Puurvoetbalonline in gesprek met Thijs Rietvoort (SV Bedum-zondag): ' Ze moeten de KNVB-top eens schoonvegen."

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Thijs Rietvoort speelt sinds dit seizoen voor SV Bedum-zondag. De centrale verdediger vertelt daarover in het vraaggesprek dat hij had met Puurvoetbalonline. Een vraaggesprek dat verder gaat over Zlatan, Andy van der Meijde, kunstgras en nog veel meer

 Thijs Rietvoort

Thijs, je speelt dit seizoen voor het eerste jaar in Bedum. Waar heb jij eerder gevoetbald: ‘In de jeugd heb ik gevoetbald bij VVG en Groninger Boys, tot de A1. Daarna ben ik gestopt met voetbal. Tot voor kort heb ik bij FC Lewenborg gevoetbald, waarna ik dit jaar de stap heb gemaakt naar SV Bedum.”
Jullie zijn matig aan de competitie begonnen. Wat lag daar volgens jou aan ten grondslag: Het is altijd lastig voor een degradant om meteen de titelrol waar te maken. Naar mijn mening was het team nog niet goed op elkaar ingespeeld, waardoor we onnodig kostbare punten hebben verloren. Toch zijn we nu bezig aan een goede reeks, die we graag tot het einde van het seizoen willen doorzetten. Het gaat steeds beter en dat is ook te zien op het veld en in de uitslagen.”
Ik, Zlatan of Geen Genade en waarom: ‘Ik heb beide boeken gelezen en ervan genoten. Het was interessant om te lezen (in Geen Genade) hoe het eraan toeging bij de jeugdopleiding van Ajax, samen met zijn avontuur in Engeland en Italië. Daarnaast ben ik een uitgesproken fan van Zlatan. Een straatschoffie uit Malmö die zich vervolgens tot één van de grootste voetballers van onze generatie speelt is natuurlijk een jongensdroom. Daarnaast vind ik geweldig om te zien hoe hij zich opstelt in interviews, het is gewoon een grote show. Al met al, raad ik beide boeken aan. Maar ik zou kiezen voor Ik, Zlatan. “
Als verdediger is het lastiger spelen op kunstgras omdat: ‘Slidings op droog kunstgras geen prettig gevoel is, haha! Maar ik ben inmiddels al zo gewend aan kunstgras, dat het zelfs mijn voorkeur heeft. De beweging van de bal is voorspelbaar en het spel beweegt zich sneller, daar houd ik wel van.”
Waarom gaat SV Bedum-zondag de nacompetitie halen: ‘Omdat we daarvoor voldoende kwaliteit voor hebben. Ondanks de verliespunten zijn we in mijn optiek nog niet één keer de mindere geweest. Iedereen in het elftal kent elkaars kwaliteiten inmiddels, plus het feit dat veldspel ook naar behoren is. Ik twijfel er niet aan dat we bij de top 3 gaan eindigen dit seizoen. De grootste tegenstander zijn we zelf.”
Wat doe je in het dagelijks leven: ‘Ik ben administratief medewerker bij de Makro. Op onze afdeling verwerken we alles met betrekking wat heeft te maken met de werknemers van de Makro. Een gevarieerde baan met een leuk team.”
Wat vind jij een ondergewaardeerde voetballer in de eredivisie: ‘Ondergewaardeerd is die niet, maar ik vind het een groot verlies dat we Ziyech niet hebben kunnen binden aan het Nederlands elftal. Hij is er eigenhandig voor verantwoordelijk dat FC Twente af en toe nog een punt pakt. Christian Santos van NEC is ook een genot om naar te kijken. Hij maakt mooie goals, waar de klasse vanaf spat.”
Liverpool FC: ‘ is Steven Gerrard. Na zijn vertrek hebben ze toch een clubicoon verloren, maar er staat nog een goed team. Als Sturridge weer fit is, heeft Klopp met Coutinho en Benteke erbij weer een team van formaat. Daarnaast is de club gewoon iets prachtigs. Ik krijg nog altijd kippenvel wanneer ik op Champions League avonden het “You’ll never walk alone” daar hoor.”?
Iemand in de rubriek Dames in het Amateurvoetbal plaatste de opmerking, laat Gertjan Verbeek het Nederlands Elftal maar schoonvegen. Hoe denk jij daar over: ‘Het is altijd makkelijk om vanaf de zijkant te zeggen hoe het moet. Zo heb ik dat bijvoorbeeld ook met Cruijff. Achteraf is het altijd makkelijk praten over hoe het bijvoorbeeld had gemoeten wanneer Ajax weer Europees gezichtsverlies lijdt, maar zelf ervoor gaan staan is ook geen optie. In mijn optiek had de KNVB al veel eerder moeten kiezen voor Ronald Koeman. Laat ze eerst maar eens de KNVB schoonvegen, want met de huidige visie wordt het helemaal niks.”
Europees gezien stelt Nederland weinig meer voor. Denk jij dat daar nog weer verandering in komt: ‘Het voetbal draait inmiddels om het geld. Zolang er clubs zijn die meer betalen dan de Nederlandse clubs, vrees ik het ergste. Het feit dat we nu rond de 16e plaats op de UEFA-ranglijst bungelen, strijdend om Europese plaatsen met Finland en Oekraïne, zegt genoeg. Het is leuk dat PSV het momenteel nog redelijk doet, maar ik ga er vanuit dat we de komende jaren Europese starttickets gaan verliezen.”
Dick Visser is: ‘Een voetbalman in hart en nieren. Ik vind het bewonderenswaardig qua inzet wat hij vorig seizoen heeft moeten doen voor Zondag 1. Ik hoop dat we dit seizoen onszelf, maar ook de trainer kunnen belonen met promotie naar de 4e klasse, waar SV Bedum hoort.”
Door de wijze van fluiten creëren we internationaal gezien ‘watjes’ of is dat onzin: ‘Als verdediger ben ik van mening dat er soms te snel wordt gefloten. Op de grove overtredingen na, vind ik dat het spel draait om snel voetbal. Het is een contactsport van tijd tot tijd en momenteel word alles teveel ‘doodgefloten’.”
Voetbal Inside of Studio Voetbal: ‘Studio Voetbal. Ik heb het nooit gehad met de grapjes bij Voetbal Inside, ondanks dat er soms wel zinnige dingen worden gezegd. Al moet ik zeggen dat sommige gasten van Studio Voetbal ook een aanfluiting zijn (lees: Willem Visser en Arno Vermeulen). Qua analisten vind ik dat Ronald de Boer en Kenneth Perez altijd de spijker op de kop slaan. Al met al vind ik dat Studio Voetbal meer inhoud heeft.”
Na dit seizoen is volgens velen klaar Erwin van Looi. Wie zou jij graag als een eventuele opvolger zien: ‘Alex Pastoor (momenteel Sparta) is een uitstekende trainer naar mijn mening. Recht voor de raap en heeft er kijk op. “