Puurvoetbalonline in gesprek met Thijs Helder(SV Bedum-zondag ):Er gaat niets boven echt gras maar dan moet het wel goed onderhouden zijn.” ."

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Thijs Helder voetbalt in het eerste zondagteam van SV Bedum. Met ‘Nedved’, zoals de bijnaam van de Bedumer luidt, sprak Puurvoetbalonline over waarom hij voor het zondagvoetbal koos, de kansen op promotie voor SV Bedum-zondag 1 en wat zijn mooiste duel van het jaar is.
Thijs Helder
 Thijs Helder met vriendin Laura.
Thijs, je bent sinds een paar seizoenen een vaste waarde binnen SV Bedum-zondag. Waarom heb jij voor de zondag gekozen:’
De reden dat ik voor zondag koos was eigenlijk omdat ik vroeger bij VV Bedum speelde en mijn vader(Wim Helder) zelf in zondag 1 zat op dat moment. Dat maakte het voor mij een logische keus.”
Jullie zijn matig aan de competitie begonnen. Wat lag daar volgens jou aan ten grondslag: ‘ We zijn inderdaad matig begonnen aan het seizoen. Ik denk dat we nog een beetje zoekende waren in de opstelling omdat we een aantal nieuwe spelers hebben aangetrokken dit seizoen. Ik ga er vanuit dat we nu goed doorpakken en gewoon blijven winnen.”
Jij wordt door velen geroemd door je loopvermogen. Vind je dat zelf ook je sterkste kant: ‘Mijn loopvermogen is wel mijn sterkste kant natuurlijk maar ik vind dat ik ook wel spelinzicht heb.”
Waarom gaat SV Bedum-zondag de nacompetitie halen:’ Het kampioenschap staat natuurlijk nog steeds op nummer 1 bij ons ook al wordt dat lastig omdat Kwiek al 8 punten uit is gelopen. We hebben in het begin jammer genoeg punten laten liggen, maar ik ga er vanuit dat het niet meer gebeurd en dat we daarom de nacompetitie halen.”
Wat doe je in het dagelijks leven: ‘Op dit moment ben ik begonnen met een nieuwe studie Toegepaste Psychologie op de Hanze. Daarnaast zit speel ik zaalvoetbal met een vriendenteam. Voor de rest spendeer ik mijn overige tijd met mijn vrienden, vriendin en/of familie.”
Schiermonnikoog: ’Schiermonnikoog is een erg mooi eiland waarmee ik ben opgegroeid. Ik kom er elk jaar wel een paar keer, dit omdat ik er natuurlijk ook familie heb wonen. Maar het jaarlijkse Beachsoccer toernooi en onze strijd met de familie tegen VV de Monnik zijn toch het mooist.”
Wat vind jij een ondergewaardeerde voetballer in de eredivisie: ‘Ik zou het echt niet weten. Zoveel eredivisie kijk ik niet om eerlijk te zijn. Geef mij maar de Premier League.”
Jij speelde in het begin van het seizoen een paar duels als linksback. Hoe heb je de trainer kunnen overtuigen dat jij als linkermiddenvelder beter uit de verf komt: ’Overtuigen heb ik niet gedaan mijn voordeel is dat ik op veel posities wel uit de voeten kom en onze linksmid heeft een hamstring blessure. Ik ben benieuwd wat mijn plek wordt als iedereen fit is.”
Europees gezien stelt Nederland weinig meer voor. Denk jij dat daar nog weer verandering in komt: ’Hier komt alleen verandering in als het geldbeleid in andere landen veranderd wordt. Maar ja hoop is er natuurlijk altijd.”
Dick Visser is: ‘Een trainer met verstand van voetbal en een prettig persoon om als trainer te hebben. Ik ga ervan uit dat hij ons dit jaar uit de 5e klasse helpt.
Dat er in de eredivisie vaak spelers vrij worden gesproken voor iets wat ze wel hebben gedaan is antireclame voor het Nederlandse voetbal: ‘Dat vind ik wel meevallen alleen wordt er tegenwoordig vaker op de grond gelegen dan gevoetbald.
Voetbal Inside of Studio Voetbal: ’Was eerst altijd Studio voetbal maar sinds Jack van Gelder weg is kijk ik beide eigenlijk niet meer.”
Kunstgras of Natuurgras: ‘Er gaat niets boven echt gras maar dan moet het wel goed onderhouden zijn.”
Wat zijn voor jou tot nu toe de drie leukste/mooiste momenten uit je voetballoopbaan: ‘Mijn drie mooiste momenten zijn allemaal in de junioren gebeurd. Mijn eerste was in C1 toen we de eerste wedstrijd van het seizoen tegen De Held moesten voetballen (wat nu volgens mij is samengevoegd met Hoogkerk). We wonnen met 5-0 en ik scoorde alle goals.” Het tweede moment was ook in C1. Ik mocht een competitiewedstrijd met A1 meedoen. Ik scoorde vanaf 30 meter met een dropkick en werd toen opgetild door Jesse Fokkema. Mijn laatste moment gebeurde in de B1 waarmee we in het laatste competitieduel kampioen werden. Dat was vooral mooi omdat we als vrienden in een team speelden.”