Jeugdvoetballer van de week’ : Cas Schipper (keeper SV Bedum D1)

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

In de rubriek ‘voetballer van de week’ komt deze week Cas Schipper (keeper SV Bedum D1) aan het woord. Cas beantwoordt een aantal vragen over…..

 Cas Schipper
Cas, jij voetbalde tot dit seizoen bij Poolster maar maakte de overstap naar SV Bedum. Waarom was dat: ‘Ik wilde graag op een hoger niveau voetballen, veel leren en beter worden. Ik heb voor SV Bedum gekozen omdat ik het een leuke club vind.”
Was jij bij Poolster direct al doelman of ben jij net als bijna iedereen eerst als voetballer begonnen: ‘Nee, ik ben direct als keeper begonnen.
Naast dat je nu voor SV Bedum speelt speel je ook voor een KNVB-selectie. Kun je daar iets meer over vertellen: ‘ Dat is de selectie jongens onder 13. Op dit moment trainen wij 1x per week in Assen. De groep bestaat nu uit ongeveer 30 jongens en er blijven 14 jongens over, die vormen dan het O13.
Wat is jouw grote voorbeeld als doelman en waarom: ‘Manuel Neuer! Er is geen betere!”
Hoe was je ervaring met Klokje Rond in Bedum: ‘Heel erg leuk. Lekker de hele dag voetbal.”
Op jouw facebook-account staat dat je in 2000 geboren bent maar hoe jong ben je echt: ‘Ik ben op 2 september 2003 geboren, dus ik ben 12 jaar.”
Hoe bevalt het je tot nu toe bij SV Bedum: ‘Ik heb het er heel erg naar mijn zin. Goede en leuke trainers en ik heb een heel leuk team.”
Wat ik begreep wordt jij getraind door Theo Staal. Wat is Theo voor een trainer: ‘Theo is heel fanatiek. Maar er is ook wel ruimte voor een grapje hoor.”
Jullie moeten met SV Bedum D1 ver reizen naar jullie uitduels. Dat is leuk of denk je soms, een beetje dichterbij was ook wel leuk geweest: ‘Nu komen we bij clubs waar je anders misschien nooit komt. Laatst zijn we op Urk geweest en hebben we als afsluiting nog lekker kibbeling met patat gegeten.”
Een paar weken geleden stond er in de persoon van Arjen Robben opeens een topvoetballer voor je neus op het sportpark in Bedum. Heeft hij nog even met jullie gesproken: ‘Ja, hij vroeg of we hadden gewonnen en dat hadden we.
Doen jullie het een beetje goed in de competitie: ‘Het gaat best goed, we staan nu 7e en hebben 13 punten uit 8 wedstrijden.”
Volg jij naast de trainingen in Bedum verder nog speciale keepertrainingen: ‘Ja, ik ga elke vrijdagavond naar de keepersschool in Groningen van Andre Wolfs. Daar trainen we met heel veel keepers uit de regio.”
Iedere jonge voetballer/keeper wil graag in het betaald voetbal terecht komen maar dat is niet voor iedereen weggelegd. Daarom de vraag, op welke school zit je: ‘Ik zit op het HHC in Uithuizen en zit in de brugklas TL.”
Met welke keeper uit de eredivisie zou jij wel een dag willen trainen en waarom: ‘ Met Kenneth Vermeer omdat hij op dit moment de beste keeper in de eredivisie is en hij mij vast nog veel kan leren.”

 >