Marko Rietema(SEC Soest): 'In het westen spelen ze meer de lange bal dan in het noorden''.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Marco Rietema voetbalt sinds dit seizoen voor SEC Soest. De oud-speler van FC LEO verhuisde voor zijn werk naar de buurt van Soest en besloot daar zijn voetballoopbaan te vervolgen. Aan Puurvoetbalonline vertelde Marko over zijn eerste maanden bij de derdeklasser uit Soest.

 Marko Rietema
Marko, hoe bevalt het tot nu toe bij SEC Soest: ‘Voetballend kan het beter. Ik moet nog heel erg wennen aan het spel dat er bij SEC gespeeld wordt. Ik ben niet de langste speler die er op de voetbalvelden te vinden is. Als er dan vooral hoge ballen op mij worden gespeeld heb ik daar aardig moeite mee.”
Jullie staan op de achtste plaats in West 3D. Dat komt overeen met de doelstelling of niet: ‘Ik denk het wel. Als we aan het eind van de competitie op deze positie eindigen mogen we tevreden zijn.”
Derde klasse West of Noord is dat een groot verschil: ‘Ik kan het niet goed vergelijken aangezien het een paar jaar geleden is dat ik in de derde klasse noord heb gevoetbald. Maar wat ik tot nu toe heb gezien vind ik dat het niveau in noord hoger ligt. In noord zijn er meer teams die proberen te voetballen, in west wordt eerder de lange bal gehanteerd.”
Ben je basisspeler bij SEC Soest: ‘Over het algemeen als ik 2 keer in de week ben wezen trainen wel.
Wat doe je daar in het dagelijks leven: ‘Tot het eind van deze maand ben ik nog vertegenwoordiger van Unilever in de Regio Utrecht. Begin december begin ik aan een nieuwe uitdaging op de financiële afdeling van Mediq in Utrecht.
Wat is SEC Soest voor een club: ‘Een gezellige club in ontwikkeling.
Volg je FC LEO nog een beetje: ‘Zeker weten. Dat blijft toch wel mijn cluppie. “
Zien we Marko Rietema nog weer terug op de Groninger voetbalvelden: ‘Ik begin binnenkort eerst met een nieuwe baan hier in de regio. Maar zeg nooit nooit:)”
Waarom denk jij dat FC LEO, ondanks jouw vertrek gewoon derdeklasser blijft: ‘FC Leo is gewoon een goede ploeg dus ze redden het wel in de derde klasse!”