Het sterrenteam van Jaap Dijkema(v.v. Stedum).

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Aan Jaap Dijkema vroeg ik of hij een ‘Sterrenteam’ wilde samenstellen bestaande uit zijn periode bij Stedum tot nu toe. De nu helaas geblesseerd toe moeten kijkende Jaap Dijkema houdt niet van half werk wat aan de teksten rond het onderstaande team te zien valt.

image 2015 11 06 1
 DOELMAN: ·Dirk Pijl: ‘Toen ik in 2006 bij het eerste elftal van Stedum kwam, stond Dirk Pijl al een aantal jaar op de goal bij Stedum. Dirk liet elke wedstrijd zien dat hij een uitstekende doelman is en heeft veel punten voor Stedum gepakt. Na wat jaren bij Middelstum en Loppersum keerde Dirk in het seizoen 2012/2013 weer terug bij Stedum. Ondanks dat Dirk op de trainingen laat zien dat het nog steeds een erg goede doelman is, heeft Dirk sinds vorige seizoen besloten om (voorlopig) te stoppen als doelman.”
VERDEDIGING: ·Bard Dekker: ‘Speelt al jaren in het eerste en heeft inmiddels het hele huis al volhangen met afscheidscadeaus van het eerste elftal, maar tot op heden is het nog steeds een vaste waarde in het eerste elftal. De 38 jarige Dekkertje is nog steeds een plaag voor de spitsen van de tegenstander en nog steeds één van de fitste spelers van het eerste en tevens een vaste waarde van ons vaste dobbelploegje op de donderdagavond!”
Tiemen Dijk: ‘De 21 jarige Tiemen heeft een kleine vier jaar in het eerste elftal gespeeld. Helaas voor Stedum speelt Tiemen niet meer Stedum. Tiemen speelt sinds dit seizoen voor SC Loppersum. Tiemen staat bekend om zijn goede inzet en uitstekende trap. Soms wou hij het allemaal net even té mooi doen, maar als het lukte dan was het genieten. Hopelijk keert Tiemen snel weer terug bij de VV.”
Robert Freese: ,Robert speelt inmiddels al weer een aantal jaartjes met vele andere oud eerste elftal spelers in het derde elftal. Toen ik voor het eerst in het eerste elftal kwam te spelen speelde ik in het begin als rechtsback naast Robert (Joe). Hierin hielp Robert mij qua coaching altijd erg goed. Robert was met zijn lengte, uitstekende trap en coaching een ideale laatste man voor het elftal.”
Marcel Mulder: ‘Met Vlieg heb ik redelijk wat jaren in het eerste elftal gevoetbald. Hierin was Vlieg met zijn goede linkerbeen en overzicht een goede pion in het elftal. Helaas heeft Vlieg geen afscheid kunnen nemen met een promotie.. Af en toe voetbal ik nog met Vlieg in de zaal met Potetos 9.”
MIDDENVELD:
Andries de Vries: ‘Andries stond bekend om zijn steekpasses, panna ‘tjes en soms mooie doelpunten. De laatste jaren deed Dries nog vaak eens en wedstrijdje mee met het eerste en liet hij zien dat hij het voetbal nog steeds niet is verleerd. Toevallig zit hij in de thuiswedstrijd tegen Noordpool UFC weer bij de selectie.”
Diederik Dijk: ‘Diedje speelt nu alweer enkele jaren in het eerste. ‘Diedje’ is en speler met veel potentie, maar wat hij op de training en in de zaal wekelijks laat zien, lukt soms niet altijd op de zaterdagmiddag. Maar qua slimheid en balvaardigheid is hij de ideale nummer 10 voor het eerste elftal.”
Yannick vd Berg: ‘Yannick heeft ontzettend veel loopvermogen en wint bijna al zijn luchtduels. Naast zijn vele inzet maakt hij ook vrij gemakkelijk een doelpunt. Soms moet hij wat vaker tot 10 tellen in een wedstrijd. We zijn hier met Yannick al mee bezig. Hij kan inmiddels als tot 6 tellen.”.
Jaap Dijkema: ‘Uiteraard zie ik mezelf wel in dit elftal voetballen;-)”
AANVALLERS:
Siebrand Dijkema
: ‘Mn broer speelt nu alweer twee jaar bij Middelstum en tot op heden hebben we bij Stedum nog geen echte vervanger voor Siebrand in huis. Siebrand is naast zijn goede linkerbeen en zijn kopkracht en scoringsvermogen, ook een ideaal aanspeelpunt.
Verder hield hij vaak twee verdedigers bezig, waardoor andere medespelers weer meer ruimte kregen om de gaten in te duiken. Ik denk/hoop dat Siebrand op den duur wel weer terug keert naar Stedum!”
Ronald Werkman: Ronald Werkman is één van de betere spelers met wie ik heb gevoetbald. Ronald had helaas zijn laatste paar jaar zoveel last van zijn enkel dat het allemaal wat minder werd en op den duur ook moest stoppen met veldvoetbal. Hij was een ideale middenvelder, vanwege zijn scoringsvermogen en zijn spelinzicht. Zijn laatste jaren speelde hij als laatste man en waren we nog heel dicht bij de promotie. Af en toe speel ik nog eens met Ronald in de zaal bij Potetos 9.”
TRAINERS
Leendert Nieborg: Leendert is sinds het seizoen 2011/2012 hoofdtrainer van Stedum, maar weet nog steeds van elke training er een leuke training van te maken. Ondanks dat we dit seizoen vaak gehavend een wedstrijd in moeten, streeft Leendert er altijd naar om situaties in het veld voetballend op te lossen. Iets wat ook wel tekenend is voor de trainer Leendert.
Stedum kan trots zijn dat het een trainer als Leendert Nieborg voor de groep heeft staan.
Rob Bouwer: Rob is twee jaar hoofdtrainer geweest van Stedum. Naar deze tijd kijk ik nog met veel plezier terug. Zijn eerste training voor Stedum weet ik nog heel goed. Hij zat er gelijk boven op en liet zich meteen heel duidelijk gelden. Je zag de meesten al denken van, wat heeft Stedum nu weer aangetrokken. Maar al snel werd duidelijk dat Rob een uitstekende trainer is. Rob had bijna met iedereen binnen de club wel een goede band. Rob was de laatste trainer met wie we met de boerenkar het dorp rondgingen! Persoonlijk zou ik het leuk vinden wanneer Rob nog een keer terug keert bij Stedum!
LEIDER
Harke Werkman
: Harke (zonder snor) inmiddels opa, is vele jaren leider geweest van het eerste elftal van Stedum. Harke kon het met alle spelers goed vinden en was vaak te herkennen aan zijn herkenbare lach. Tijdens de wedstrijden was vaak het enige wat Harke meerdere malen zei: ‘Haii Kiln… Wat toch slecht.. Zelfs mit dizze schaunn had ik die bal dr nog in trapt.. enzovoort..’ Kon ik wel van genieten. Sinds een paar seizoenen gelede is Harke gestopt als leider maar is gelukkig nog vaak langs de lijn te vinden.
DE BANKDe bank bepaald de kwaliteit van de selectie
Matthijs Colstee
: ‘Matthijs is als hij fit is een heel bruikbare speler voor het eerste elftal. Hij kan heel gemakkelijk een speler passeren, alleen scoort hij nog wat te weinig. Ik denk als Matthijs een lange tijd fit blijft, dat hij nog heel vaak belangrijk gaat zijn voor Stedum 1.” 
Bas Bous ‘Bas is denk ik de ideale wissel van elke trainer. Ik me zijn geweldige uitspraak nog goed herinneren. Bas zat al een aantal wedstrijden op de bank bij het eerste en de toenmalige trainer vroeg Bas of hij een keer een wedstrijd met het 2e elftal mee wou doen om toch aan voetballen toe te komen, hierop reageerde Bas: “ Trainer, Ik kom erin als het moet, maar op de bank zit ik ook goed!””.
Jacco Santing ‘Als de snelle Jacco het eenmaal op zijn heupen heeft is hij vaak niet te stoppen. Begin vorig seizoen was hij echt een plaag voor elke tegenstander. Soms kan het ook zomaar gebeuren dat bijna alle kansen er niet in gaan, maar eenmaal weer te hebben gescoord kan het bij Jacco zomaar weer zo zijn dat daarna alles er weer in gaat.
Ik speel al vanaf de F-jes met Jacco en eigenlijk geldt dit bovenstaande al sinds de F-jes …”
Ferdi de Jonge ‘Ferdi was de ideale speler die je achter je wou hebben spelen als op je 10 speelde. Ferdi vond het niet erg om de gaten van jou dicht te lopen en om als stofzuiger te figureren in het elftal. Ferdi heeft maar liefst 16 jaar in het eerste gespeeld en doet het nu wat rustiger aan in het derde, maar bij nood kunnen we gelukkig nog wel op hem rekenen.”