Puurvoetbalonline in gesprek met Rowan Kostwinder(v.v. Hunsingo): 'De fusie tussen Hunsingo en VIBOA had er al moeten zijn."

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Rowan Kostwinder voetbalt voor het eerste elftal van Hunsingo. Samen met zijn teamgenoten maakt hij moeilijke tijden door. Een uittocht aan spelers en veel blessureleed zorgt voor een laatste plaats in 3C. Daarover, zijn opa, wie hij graag als trainer bij FC Groningen wil zien en nog veel meer gaat het over in het onderstaande vraaggesprek dat Puurvoetbalonline had met de spits van Hunsingo 1.

image 2015 09 11
 Foto: Ommelander Courant     Ronnie Afman Baflo.
Rowan, jij voetbalt voor het 1e van Hunsingo. Hoe groot schat jij de kans op handhaving:
‘Als ik eerlijk ben is die kans niet groot. We hebben momenteel veel langdurige blessures, we zullen heel hard moeten werken om punten te gaan halen!”
Dat Hunsingo nog steeds in de derde klasse speelt is eigenlijk een wonder omdat: ‘Ik denk dat dat geen wonder is, de voorgaande jaren had Hunsingo steeds een goed elftal, vorig jaar was er al veel pech met mensen die door blessures niet meer konden voetballen, dit jaar zijn er ook voor het seizoen weer veel mensen weggegaan, nu word het lastig om in de 3e klasse te blijven.”
Wat doe je in het dagelijks leven: ‘Ik ben slager bij Keurslagerij Kamps.”
Wat vind jij een overgewaardeerde voetballer in de eredivisie: ‘Adam Maher, veel van verwacht en niet veel gepresteerd.”
Ben jij naast voetballer verder actief binnen Hunsingo of de jeugdafdeling van v.v. Winsum :’ Nee, ik ben alleen op de zondag vrij dus daar kom ik tijd voor tekort.”
Er zit een fusie aan te komen tussen Viboa en Hunsingo. Dat had eerder gemoeten of: ‘Ja dit had al eerder gemoeten, voor beide clubs was dit beter geweest.”
Europees gezien stelt Nederland weinig meer voor. Denk jij dat daar nog weer verandering in komt: ‘Ik denk dat Nederland een goede nieuwe lichting heeft. Ik denk dus dat het wel goed gaat komen, Maar er moet WEL een andere trainer komen. Iemand die deze groep wel weer aan de praat krijgt.”
Aanslagen zoals in Parijs gaan we vroeg of laat in Nederland meemaken: ‘Er is altijd een kans, het is verschrikkelijk wat er steeds gebeurd.”
Wat vind jij een voorbeeld voor jou als spits: ‘Huntelaar en Pelle, die zijn aan de bal niet heel goed, maar vanuit de voorzet zijn ze dodelijk.”
Henry Kramer: ‘Henry is een goede trainer die goed in de groep ligt. Hij brengt een positieve sfeer in de groep en dat is juist nu heel belangrijk!”
Na dit seizoen is het volgens velen klaar voor Erwin van Looi als trainer van FC Groningen. Wie zou jij graag als een eventuele opvolger zien: ‘Ik ben geen FC groningen-fan, maar het zou mooi zijn als Ron Jans weer terugkeert.
De naam Kostwinder doet mij denken aan een oud-voetballer van Adorp. Klopt het dat, dat jou opa is: ‘Ja dat klopt, dat is inderdaad mijn opa. Zoals ik weleens hoor kon hij wel aardig voetballen.”
Wat heb ik niet gevraagd maar wil jij wel vertellen: ‘Bedankt voor het interview!