Het sterrenteam van Anita Hummel (Zeester, UVV'70)

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Ik vroeg aan Anita Hummel of zij voor Puurvoetbalonline een ‘Sterrenteam’ wilde samenstellen uit haar actieve periode als voetbalster bij Zeester en later als speelster/leidster bij UVV’70. Toen ik de vraag stelde voelde ik al een beetje aankomen dat er ook een ‘bijdrage’ van mij gevraagd werd. Een groot gedeelte van Anita haar ‘Sterrenteam’ team had ik namelijk getraind. De vroeger niet echt bescheiden Anita was nu wel bescheiden want ze had zichzelf geen plaats in haar selectie gegeven. Maar ik vond dat ze niet mocht ontbreken en vandaar dat ik een vierde wissel aan het team heb toegevoegd.
Anita Hummel
Doel:
‘Wendy Zuidersma( Zeester):: ‘ Sorry voor alle andere keepers, en keepsters, waar ik als trainer mee samengewerkt heb, er was geen betere dan Wendy. Een ‘beest’ in de goal was zeker een typering die op haar van toepassing was. In een duel met een aanvaller als winnares uit de strijd komen was eerder regel dan uitzondering. Een echte puntenpakker die ook in een in het mannenvoetbal geen gek figuur zou hebben geslagen.”
Verdediging
Durjet Bolt( Zeester): ‘Een beetje een ‘Italiaanse’ verdediger. Durjet was iemand die met een lachend gezicht  haar tegenstander onder het gras kon voetballen. In de duels knoeperhard en ook opbouwend wist ze wat ze moest doen. In die periode heb ik nooit begrepen waarom ze nooit werd geselecteerd voor in eerste instantie een training van een KNVB-selectie.
Elly Mollema( Zeester): De ‘Razende Roeland’ op de rechtsbackpositie. Een type dat graag mee ten aanval trok en dan weleens wilde vergeten dat het verdedigen je primaire taak is wanneer je in de defensie van je team speelt. Een geweldige persoonlijkheid om als trainer in je groep te hebben.
Hermi Schutte ( UVV’70 ): Speelde centraal achterin. Een lange speelster, koelbloedig en kordaat in de persoonlijke duels.
Mirjam Visser( UVV’70 ): ‘Een stille verdedigster waar je drie keer langs moest.”
Middenveld
Anita Benes( Zeester): ‘Een speler die multifunctioneel was. Anita kon je bijna overal neerzetten en altijd een voldoende. Nooit een 9 maar ook nooit een 5. Een gouden kracht binnen het team van Zeester.”
Marjet Leegwater ( Zeester): ‘Toen Marjet bij Zeester kwam kon ze niet voetballen. Door haar wil om het spelletje onder de knie te krijgen werd ze al snel van waarde voor het team. Na haar eigen loopbaan ging ze als trainster verder in het jeugdvoetbal.””
Adrie Wieringa( Zeester, UVV’70):’Een voetbalster die nooit wilde geloven dat ze wel aardig kon ’ballen’. Een speelster die je als trainer altijd op het wedstrijdformulier zette. Naast een sierlijke voetbalster een geweldig iemand om mee samen te werken als trainer.
Agnes Danhof ( UVV’70): ‘Creatieve/ technisch middenveldster met veel overzicht.”
Aanval
Rennie Bronkema( Zeester): ‘Behoort tot mijn top drie van speelsters/spelers waar ik mee heb samengewerkt als trainer. Altijd bezig met de wedstrijd en een echt ‘trainingsbeest. Samen met haar partner Harry Visser spreek ik haar nog regelmatig en altijd gaat het nog wel even over een prachtige periode bij Zeester
Martine Oosterheerd( UVV’70): ‘Kon zowel op rechts als links voorin spelen. Een snelle behendige dame die een prima voorzet in huis had.”
Wissels:
Irene Postma( Zeester):’ Irene was binnen het Zeester van toen een beetje een type René van der Gijp. Voetballen was belangrijk maar andere zaken vroegen ook de nodige aandacht. Maar voor het team een gouden kracht die als spits en keepster veel voor het team heeft betekend.”
Griet Mollema( Zeester): ‘Griet was niet de beste speelster van het team. Het zusje van Elly was echter wel heel belangrijk in wat ze nu noemen, het groepsproces. Voor een trainer een gemakkelijk iemand om mee te werken want de tegenwoordig in de buurt van Drachten woonachtige Griet Mollema verzaakte nooit.
Joke de Boer( Zeester): ‘Een spits die veelvuldig scoort wil iedere trainer wel in zijn team. Helaas heb ik bij Zeester eigenlijk niet met Joke samengewerkt omdat blessureleed daar een stokje voor stak. Maar nog steeds wordt de voetbalster Joke de Boer gelinkt aan de spits die garant stond voor doelpunten”

Anita Hummel( Zeester, UVV’70): Begon ooit als snelle rechtsbuiten. Werd later een kanjer van een linksback. Een geweldige puber toen maar wel eentje met een hart van goud.”