Jeugdvoetballer van de week’ : Jos Broekmans (keeper SV Bedum A1): 'Ik ben wel een trainingsbeest.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

In de rubriek ‘jeugdvoetballer van de week’ komt deze week Jos Broekmans (keeper SV Bedum A1) aan het woord. Jos beantwoordt een aantal vragen over keepershandschoenen, ambitie, de beste doelman in de eredivisie en nog veel meer.
 Jos Broekmans
Jos, jij bent keeper van de A-junioren van SV Bedum. Ben jij altijd al doelman geweest: ‘Nee ik ben niet altijd doelman geweest ben bij de Fjes begonnen al voetballer maar al gauw leek het mij leuk om onder de lat te staan.”
Jij hebt vorig seizoen gespeelt voor FC Groningen. Wat was de reden dat er geen vervolg kwam:’ Ik denk zelf dat ik slachtoffer ben geworden van de reorganisatie bij FC Groningen. Er bleef namelijk maar een B-team over.”
Dat er geen vervolg kwam betekent dat het betaald voetbalverhaal definitief voorbij is of …: ‘Het betaald voetbal heb ik nog steeds niet uit mijn hoofd gezet.
Wat is er leuk aan keeper zijn: ‘ Je hebt het spel voor je. De reddingen die je kunt verrichten. En verder het coachen van je team.”
Als jij een eigen tenue mocht kiezen hoe zou de kleurencombinatie er dan uitzien: ‘Rood shirtje zwart broekje en zwarte sokken.”
Hoe belangrijk zijn jouw keepershandschoenen voor jou: ‘Zeer belangrijk. Je hebt da een betere grip en het doet geen pijn wanneer je een bal ongelukkig op je vingers krijgt. In een seizoen gebruik ik minimaal 4 paar handschoenen nu heb ik RG handschoenen. Die zijn geweldig.”
Wat is jouw voorbeeld als doelman en waarom: ‘Manuel Neuer. Die beheerst alle facetten keepersvak het beste.”
Jou dorpsgenoot Ivan Landlust, nu spelend voor VV Groningen en vorig seizoen uitkomend voor ONS Sneek, ziet op dit moment geen topkeepers in de eredivisie. Hoe denk jij daarover: ‘Daar ben ik het niet mee eens. Kenneth Vermeer is wel een topkeeper.”
Jij bent op de woensdag bij SV Bedum de assistent van keepertrainer Theo Staal. Hoe leuk is dat: ‘Naast dat het leuk is doe ik veel ervaring op. Want in alles kan ik veel van Theo leren.”
Wat doe je in het dagelijks leven: ‘Ik zit in het examen jaar Werkman-college. Verder werk ik bij bakker Hoekstra in Bedum. Voor de rest ben ik veel buiten en actief op PlayStation 4.
Jullie doen het met SV Bedum A 1 boven verwachting in de competitie of zeg jij, dat had ik wel verwacht: ‘Dat had ik eerlijk gezegd wel verwacht. We hebben een leuk team met veel kwaliteiten.”
FC Groningen wint in zijn Europese poule geen wedstrijd omdat: ‘Ik denk dat Europa League-toernooi net even iets te hoog gegrepen is voor dit FC Groningen
Keepers zijn vaak trainingsbeesten wordt er gezegd. Geldt dat ook voor jou: ‘Ja, dat geldt ook voor mij. Ik ga nooit met tegenzin naar een training.”
Over vijf jaar speelt jij…: ‘Wie weet wel bij een BVO.”