Puurvoetbalonline in gesprek met Germen Tamsma(v.v. Corenos): De 'beer is aan het loskomen..

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Germen Tamsma voetbalt voor de voetbalvereniging Corenos. De 21 jarige spits scoorde in de eerste negen competitieduels al zes keer en we mogen nog meer verwachten. De ‘beer’ begint namelijk los te komen vertelt hij in onderstaand vraaggesprek met Puurvoetbalonline waar ook de onderwerpen, de prestaties van Groningen in Europa, over wat de gemeente Eemsmond moet doen en wat Germen verwacht van op welke positie Corenos kan eindigen.
 Germen Tamsma
 Germen Tamsma , rechts op de foto , met oud-teamgenoot Bart Griede.
Germen, jij voetbalt voor Corenos. Daar is jouw loopbaan ook begonnen: ‘Dat klopt. Ik speel sinds de F'jes bij Corenos en heb alle jeugdteams bij Corenos doorlopen. “
In de eerste negen competitieduels heb jij zes keer gescoord. Dat betekent dat de ‘beer’ eindelijk los is: ‘Als spits is het natuurlijk erg lekker om in de eerste wedstrijden te scoren. Toch heb ik het gevoel dat het beter kan. Dat ik nog wat scherper moet zijn voor de goal. Laten we zeggen dat de beer nu wat aan het loskomen is haha.”
In het Europa League-toernooi zijn de prestaties van FC Groningen niet best. Had jij dat verwacht: ‘Er zijn na de bekerwinst van vorig seizoen behoorlijk wat sterkhouders weggegaan bij Groningen. Dan is het logisch dat je het heel moeilijk gaat krijgen in Europa. Ik had wel verwacht dat Groningen het lastig zou gaan krijgen tegen clubs als Marseille en Braga. Wel had ik meer van ze verwacht in de wedstrijden tegen Slovan Liberec. “
Jullie verspeelden met Corenos in vier duels in de slotminuten een gelijkspel of een bijna zekere overwinning. Concentratieverlies of: ‘Ik denk niet dat het met concentratieverlies te maken heeft. Voor ons is het soms nog erg moeilijk om de wedstrijd 'killen'. Door bijvoorbeeld te zorgen dat je uitloopt naar 2 goals verschil, of door de wedstrijd gewoon rustig uit te voetballen. “
Wat doe je in het dagelijks leven: ‘Ik werk als constructieschilder bij Multipaint staalconservering.”
Ik zag jou voetballen tegen De Fivel en moest toen qua speelwijze aan Feyenoorder Michael Kramer denken. Hoe kijk jij tegen deze opmerking aan: ‘Kramer maakt fantastische doelpunten met het hoofd, dat is wel een punt waar ik aan moet werken. Verder snap ik de vergelijking wel. Een aanspeelpunt voor je team proberen te zijn, en op de juiste plek staan in de zestien. Ook lijk ik qua postuur wel veel op Kramer denk ik. “
Van der Looi wordt door velen gezien als een trainer die zijn team niet echt beter maakt. Deel jij die mening: ‘Ik vind van der Looi zelf een nogal bange trainer. Het lijkt vaak belangrijker te zijn om vooral geen tegengoal te krijgen, in plaats van zelf te scoren. Dat is jammer want Groningen heeft in aanvallend opzicht natuurlijk wel goede spelers. Dan kan je dus misschien beter zeggen dat hij zijn tactiek niet goed aanpast op het spelersmateriaal wat hij heeft.”
Memphis Depay wordt de tweede Royston Drenthe of: ‘Dat denk ik niet. Depay heeft bij PSV laten zien dat hij fantastisch kan voetballen en dat gaat er vroeg of laat bij United ook uit komen. Frits Meeuwes is: ‘Een echte clubman. Ik heb sinds de A-junioren te maken gehad met Frits. Als trainer recht door zee, en vooral een geweldige motivator. Frits kan iedereen voor en tijdens de wedstrijd echt op scherp zetten. Wat ik zelf altijd mooi vind aan Frits is dat hij ook echt geïnteresseerd is in je. Even vragen hoe het op het werk gaat, hoe je zaterdagavond was, etc. Fantastische vent.”
Jullie staan op dit moment op een negende plaats. Wat is de doelstelling van Corenos voor dit seizoen: ‘Ik denk dat wij dit seizoen bij de eerste 5 moeten eindigen.”
Jouw teamgenoot Kevin Haan vertelde dat jij had verteld dat hij jou als zijn voorbeeld moest zien. Dat was uiteraard grappig bedoeld. Wat vind jij van Kevin als voetballer/teamgenoot:‘ Wat ik altijd knap vind van Kevin is dat hij ondanks zijn lengte toch nog zoveel persoonlijke duels weet te winnen. Gebruikt zijn lichaam(pje) heel slim. Goede techniek, en heeft veel inzicht. Tijdens trainingen en wedstrijden bloedfanatiek. Leuke voetballer om naar te kijken vind ik.”
Het schijnt dat de gemeente Eemsmond niet meer de gulle gever richting bijvoorbeeld de voetbalclubs kan zijn. Maar waarom moeten ze wél wat aan jullie trainingscomplex doen: ‘Ik denk dat afgelopen weekend een perfect voorbeeld was. Overal wordt gevoetbald en bij Corenos op het 2e veld niet. Dit komt omdat we simpelweg te weinig ruimte hebben om iedereen te laten trainen. Met als gevolg dat ons tweede veld er nu alweer heel slecht bij ligt. Dit gaat ten koste van de jeugd- en andere seniorenteams, die op zaterdag hun wedstrijd niet kunnen spelen omdat het veld te slecht is. Dat is natuurlijk erg zonde, en ik hoop dan ook dat de gemeente besluit om juist wél te investeren in ons sportpark. “
Voetbal Inside of Studio Voetbal: ‘Eigenlijk kijk ik nooit naar beide programma's, maar als ik moet kiezen ga ik toch voor Voetbal Inside.”
Wie wordt er volgens jouw kampioen van Nederland en waarom: ‘PSV. Die hebben naast een hele sterke en brede selectie, met Luuk de Jong de beste spits van de Eredivisie in huis. Die gaat ze dit jaar kampioen maken denk ik.