Puurvoetbalonline in gesprek met Kevin Haan (v.v. Corenos):'Voetbal Inside boeit mij totaal niet."

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

De 22 jarige Kevin Haan maakte enkele jaren geleden de overstap van ’t Zandt naar Corenos. Over die overstap, de trainingsomstandigheden in Roodeschool, en het presteren van FC Groningen gaat onderstaand vraaggesprek dat Puurvoetbalonline met de jonge middenvelder had.


image 2015 11 05
Kevin, wat doe je in het dagelijks leven: ‘In het dagelijks leven ben ik werkzaam bij Multipaint staalconservering. Ik werk hierbij als spuiter in een straal/spuitcabine in Schoonebeek.
Ik begreep dat jij met voetballen in de E-junioren van ’t Zandt. Waarom de overstap naar Corenos: ‘ Op het moment van mijn overstap naar Corenos viel het al een beetje uit elkaar bij ’t Zandt en samen met wat zeuren van een goede vriend en oud klasgenoot Han v/d Leest ben ik naar Corenos gekomen. “
Wat zijn de punten waar jij zelf van vindt dat ze nog voor verbetering vatbaar zijn: ‘ In aanvallend opzicht ben ik dit seizoen nog niet veel aanwezig geweest maar dat komt misschien ook wel omdat het wennen is op linkshalf.”
Wat zijn jouw specifieke kwaliteiten als voetballer: ‘Ieder duel om de bal wil ik winnen daarom probeer ik er ook altijd stevig in te gaan om zo de bal te kunnen veroveren maar als je echt wilt weten waar mijn kwaliteiten liggen zou je even bij Frits aan moeten gaan want die is al zo lang ik bij Corenos voetbal mijn coach/leider op een paar jaar na.”
Qua lengte ben je niet een van de grootste spelers in het veld  maar volgens mij zie jij dat niet als een hele grote handicap: ‘ Klopt, daarin probeer ik goed positie te kiezen bij bijv. Lange ballen.
Wat is tot nu toe de beste trainer die jij bent tegengekomen en waarom: ‘ Onze huidige trainer, Peter Ernst vind ik een prima trainer. Hij roept niet alleen wat er slecht gaat maar ook wat we er aan moeten doen om dit te verbeteren. Daarnaast vind ik zijn trainingen met veel positiespel ook fijn. Dat deden we voorgaande jaren ook al onder Frits, Arie en Erik. Dat vond ik ook fijne trainers.”
Wat trekt jou aan in het programma Voetbal Inside: ‘Dit programma trekt mij totaal niet ik heb het ook nog nooit gekeken trouwens.”
Jullie staan met Corenos op dit moment op een tiende plaats met negen punten uit zeven duels. Waarom is dat volgens jou te laag: ‘ Wij hebben veel pech gehad met late tegen goals waardoor we dit seizoen volgens mij al 8 punten mee verspeeld hebben. “
FC Groningen gaat het in zijn Europa League-poule niet redden omdat: ‘ Ze nog niet goed voetballen buiten de Euroborg , vanavond zullen we zien of ze sowieso  zien of ze  genoeg kwaliteit hebben voor Europa.”
Het Nederlands Elftal was de laatste weken niet echt positief in het nieuws. Denk jij dat er nog een kentering komt of moeten we het hier voor de toekomst mee doen: ‘Die ommekeer komt wel weer. Ik vind dat de KNVB na van gaal niet de juiste coaches heeft uitgezocht. “
Wie vindt jij een ondergewaardeerde voetballer in de eredivisie en waarom: ‘Ondergewaardeerd weet ik niet maar ik vind Simon Tibbling een goede voetballer met een mooie techniek.”
Bij Corenos zijn de trainingsomstandigheden in de herfst/winter niet optimaal. Dat heeft gevolgen voor het presteren na de winterstop: ‘Klopt, we kunnen in deze periode niet altijd trainen op een goed veld I. V.M. slechte en natte velden. “
Enkele weken geleden nam de Noord Groninger voetbalwereld afscheid van Brokamp. Wat heeft die dag bij jou voor indruk achtergelaten: ‘Het was voor ons als club de hele week moeilijk en de wedstrijd op zaterdag was ook vreemd. Na die tijd geen Brook om mee te lachen in de kantine
Wie is jouw grote voorbeeld als middenvelder en waarom: ‘ Een voorbeeld heb ik niet. Al had teamgenoot Germen Tamsma graag gezien dat ik zijn naam had genoemd haha;)”