Sfeerverslag vanaf Marumnello met vandalisme aan het slot

Geschreven door Johannes Kalfsbeek op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Marumnello ademt vandaag weer veel voetbal met vooral heel veel supporters bij de verschillende teams. Veel spannende en ook mooie momenten die op een voetbalveld beslist thuis horen.
Als eerste valt me op als ik de kantine binnenloop de prachtige presentatiegids die overal op de tafels ligt. Er is weer veel werk verricht door B.V. fotograaf Andre Boezerooy, tevens bestuurslid. Niet te vergeten onze webmaster die ook veel foto werk heeft gedaan en nauw betrokken is geweest bij de zetting van een mooi blad. Hebke Gjaltema 80 jaren jong maar nog gedreven als een youngster zorgt voor de distributie. Dan al de mensen die in het blad hebben geschreven en de interviews hebben gedaan allemaal hulde mensen het eindresultaat is super.


Er is natuurlijk gevoetbald door de diverse teams op Marumnello te beginnen bij de jeugd uiteraard.A1 verliest geflatteerd uit van Leovardia,B1 wint thuis met 3-1 van Widervank,C1 verliest uit met 0-3 uit bij Haulerwijk,D1 wint knap uit bij Grootegast met 1-3,D2 wint met 2-1 van Boerakker/SVMH combinatie in speciale wedstrijd. Onze mooie atletische dames winnen met 5-0 van Grootegast. We halen samen 44 punten binnen van de 84 te behalen een mooi resultaat kun je stellen. Team van de dag is Marum D2 tegenstander Boerakker/SVMH combinatie geworden voor. Deze wedstrijd heb ik gefloten, een zeer spannende maar bovenal sportieve wedstrijd door twee teams die er alles aan gedaan hebben. Het was de nummer laatst tegen de nummer 10 van de ranglijst, met  Boerakker/SVMH als laatste. Er werd best aardig gespeeld, zeer veel beleving en inzet en zeer op een juiste manier bevlogen kader bij beide teams. Boerakker/SVMH scoort het eerst 0-1 dus waarna Marum gelijk weet te maken alvorens we aan de colombia gaan. Na rust een gelijk opgaande wedstrijd met kansen voor beide teams. Marum krijgt een corner die op doel wordt geschoten na de afgeslagen bal. Afspraak met de grensrechters voor de wedstrijd was dat bij dit soort situaties de lijn voor hen was. Ook bij deze corner dus waarbij de bal op doel gaat en van de doellijn wordt gehaald op plm. 6. 0 cm hoogte. Als scheidsrechter kon ik niet zien of de bal wel of niet over de lijn was, de grensrechter wel en die geeft aan doelpunt. Hoe leer je de jeugd voetballen met de daarbij ook geldende normen en waarden! Als ik dit zie zeg ik beter kader kun je je niet wensen, ik vind het geweldig dat je met je team/club zo voetbalt met de jeugd. Voor mij is Boerakker/SVMH combinatie dus team van de dag samen met Marum D2 wat dus met 2-1 wint. Marum 2 wint met 3-2 na een goede eerste en een hele matige tweede helft van RWF. Drie keer Jorrit Jonkman met mooie goals dat zeker. Snel vergeten deze wedstrijd en op naar de topper Groen/Geel volgende week op Corpus den Hoorn. Dan ons vlaggenschip dat ook weer een lastige pot te spelen heeft op Marumnello. Het mag dan nummer laatst Opende zijn op dit moment maar het is een altijd lastige tegenstander voor Marum. Vriendschappelijk was er met 3-2 verloren van derde klasser Stanfries, gewonnen met moeite van Rottevalle met 2-1. De tweede was competitie wat Marum op de tweede plek in de competitie zet voor deze wedstrijd. Opende is een derby mag je stellen, veel mensen kennen elkaar en het is en blijft altijd een vechtmachine. Hoorde deze week van een oprechte Opendenaar 2 wedstrijden moeten we winnen deze competitie en dat is uit en thuis sv Marum.
Volgens het kader Poll en Pranger hoeven ze de mannen vandaag niet te motiveren want Opende leeft. De club waar ook de sympathieke oud Marummer Martijn Berends speelt maar met een gebroken enkel kampt. Jellinus Helmus, dorpsgenoot, speelt ook in Opende ook geblesseerd, ze blijken 5 basisspelers te missen. Een aardige puzzel dus voor trainer Wietse van der Veen die zegt niet belangrijk wie er niet zijn, die er wel zijn  zijn belangrijk. Aftrap 14.30 uur, volle bak, eerste riedel komt van scheidsrechter Eerhart uit Leeuwarden, Niels van der Heide van F4 is pupil van de week en hij scoort beheerst. Niels je kunt een grote worden vriend lekker zo doorgaan he.
Marum is superieur als het om techniek gaat, de bal gaat lekker rond we creëren meerdere kansen maar het vizier staat niet op scherp, zeker niet en dan doe je je zelf gewoon te kort.
Je weet ook dat het dan steeds lastiger wordt en de ongeschreven wet van jij niet dan ik wel wordt steeds actueler. Marum krijgt zeker 6 opgelegde kansen maar weet ze niet te verzilveren.
Opende staat klein en verdedigd met veel inzet, er doorheen voetballen is lastig maar het komt wel goed hoor ik om me heen, we gaan met 0-0 het clubhuis in.
De tweede helft begint aardig, Haye van der Molen komt voor de geblesseerde Marc Boonstra met wederom een sterker Marum, Marc Oldewarris krijgt een enorme kans die over gaat.
Opende pakt ook een paar kansjes mee die goed gepakt worden door keeper Menno Snip. Marum begrijpt toch dat er wat moet gebeuren. Edwin van der Molen krijgt een gele kaart, beetje overdreven van de leidsman maar een signaaltje was afgegeven door Edwin.
Marum stroopt de mouwen iets meer op, Daan Assink geeft een duidelijk signaal met een opstootje en ik dacht goed jongen schud ze maar wakker is nodig. We spelen zonder overtuiging lijkt het wel, de boys doen hun best maar de intrinsieke wil om te winnen mist een beetje. Bij Opende gaat het geloof erin steeds meer spelen, de inzet bij hun is onvoorstelbaar groot. Marum krijgt een pingel mee, de een geeft hem de ander niet maar Marthijn Kuiper pakt hem mee. Daan Assink schiet de bal overtuigend in en naast me hoor ik 1-0 nu nog eentje en het is klaar.
Het lijkt Opende meer te motiveren dan Marum deze goal maar dat is mijn mening. Voor ons zien we een Opendenaar achter elkaar drie keer een duel met een verschillende Marummer aangaan. Drie keer winst Opende en uiteindelijk een vrije bal mee waar halen ze het vandaan hoor je om je heen maar het is ze te prijzen want het voetbal van Opende blijft mager.
Weer een vrije bal mee die door keeper Snip niet helemaal goed wordt in geschat de bal valt voor de voet van een tegenstander en 1-1 staat vlak voor tijd.
Kader P en P brengt wisselt Pranger nog in maar het is te laat zal blijken, extra tijd werd niet gegeven dus puntverlies voor Marum en een verdiend punt voor Opende kun je stellen.
Ik spreek een journalist van de Krant nog even die zegt een punt voor de het beste team en een punt voor het hardst werkende team maar Marum doet zichzelf veel te kort vandaag. Verder stelt hij als Marum net zoveel beleving op kan brengen in de wedstrijd als Opende worden ze op hun sloffen kampioen in 3B waarvan akte zullen we maar zeggen.               
Charmant zijn is een goede eigenschap maar in deze wedstrijd moet je egoïstisch zijn en gewoon jezelf belonen is onze gezamenlijke mening.
Lekker trainen deze week lijkt me en als een Opendenaar voetballen volgend weekend tegen RWF, weer een derby en een Friese ploeg waar de mouwen omhoog zullen gaan.
Onvoorstelbaar nieuws deze week is vandalisme op de club, er zijn vernielingen aangericht m.n. in de kleedkamers. Ik kan me er niks bij voorstellen dit is iets wat niet thuis hoort bij onze mooie club. Ik stel voor als je iets wilt vernielen doe het lekker thuis en niet op de club en is er wel iemand die dat doet regel dat onderling in je team. Dit kan absoluut niet!!! Volgende week speelt Marum 1 om 14.30 uur in Friese Palen tegen RWF en Marum 2 om 15.15 uur tegen Groen/Geel in Groningen