Niels Alt (v.v. Zeester): Alleen al voor Dirk Kuyt hoop ik dat Feyenoord kampioen wordt."

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

De nu 31 jarige Niels Alt voetbalt sinds de winterstop van het vorig seizoen voor de voetbalvereniging Zeester. Over hoe dat tot stand kwam komt in het vraaggesprek dat de middenvelder had met Puurvoetbalonline tersprake waarbij verder onderwerpen als, waarom Niels hoopt dat Feyenoord kampioen wordt en wat hij verder mooi aan Zeester vind aan de orde kwamen.
image 2015 11 19
 Niels jij voetbalt sinds de winterstop van het seizoen 2014-2015 voor Zeester. Vanwaar de overstap naar Zeester: ‘Voor de winterstop 2014-2015 heb ik anderhalf jaar niet gevoetbald. Toen belde Danny Beerda mij op of ik weer wilde gaan voetballen bij VV Zeester. Deze club was weer opnieuw opgericht en konden wel wat nieuwe spelers gebruiken. Dus toen ben ik gaan voetballen bij Zeester te Zoutkamp.”
Met Zeester hebben jullie tot nu toe een keer gewonnen. We kunnen er niet omheen, dat valt tegen. Wat zie jij als de belangrijkste oorzaak: ‘ We hebben de afgelopen wedstrijden vaak pech gehad, waardoor we na 90 minuten een aantal keren net met 1 doelpunt verschil verloren. Maar ook een oorzaak was dat de juiste inzet niet in alle wedstrijden aanwezig was.”
Feyenoord wordt dit seizoen kampioen van Nederland omdat: Ik het Feyenoord oprecht gun en het zou leuk zijn voor Dirk Kuyt dat hij zijn terugkeer direct bekroond ziet worden met de titel.”
Wat doe je in het dagelijks leven: ‘Ik ben servicemonteur bij Bomefa . Dat is een bedrijf dat gespecialiseerd is in bijvoorbeeld het inrichten van bibliotheken. Onze hoofdvestiging zit in Kampen maar we werken door heel Nederland.”
FC Groningen moet na dit seizoen afscheid nemen van Erwin van der Looi omdat: ‘ Erwin van der Looi is toe aan een nieuwe club en FC Groningen aan een nieuwe trainer.”
Op dinsdag 17 november werden België-Spanje en Duitsland-Nederland wegens terreurdreigingen afgelast. Dat betekent het einde van grote sportevenementen of: ‘Het is heel erg wat er allemaal om ons heen is gebeurd. Hopelijk wordt het allemaal snel wat rustiger en kunnen de evenementen zoals het EK in Frankrijk en de Olympische spelen in Brazilië gewoon doorgaan.”
Zeester is: ‘Een voetbalvereniging waar naast het voetballen ook de gezelligheid een belangrijk onderdeel is. Het is verder een club, waar veel wordt georganiseerd.”
Naast speler van het eerste elftal train jij de A-junioren van Zeester. Hoe anders is de mentaliteit van de jeugd van tegenwoordig in vergelijking tot een paar jaar geleden of valt dat wel mee: ‘ De mentaliteit van de spelers van nu is anders dan in vergelijking met vroeger. Ik kan me nog goed herinneren dat wij nooit te laat kwamen voor een training. En je verslapen op een zaterdag voor een wedstrijd gebeurde al helemaal niet. Tegenwoordig is dit nog wel eens anders. Maar ondanks dat vind ik het trainen van de A-junioren van Zeester ontzettend leuk. “
Zeester eindigt op welke plaats in de competitie: ‘Ons doel was plaats 7, dus daar gaan we voor! Het zal niet gemakkelijk worden, maar waar een wil is...”
Wat vind jij een ondergewaardeerde voetballer in de eredivisie: ‘Dan zeg ik Johnny Heitinga. Die heeft nog geen moment een echte kans bij Ajax gekregen om te mogen laten dat hij nog van waarde kan zijn.”
Voetbal Inside of Studio Voetbal: ‘Geen twijfel mogelijk. Voetbal Inside”
Wat wil jij nog graag vertellen maar heb ik niet gevraagd: ‘Ik zou heel graag met Zeester kampioen willen worden alleen al om het feit hoe men in Zoutkamp met de club bezig is.”