Puurvoetbalonline in gesprek met Gabe Hemsens(keepertrainer Viboa): Keepers moeten geen uitstervend ras worden.".

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Mijn opmerking: Van de Looi wijst Mahi fijntjes op 'R-woord', staat voor rendement : "Leuk en aardig wat je doet, maar.." gaf Gabe Hermens, keepertrainer Viboa een reactie en opeens waren we in gesprek. ‘Uiteindelijk gaat het om winnen. Wanneer Mahi alleen maar trucjes doet en geen rendement haalt, is het publiek ook snel klaar vermoed ik. Ik snap je punt overigens wel.”

Gabe Hemsens
Jij en ik zijn liefhebbers en willen graag verrast worden: ‘Als  trainer  wil  je natuurlijk graag resultaat zien. Want daar wordt hij op afgerekend.”
Ik ook hoor maar ik denk wel dat ik weet waarom van der Looi wat minder heeft met creatieve spelers. Hij was vroeger een hele sobere verdediger: ‘Ben ik met je eens hoor. Ga je nog heen vanavond.”
Nee ben al jarenlang niet meer in een stadion geweest Gabe. Andere prioriteiten in het weekend: ‘Ik ga ook niet. Wij trainen vanavond gewoon. Weliswaar met een wat kleinere groep want er zijn ook bij ons spelers die wel gaan. Dat is iets wat bij veel clubs gebeurd en je ook niet meer tegenhoudt.”
Dat klopt. Wat dat betreft is het allemaal wel veranderd: ‘Ik wou daar ook nooit aan maar het is de realiteit wel. Wat dat betreft is mijn jongste  zoon gelukkig anders. Bij hem komt het zelf voetballen op de eerste plaats.”
Maar breken cruciale weken aan voor Viboa: ‘Dat klopt tegen Leeuwarder Zwaluwen en Groen Geel moeten we punten pakken. Vorig jaar is het met een ‘Houdini-act’ nog gelukt maar dat moeten we nu proberen te voorkomen.”
Helaas loopt het niveau in zijn totaliteit wat terug: ‘Dat ben ik wel met je eens hoor. Dat zie je overigens heel breed gebeuren. Komt ook omdat er aan de vorm van het opleiden van talent bij veel clubs nog winst te maken is.”
Kijk maar naar de keepers: ‘Helemaal mee eens. Zijn verenigingen die niet eens een volwaardige doelman hebben voor het eerste elftal. Dan heb je een leuk team maar geen ‘puntenpakkker’ onder de lat. Wanneer een tegenstander dat in de gaten heeft ben je aan de beurt.”
En soms is er gewoon geen talent hoor Gabe: ‘Dat kan inderdaad want ik denk dat het steeds meer voor clubs zoeken wordt naar de bekende spelt in de hooiberg.”
Maar dat er iets moet gebeuren op het gebied van doelverdedigers is wel duidelijk: ‘Absolut want anders komen veel  verenigingen  tussen nu en vijf jaar echt in de problemen.”