot compliment aan de hechte spelersgroep. Dit is voor mij wel een bevestiging dat in veel gevallen dat de 'trainer zo goed is als zijn spelersgroep'.
Als trainer moet je steeds meer people manager zijn. Deel jij zijn mening: ‘Ik ben het daar absoluut mee eens. Ik denk dat wanneer jij als trainer denkt dat je alles uitgevonden hebt dan kom je van een koude kermis thuis. Ik ben van mening dat je op de juiste momenten boven de groep moet staan maar ook zeker op bepaalde momenten tussen de groep moet staan. En onder dat laatste versta ik o.a. het tonen van interesse in spelers (werk/school/thuissituatie). Onder people manager versta ik ook open staan voor andere geledingen binnen de vereniging. Bijvoorbeeld de jeugd en het wel en wee van de vrijwilligers. Op deze geledingen probeer ik mij als trainer ook zoveel mogelijk te focussen.”
Een oud-trainer noemde je als speler een ‘luie’ spits. Wat bedoelde hij daarmee denk je: ‘Haha, ik hoop niet dat mijn spelers dit lezen. Maar ik denk dat dat wel klopt. Ik ben als voetballer, denk ik, iemand die het moet hebben van zijn spelinzicht en zeker niet van de duelkracht, loopvermogen of snelheid. Ik ben iemand die probeert te gaan voor de mooie steekpass of een mooie actie. Dan komt het soms wel over als lui.”
Als trainer hanteer jij een speelwijze die bij jouw selectie past of volg je de ‘ huisstijl van de vereniging waar je als trainer actief bent: ‘Ik heb als trainer nog niet meegemaakt dat ik heb te handelen naar de 'huisstijl van de vereniging'. Ik ben van mening dat je als trainer moet kijken naar de kwaliteiten van je spelersgroep, daarnaast vind ik het ook belangrijk dat spelers zichzelf ergens lekker bij voelen. Je kunt als trainer wel iets voor ogen hebben, maar de spelers moeten het uiteindelijk uitvoeren. Ik probeer ook geregeld in gesprek te gaan met spelers binnen mijn elftal over de manier van spelen.”
Vaak wordt er gezegd, veel teams missen een ‘klootzak/leider in het veld’. Deel jij die mening: ‘Een klootzak/leider in het veld kan zich op verschillende manieren manifesteren. Deze kan verbaal (coaching) heel nadrukkelijk aanwezig zijn, maar kan ook een 'klootzak/leider' zijn in zijn spel. Ik ben wel van mening dat elk team een speler nodig heeft die eens zegt/symbool staat voor 'het is tot hier en niet verder, nu moet er wat gebeuren jongens'. Een voorbeeld hiervan is voor mij Peter Wassing (NEC, ex-Omlandia), geen specifieke leider in woord en gebaar maar zeker wel in zijn manier van spelen. Een dergelijke speler staat altijd bij mij als 1e op papier. Ik ben bijvoorbeeld fan van een type als Nigel de Jong. Een dergelijke speler heeft een team altijd nodig voor het bewaken van de balans.”
Wat doe jij in het dagelijks leven: ‘Ik ben administratief medewerker bij TKP Pensioen in Groningen. Dit is een administratiekantoor voor pensioenfondsen.”
In Alderik van der Ploeg heb jij een clubman als assistent bij De Fivel. Hoe belangrijk is dat: ‘Ik ben erg tevreden met Alderik als assistent. Buiten het feit dat Alderik een 'toffe peer' is vult hij mij met zijn persoonlijkheid en zijn verstand van voetballen goed aan. Ik denk zeker dat het van belang is dat de assistent (en de rest van de staf) clubmensen zijn. Zij kunnen voorkomen dat je als trainer bepaalde fouten begaat doordat zij exact weten van het reilen en zeilen binnen de vereniging. Wat dat betreft mag ik mijn handen dichtknijpen met Alderik, Jan en Nanne bij het 1e elftal van de Fivel.” 
Wat is jou doelstelling wat je dit seizoen met De Fivel wilt bereiken: ‘Wij hebben met de Fivel een erg jonge en leergierige groep. Gezien de lage gemiddelde leeftijd van de ploeg houden wij er rekening mee dat we wisselvallig kunnen zijn. Deze wisselvalligheid moeten we proberen zoveel mogelijk te verkleinen en dan ben ik van mening dat wij als de Fivel uiteindelijk kunnen doorgroeien naar een mooie plek in de middenmoot. Buiten de positie op de ranglijst vind ik het altijd van belang dat je na die tijd elkaar aan moet kijken/op de schouder moet slaan in de kleedkamer/kantine en moet kunnen zeggen: 'We hebben er weer alles aan gedaan vandaag'. Punten zullen daar dan zeker een gevolg van zijn.”
Vaak wordt een jeugdteam getraind door een goedwillende vader of moeder. Dat is funest voor het jeugdvoetbal ‘I: k ben van mening dat verenigingen de goedwillende vader en moeder moeten koesteren. Ik ben namelijk van mening dat ook de goedwillende vader of moeder wel degelijk verstand van voetbal kan hebben (eigen verleden als voetballer) of door een enthousiaste manier van coachen en begeleiden het team met plezier kan laten voetballen. Plezier moet altijd de drijfveer zijn. Zonder hun inzet blijkt het tegenwoordig heel erg lastig om de begeleiding van jeugdteams voor elkaar te krijgen. Natuurlijk is het goed dat de standaardteams zoveel mogelijk werken met betaalde en gediplomeerde trainers. Alleen moet dit voor clubs financieel ook mogelijk zijn. En dat blijft vaak een probleem.”
Als je als trainer meegaat in de wijze zoals het voetbal tegenwoordig beleven heb je …: 'Haha lastige vraag. Ik ben van mening dat je als trainer veel plezier moet beleven in het uitvoeren van je vak/hobby. En dat is voor mij het belangrijkste."
Na de aanslagen in Parijs en de afgelaste duels België-Spanje en Duitsland-Nederland zijn grote sportevenementen bijna niet meer te organiseren: 'Toen ik dinsdag tijdens de training hoorde dat er ook een streep ging door Duitsland - Nederland door terreurdreiging schrok ik wel even. Los van het feit dat het je pijn doet dat er ook afgelopen vrijdag weer zoveel slachtoffers zijn gevallen is het ook angstig dat het steeds dichterbij lijkt te komen en ook zijn invloed heeft op grote sportevenementen. Wel ben ik van mening dat we zeker waakzaam moeten zijn, maar niet moeten wijken voor door sportevenementen op voorhand niet meer te willen organiseren. Sport verbroedert."
Ook in het amateurvoetbal raken beleidsbepalers steeds sneller in de war en wordt na een paar nederlagen de trainer eruit gegooid. Waan van de dag of een gevolg van steeds groter wordende ‘belangen’: ‘Gezien de clubs waar ik gezeten heb denk ik dat het waan van de dag is. Ik heb tot nu altijd wel ervaren dat clubs waar ik heb gezeten heel reëel zijn in dergelijke zaken. In uitzonderlijke situaties ontkom je er niet aan om je trainer eruit te sturen. Maar dit moet het laatste middel zijn wat je als club aangrijpt. Maar ik denk dat je als club je altijd de vraag moet stellen: welke factoren geven ons aan dat het met een andere trainer anders of beter gaat.”
De Fivel als club is: ‘Een ontzettend warme dorpsclub met een grote groep vrijwilligers die de club een warm hart toedragen en ontzettend goed werk leveren. Zonder anderen tekort te doen, maar als ik ld bijvoorbeeld zie hoeveel tijd mannen als Dirk Jan Elema en Frits Bijmolt in de club steken. Het werk van de vele vrijwilligers wordt soms nog weleens onderbelicht. Maar onmisbaar voor dorpsclubs als de Fivel. Als je de kantine binnenkomt bij Marga (iedereen bekend die geregeld bij de Fivel komt) straalt het dorpse karakter ervan af. Dit dorpse karakter maakt ook de spelersgroep een hele fijne om mee te werken. ‘Doe maar gewoon dan doen we al gek genoeg’ is denk ik een mooi motto dat opgaat voor de club De Fivel en de spelersgroep waar ik mee werk.”
Wat is de valkuil waar iedere beginnende trainer tegen aanloopt: ‘Je hoort vaak dat jonge trainers niet het overwicht hebben op een spelersgroep omdat er spelers bij zitten die net zo oud zijn of zelfs ouder. ‘Leeftijd is maar een getal’ gaat op voor voetballers, maar ook zeker voor trainers. Ik ben van mening dat het als trainer niet gaat om leeftijd maar om wat je te vertellen hebt. Probeer daarom als jonge trainer je niet anders voor te doen dan je bent.”
Bij welke trainer in het betaald voetbal zou jij wel een dag mee willen lopen: ‘Ik kan heel erg genieten van het enthousiasme van Foppe de Haan. Ik ben erg benieuwd hoe een trainer zoals Foppe het spelletje beleefd, voorbereid en ondergaat. Veel trainers zijn toch van de moderne school en ik wil weleens ondervinden hoe een trainer van de oude stempel (zonder negatief over te komen) zijn werk doet. Daarnaast zal ik dan in gesprek gaan met zijn vrouw over een verlenging van zijn contract. Mannen als Foppe De Haan geven kleur aan de trainerswereld in het betaald voetbal.”