Het sterrenteam van Neil Judkins(Viboa en Oranje Nassau)

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Aan Neil Judkins  vroeg ik of hij een ‘Sterrenteam’ wilde samenstellen bestaande uit  spelers uit periode als eerste elftalspeler bij Viboa en Oranje Nassau. Neil kwam met een mooi team uit die periode zoals hieronder te lezen valt.
Neil Judkins
Doelman: ‘Rick Schaaphok:  Fantastische keeper of alle vlakken, had veel hoger moeten en kunnen keepen, vind het voetbal echter te leuk, wat hem ook goed af gaat.”
Verdediging:
‘Martin Tillema:
Sinds de A-ers al samen gespeeld, bij Viboa en O.N. Als één van de weinigen als 19e jarige nog naar de beloften van FC Groningen. Kan op de back, centraal en op 6 spelen. Kopsterk, snelheid en loopvermogen.”
Peter Steenhuis:  ‘Lange, zeer sobere centrale verdediger, maakte zelden fouten. Lastig te passeren. Bij O.N. mee gespeeld.”
Robbert Slob : ‘Rots in de branding, meermalen speler van het jaar geweest. Erg sterk in duels, voornamelijk koppend. Daarnaast een voorbeeld voor de hele ploeg.”
Otto Mekel : ‘Zeer technische voetballer, goed schot, scorend vermogen. Links back doe je hem eigenlijk tekort mee, maar bij Viboa in die tijd erg waardevol.”
Middenveld:
Bram Blom : De kleine man, fysiek te licht maar compenseert dit ruim met tactiek, techniek en loopvermogen.”
Henri Bierling : ‘De zelf coachende speler (praat tegen zichzelf in het veld) Zeer gedreven middenvelder met veel loopvermogen. Heeft een goede pass en voorzet in huis. Scoort veel goals voor een middenvelder.”
Hendrik-Jan Smit : ‘Technische en tactisch zeer vaardig, liep altijd op de goede plek en pikte daardoor veelvuldig zijn goaltjes mee. Samen mee gespeeld bij O.N.”
Aanval:
Neil Judkins : ‘Dat mag jij bedenken” stond er achter Neil zijn naam en direct dacht ik aan het nacompetitieduel Viboa-HZVV dat op 25 mei 2013. De spits was  bij de selectie teruggekeerd doordat de Winsumers met aardig wat blessureleed  te maken hadden. In de eerste helft van dat duel scoorde Neil een keer en was er weinig aan de hand. Het stond na vijfenveertig minuten 1-1 en HZVV was de bovenliggende partij. De tweede helft van dat duel in Winsum staat  in mijn persoonlijke top vijf van wedstrijden die ik voor de Ommelander Courant of Oostermoer heb bezocht. Een helft waarin de Winsumers als een tornado over het veld joegen met als grote animator Neil Judkins. Drie keer scoorde hij in de tweede helft waarbij hij in de eerste helft ook al had gescoord. Een spits waar een verdediging ‘gek’ van werd is wel een typering die bij Neil past want laat bij de  HZVV-verdedigers van toen de naam  Neil Judkins vallen en ik denk het zweet hun nog een keer uitbreekt.”
Erwin Smit:  ‘Creatieve speler met erg veel drive en motivatie, broer van Hendrik Jan. Samen gespeeld bij Viboa. Omspeelde soms zo 3 a 4 man.”
Edwin Roeters : ‘Fantastiche voetballer, erg sterk aan de bal, zeer gedreven, op vele plaatsen inzetbaar. Super aanspeelpunt. Bij O.N. samen voorin gespeeld.”
Wissels:
Jasper van Buiten: Icoon in het top amateurvoetbal, grote, sterke blonde verdediger. Bij O.N. samen mee gespeeld, nu trainer van O.N. 2, helaas moeten stoppen door rugklachten.
Reinier Carabain: Grote, sterke verdediger, centraal. Jeugd van de FC doorlopen en bij Viboa mee gespeeld. Kan met beide benen een strakke bal geven over 50 meter. Zeer gedreven, daardoor soms lastig voor tegenstander maar ook medespeler.
John Waninge : ‘Kleine Koreaanse speler. Echter erg fel, gedreven, hard werken en technisch vaardig. Won kopduels van spelers van 2 koppen groter.”
Wouter Diepeveen:  ‘Een van de grootste talenten in mijn ogen van Viboa. Fysiek sterk en technisch, moest door aanhoudende heupklachten op een lager niveau gaan voetballen.”
Arjan Langeveld (k): ‘Keeper van ON, sober, meevoetballende keeper. Maakte nauwelijks fouten, altijd goed. Goed in de coaching.”