Mark de Boer(SV De Heracliden): ' Ik had Joey van den Berg graag bij Feyenoord gezien."

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

De 23 jarige Mark de Boer voetbalt sinds de F-Pupillen voor De Heracliden en speelt sinds het seizoen 2009-2010 voor het eerste elftal van de voetbalvereniging uit Uithuizermeeden. Dat en nog veel meer komt terprake in het vraaggesprek dat Puurvoetbalonline had dat verder ging over zijn gevoel bij ‘Hera’, Feyenoord en het ‘lawaai rond Depay.

 Mark de Boer
Mark, jij voetbalt voor De Heracliden. Daar is jouw loopbaan ook begonnen: ‘Ja dat klopt. Ik ben in de F-Pupillen bij SV de Heracliden begonnen en sindsdien nooit meer weggegaan. Voor mij is voetbal bij SV de Heracliden een uitlaatklep en blijf dit hopelijk als het in de toekomst met werk te combineren valt, nog lang doen. “
Met De Heracliden nemen jullie op dit moment een zesde plaats in. Dat is waar jullie behoren te staan of: ‘Een zesde plek is denk ik een goede weerspiegeling van de kwaliteiten die wij bezitten en de kwaliteiten die onze tegenstanders bezitten in onze klasse. Onze basis elf is erg sterk, maar wij hebben een te smalle selectie momenteel om echt mee te kunnen doen met ploegen als Appingedam, VV Groningen en Pelikaan S. Deze ploegen hebben simpelweg meer kwaliteit.”
Feyenoord wordt dit seizoen kampioen van Nederland omdat: ‘Feyenoord wordt dit seizoen kampioen, omdat Feyenoord een erg brede en kwalitatief goede selectie heeft. Als Feyenoord nu moet wisselen dan boekt Feyenoord weinig kwaliteit in. Dit was de voorgaande jaren wel anders.”
Wat doe je in het dagelijks leven: ‘In het dagelijks leven ben ik nog student. Ik volg momenteel een Master Finance aan de Rijksuniversiteit Groningen. Ik hoop in de zomer klaar te zijn met mijn opleiding en dan een baan te gaan zoeken. Verder heb ik een bijbaan bij de Albert Heijn en bij Stichting Beach-Event ben ik penningmeester.”
Jij voetbalt samen met je broer Frank in het eerste team van De Heracliden. Wat is het grootste verschil tussen jullie als spelers: ‘Het grootste verschil tussen Frank en mij is dat wij als speler gezien totaal niet op elkaar lijken. Frank is erg explosief en ik een stuk minder. Daarnaast is Frank linksbenig en ik rechtsbenig. Fysiek gezien ben ik dan weer een stuk sterker dan Frank. Frank heeft echter weer meer scorend vermogen. Het feit dat wij erg verschillende voetballers zijn is denk ik het grootste verschil tussen mij en Frank.”
FC Groningen moet na dit seizoen afscheid nemen van Erwin van der Looi omdat: ‘FC Groningen moet afscheid nemen van Erwin van de Looi, omdat het publiek graag een FC Groningen wil zien dat met durf, en dus op de aanval, speelt. Erwin van der Looi is meer bezig om geen tegengoal te krijgen dan om te proberen zelf te scoren. Terwijl Groningen aanvallend meer kwaliteiten heeft dan verdedigend.”
Er is op dit moment veel ‘lawaai’’ rond Memphis Depay. Snap jij dat of zeg jij, laat gaan: ‘Er is inderdaad veel lawaai rond Memphis Depay. Ik snap dat wel. Depay gedraagt zich als een absolute wereldster maar presteert niet als zodanig. Als je voor een club als Manchester United speelt, het rugnummer 7 draagt en vervolgens niet presteert, dan krijg je hoe dan ook de media over je heen. Alles heeft met prestaties te maken. Cristiano Ronaldo draagt ook uitgesproken designer kleding. Het verschil met Depay is dat Ronaldo wel presteert.”
Na Siemen Mulder heeft nu ook Chris Mulder zijn eerste wedstrijd in de Jupiler League gefloten. Had jij dat van de oud-speler van De Heracliden verwacht: ‘Ik heb vroeger nog met Chris samengespeeld en in die periode was Chris ook al een uitgesproken persoon. Chris heeft erg sterke leidinggevende capaciteiten en dat hij dan ook ver is gekomen met fluiten had ik wel verwacht. Echter zijn er natuurlijk altijd factoren die je zelf niet in de hand hebt die een rol kunnen spelen en ervoor kunnen zorgen dat je niet de top bereikt. Het is afwachten of hij net als Siemen de top gaat bereiken, maar ik verwacht dat Chris de absolute top wel gaat bereiken.”
Ben jij ook nog anders dan als speler actief voor De Heracliden: ‘Op dit moment ben ik alleen als speler actief binnen de vereniging. Momenteel ben ik te druk met andere zaken om een functie binnen de vereniging te vervullen, maar voor de toekomst sluit ik het niet uit.”
Jouw oud-teamgenoot Robin Zuidema doet het prima bij v.v. Gorecht. Had je dat verwacht: ‘Robin heeft aan het einde van vorig seizoen aangegeven dat hij een stap hogerop ambieerde. Niemand binnen de Heracliden twijfelde aan het feit of Robin bij Gorecht succesvol zou worden of niet. Robin heeft het talent om misschien nog wel hoger te voetballen dan de tweede klasse. Robin komt gelukkig nog vaak even een keer langs bij de vereniging en is ook meer dan welkom! Hopelijk komt hij ooit nog een keer terug bij de Heracliden.”
Wie zie jij bij jullie in 3C kampioen worden en waarom: ‘Ik verwacht dat VV Groningen kampioen gaat worden. VV Groningen bezit dezelfde kwaliteiten als Pelikaan S en Appingedam, maar VV Groningen is meer een team en daarom worden zij kampioen.”
Wat vind jij een ondergewaardeerde voetballer in de eredivisie: ‘Joey van den Berg vind ik een ondergewaardeerde speler in de eredivisie. Hij gaat altijd mee voorop in de strijd, heeft een sterk linkerbeen en een goed spelzinzicht. Had hem graag bij Feyenoord gezien.”
Voetbal Inside of Studio Voetbal: ‘Voor beide programma’s zou ik geen avond thuis blijven. Als ik zou moeten kiezen dan koos ik voor Studio Voetbal.”
Wat wil jij nog graag vertellen maar heb ik niet gevraagd: ‘Veel succes met je verslaggeving van het amateurvoetbal!”