Hilbert Korthuis(v.v. Warffum): 'In Nederland wordt het voetballen teveel 'doodgefloten."

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Hilbert Korthuis besloot na het seizoen 2012-2013 dat het mooi was geweest als speler van Warffum 1. Maar na een seizoen in het tweede elftal keerde hij toch weer terug in het eerste elftal. Over het hoe en waarom van dat besluit vertelt hij over in onderstaand vraaggesprek dat hij had met Puurvoetbalonline.

 Hilberto Korthuis
Hilbert, je keerde voor het seizoen 2014-2015 terug in het eerste elftal van Warffum. Waarom een terugkeer: ‘Het kwam onverwacht. We hadden een mooi vrienden elftal bij het tweede. Maar doordat er maar liefst 10 spelers vertrokken bij het 1e heb ik toch weer besloten om voor het eerste elftal te gaan spelen. Wat ik overigens weer met veel plezier doe omdat de beleving en entourage bij het spelen op een lager niveau beduidend anders is.”
Warffum presteert dit seizoen te wisselvallig omdat: ‘We een hele smalle selectie met veel jonge spelers hebben. In het begin van het seizoen leverden we goede resultaten waardoor we een beetje boven onze stand leefden. Wel denk ik dat een plaats 5 of 6 haalbaar moet zijn.”
Wat doe je in het dagelijks leven: ‘Ik werk als stratenmaker bij Lareco in de wegenbouw.””
Jij bent als voetballer op meerdere posities inzetbaar. Welke positie heeft jou voorkeur: Achter de spitsen op tien, daar ben je meer in het spel betrokken. Ik denk dat ik daar meer mijn kwaliteiten kan laten zien.”
Wat vind jij een ondergewaardeerde voetballer in de eredivisie: ‘
Hans Hateboer van FC Groningen is een leuke speler met veel loopvermogen. Daar zit nog voldoende potentie in om door te groeien naar een hoger niveau:
Op Roakeldais is voor jou: ‘Heel speciaal! Het is een fantastisch evenement waarbij het hele dorp en wijde omgeving met de vele vrijwilligers erg betrokken is. Zo heb ik er mijn vrouw Andrea Molina uit Guatemala leren kennen en zijn we sinds 2008 gelukkig getrouwd. “
Iemand in de rubriek Dames in het Amateurvoetbal plaatste de opmerking, laat Gertjan Verbeek het Nederlands Elftal maar schoonvegen. Hoe denk jij daar over: Ja het is moeilijk. Je moet ook net een goede lichting spelers hebben en ook spelers met ervaring. Van Gaal had er destijds alles uitgehaald met veel discipline. Bij de KNVB zou er in de organisatie ook wel het één en ander veranderd kunnen worden.”
Europees gezien stelt Nederland weinig meer voor. Denk jij dat daar nog weer verandering in komt: ‘Komende jaren niet, PSV doet het aardig, maar dat is incidenteel. Momenteel gaat er teveel geld mee gemoeid en daar kan Nederland niet tegenop. “
Aanslagen zoals in Parijs blijven niet de ver van onze bed show: ‘Deze aanslagen komen nu wel erg dichtbij. We zijn zelf ook in Parijs geweest en het kan ieder van ons overkomen. We denken in vrijheid te leven, maar door aanslagen zoals in Parijs creëer je veel onzekerheid. 
 Door de wijze van fluiten creëren we internationaal gezien ‘watjes’ of: ‘Er mag wel meer voordeel worden gegeven, ik hou persoonlijk ook wel van harde duels. "Tot aan het randje". Er wordt teveel "doodgefloten".”
Simon Bos: ‘Geweldige kerel, hij probeert alles uit de groep te halen. Hij kan overigens wel wat luidruchtig overkomen aan de kant, maar prima trainer voor Warffum. Geeft duidelijk oefenstof voor een 5e klasser. Overigens had ik ook prima omgang met voorgaande trainers. Elke trainer heeft eigen ideeën en een eigen visie.”
Voetbal Inside of Studio Voetbal: ‘Voetbal Inside, ze draaien er niet omheen met hun eigen mening. Al gaat dat soms wel iets te ver.”
Na dit seizoen is volgens velen klaar Erwin van Looi. Wie zou jij graag als een eventuele opvolger zien: ‘Co Adriaanse, zou een leuke verrassing zijn. Houdt van aanvallend voetbal. Met als voorwaarde dat Groningen daar dan wel de juiste spelers voor heeft.”
Wat heb ik niet gevraagd maar wil jij wel vertellen: ‘Bedankt voor het interview Johan, Ik zie je binnenkort in Kloosterburen. Hopen op een mooie derby!”