Puurvoetbalonline in gesprek met Chris Smit(SV Bedum-zondag): ' Ik heb nog alle vertrouwen in Zivcovic."

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Stadjerder Chris Smit voetbalt sinds een aantal jaren voor SV Bedum-zondag. In een vraaggesprek met Puurvoetbalonline vertelt hij over die keuze, dat  hij nog veel vertrouwen in Zivkovic heeft en waarom we als voetballiefhebber op 20 december naar Bedum moeten komen.

image 2015 11 11
 Chris Smit kijkt toe bij een kopduel tussen teamgenoot Chris van der Tuuk en een speler van Kwiek.

Chris jij voetbalt vanaf het seizoen 2011-20 12 in Bedum. Kun je in het kort over je voetballoopbaan daarvoor vertellen:
‘Vanaf mijn zesde voetbalde ik bij VV Oosterparkers. Eerst op het complex aan het Van Starkenborgh en later op Kardinge. Tot in de B-jeugd heb ik daar gevoetbald. Na het laatste jaar bij de B-junioren heb ik twee a drie jaar niet gevoetbald. Ik verhuisde naar Woerden en ondanks een paar maandjes daar meetrainen bij het 1e elftal ben ik uiteindelijk gestopt. Drie jaar later ben ik weer aangehaakt bij het 1e van Oosterparkers en heb ik ongeveer twee seizoenen meegedraaid. Vanaf het 2e seizoen had ik er regelmatig een basisplaats maar ben ik uiteindelijk vertrokken omdat ik niet meer de juiste klik voelde met het team. Na twee jaar opnieuw niet voetballen begon ik het spelletje aardig te missen en ben ik uiteindelijk via via in Bedum terecht gekomen.”
Wat was de reden dat je juist naar Bedum verhuisde als voetballer: ‘Als bijbaan naast mijn studie werkte ik voor BOS Catering. Mijn leidinggevende van destijds  ,Rigte Jan Ten Kate, vervulde een functie bij VV Bedum en gaf aan dat er wel een mogelijkheid was om eens mee te trainen. Er waren net twee nieuwe "jonge" trainers aangesteld, Gallid Baroudi en Dirick Jan van Strien (DJ). Na een paar keer meetrainen en een gesprek met de trainers besloot ik me aan te melden bij de club en sindsdien voetbal ik er nog. Met de mensen uit mijn team, en ook daarbuiten ga ik goed mee om. Dat is voor mij reden genoeg om te blijven. Sinds dit jaar zijn er een aantal jongens bijgekomen en wordt het steeds gezelliger! Daarnaast is het maar een klein stukje vanaf mijn woonplaats Groningen.”
Wat doet je in het dagelijks leven: ‘Na het afronden van mijn HBO ben ik gaan werken voor een 'event- en organisatiebureau' in de stad. Ik heb daar met name veel gedaan voor het evenement Grachtenfestijn. Ik was o.a. projectleider van de Grachtenparade Groningen. Het contract liep echter per november af en sinds afgelopen week ben ik me dan ook aan het oriënteren voor een nieuwe baan. Ineens een hoop vrije tijd dus maar die weet ik tot nu toe goed te benutten en vooral ook te waarderen. Naast het voetbal besteed ik nu vooral tijd aan zaken als familie, vrienden, sporten, klussen en de komende tijd denk ik allerlei zaken waar ik eerder niet de tijd voor had. Ik hoop echter binnen twee maanden wel weer aan de slag te kunnen met een nieuwe uitdaging want stilstaan is niks voor mij. Ook niet buiten het veld!”
Jullie zijn met SV Bedum matig aan het seizoen begonnen. Wat is volgens jou de reden dat jullie ondanks dat wel promoveren: ‘In het begin van het seizoen stond het elftal naar mijn idee nog niet goed. Er werd enorm veel gewisseld op belangrijke posities wat het spel niet ten goede kwam. Dat 'Tuuk' nu in de spits staan is tot nu toe goed uitgepakt en je merkt dat het begint te lopen. Ondanks wat blessures zie je dit seizoen dat we het kunnen opvangen binnen de eigen selectie. Dat we verloren tegen Warffum mocht natuurlijk nooit gebeuren. We werden in een voor ons hele slechte 2e helft simpelweg afgetroefd op felheid. Spelers binnen ons team vergeten soms dat iedereen 90 minuten moet meewerken aan een goed resultaat. Maar FVV en Kwiek (staan bovenaan) zijn zeker nog niet van ons af. Wij hebben voldoende kwaliteit om te promoveren.”
Wat is volgens jou een ondergewaardeerde voetballer in de eredivisie en waarom: ‘Ik geloof nog steeds in Zivkovic. Hij wordt, op een gegeven moment, "de spits" van Oranje! Waarom? Geen idee, dat denk ik gewoon! Ik kan me overigens ook vinden in de keuze van Martin Hekstra: Lasse Schone. Snap niet dat hij tegenwoordig vaak op de bank zit. “
Premier League of Bundesliga en waarom: ‘Als ik moet kiezen dan ga ik voor de Premier League. De typische Engelse speelwijze bevalt mij wel. Ik kijk niet veel wedstrijden maar vind het wel mooi als er een Nederlands tintje aan de wedstrijd zit. Met oud spelers/coaches uit de Eredivisie of Nederlanders op het veld is het een stuk interessanter om te kijken. In de Premier League is dat nu meer het geval dan in de Bundesliga. Topwedstrijden zijn natuurlijk wel ALTIJD mooi om te zien.”
Had jij vorig seizoen verwacht dat er dit seizoen op de zondag nog prestatievoetbal in Bedum zou zijn: ‘Tot een paar maanden voor het einde van het seizoen had ik daar sterke twijfels over. Ik ben erg blij met de jongens die erbij zijn gekomen. We hebben nu een sterk maar zeker ook gezellig team. Dat is ook waar we vorig jaar met een klein gezelschap voor zijn gegaan samen met de trainer. Dat er nu een ruime selectie is en daarmee voetbal op zondag in Bedum is aan hen te danken!”
Wat voor type voetballer is Chris Smit: ‘Een rechtsbuiten die in eerste plaats echt kan genieten van het voetballen en volop de strijd wil aangaan met de tegenstander. Verder denk ik een goede passing/assist in de benen te hebben en maak ik veel meters. Ik vind wel dat ik meer doelpunten zou mogen maken.”
Erwin van der Looi wordt door velen als een behoudende trainer gezien. Geldt dat ook voor jullie trainer Dick Visser: ‘Dick is naar mijn idee niet behoudend hij ambieert aanvallend voetbal. Het is wel een rustige trainer die niet zo snel in de kleedkamer zal schreeuwen van 'Vreet ze op' of 'Wil je nou kampioen worden of niet? '. Ik persoonlijk vind het wel mooi als er een beetje pit/bluf bij komt kijken om uit te stralen dat er voor de tegenstander niks te halen is die dag. “
Bij Heerenveen mogen ze van een ‘Foppe-effect’ spreken of: ‘Dat mag!”
Dat FC Groningen zoveel tekort zou komen in Europa had jij wel/niet verwacht: ‘Ik had zeker meer punten verwacht tegen Liberec. Ik vond het spel echt betreurenswaardig. Er zat totaal geen kracht of enthousiasme in het spel. Of dat aan de trainer ligt weet ik niet maar ik denk dat de spelers echt meer kunnen dan we nu zien. Van der Looi gaf aan bij Utrecht uit (5-3) voor de beker dat hij een mooie wedstrijd had gezien. Dat soort uitspraken begrijp ik niet. Persoonlijk vond ik het opnieuw een matige wedstrijd van Groningen waarin heel slecht verdedigd werd.”
Snap jij dat er voetballers zijn die i.v.m sneller blessureleed  liever niet op kunstgras willen spelen: ‘Nee. Het kunstgras in Bedum bevalt me erg goed. Geen rare hobbels of kuilen in het veld zijn juist ook weer voordelen als het gaat om blessures lijkt me. Het is maar net wat je gewend bent.”
Er is de laatste tijd veel gedoe rond het Nederlands Elftal. Hoe populair is Oranje bij jou nog: ‘Oranje is en blijft altijd populair. Dat is je land en daar wil je het beste voor. Het beste is denk ik niet Blind als bondscoach! Ron Jans zou ik wel graag zien als bondscoach.”
Wat heb ik niet gevraagd maar wil je nog graag vertellen: ‘Op zondag 20 december 14:00 spelen ons met de zondagtak van Bedum een laatste mooie wedstrijd van het jaar. Bij aanvang van dit seizoen hebben we 'BUT'  gecreëerd, een soort Coach Van Het Jaar maar dan met en voor spelers van zondag 1,2 en 3. Speler van het 2e William Weyzig zorgt elke week weer voor de puntentelling en de scherpe analyses. Het zal dus een wedstrijd zijn tussen twee teams met een mix van spelers uit 1,2 en 3 ingedeeld op basis van hun spelerswaarde in het afgelopen 1e deel van het seizoen. Trainers zijn Dick Visser en Harm Schipper. Na afloop wordt de 'Der Herbstmeisterschaft' bekend gemaakt!”