Puurvoetbalonline in gesprek met Justin Poort (FC LEO): 'Het is veel te gezellig om bij FC LEO weg te gaan."

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Justin Poort begon als aanvaller bij FC LEO maar werd in omgeturnd tot middenvelder/aanvaller binnen de selectie van de Leensters. Daar vertelt de 20 jarige voetballer over in het onderstaand gesprek naast onderwerpen zoals o.a Manchester United, Feyenoord en het G-voetbal bij FC LEO.
 
image 2015 10 23
 Doelman Marco Wichers ziet dat Justin Poort nog net redding kan brengen voordat Kollumer Rutger van de Poel gevaarlijk kan worden.
Foto: Ommelander Courant door Herman Spier Bedum


Justin, wat doe jij in het dagelijks leven:
‘Ik heb mijn studie sport en bewegen afgerond. Maar werk zoeken in de buurt is lastig. Daarom ben ik nu tijdelijk bij Heiploeg aan het werk.”
Jij speelde vorig seizoen en ook dit seizoen een paar keer als verdediger en als middenvelder in het eerste elftal van FC LEO. Welke positie heeft je voorkeur en waarom: ‘Vorig seizoen moest ik door blessures tijdelijk als verdediger spelen (een hele omschakeling als je eerst aanvaller was). Dit seizoen is het afwisselend op het middenveld en in de verdediging. Toch speel ik liever als middenvelder ik heb nogal veel snelheid en loop vermogen daarmee kan ik gevaarlijker zijn en dat komt daar meer tot zijn recht. Maar als het moet neem ik zo weer het plekje achter in over je speelt ten slotte voor het team. “
Jullie promoveerden, na de degradatie van een jaar eerder, na het seizoen 20 14-20 15 direct weer terug naar de derde klasse. Had jij verwacht dat dit zo gemakkelijk zou gaan: ‘Nee daar ga je natuurlijk niet van uit dat het zo gemakkelijk gaat. We hebben het verschil gemaakt in de eerste helft van het seizoen waardoor we met 3 wedstrijden minder toch nog 2 punten voorstonden als ik me niet vergis. Verder hebben we ook wel wat geluk gehad dat de concurrentie veel punten verspeelden tegen de wat lager geklasseerde teams.”
FC LEO staat op dit moment wat onderin de derde klasse. Dit betekent dat het niveauverschil tussen de derde en vierde klasse erg groot is of heeft het volgens jou een andere oorzaak: ‘We hebben niet een al te beste voorbereiding gehad. Veel spelers gingen nog op vakantie waardoor de selectie klein was en vaak uit spelers van het tweede bestond. Verder maken we tot nu toe dit seizoen teveel persoonlijke fouten en dat kun je je niet meer permitteren op dit niveau.
Wat heb jij met Manchester United: ‘In mijn ogen is Manchester United de grootste club ter wereld. In de jaren onder Sir Alex Ferguson waren ze zeer dominant zowel in Engeland als in Europa. Ik vind dat United het Engels voetbal naar een hoger niveau heeft getild in de afgelopen 10 jaar. Ook ben ik een groot fan van spelers zoals Scholes, Giggs, Van der Sar, Rooney en Ronaldo. Dat zijn spelers die nooit opgeven en zichzelf altijd willen of wilden verbeteren.”
Vaak wordt gezegd, in Nederland kunnen we niet meer verdedigen. Waar moest jij erg aan wennen toen jij in de verdediging terecht kwam: ‘ik moest erg wennen om gelijk een man op te pakken en om de tegenstander buiten spel te zetten.”
Wat vindt jij een onderschatte voetballer in de eredivisie en waarom: ‘Dat is een hele moeilijke. Maar ik kies voor Henk Veerman van Heerenveen. Het is een reus van een vent die toch wel heel goed mee kan voetballen en ook nog aardig snel is. Hij maakte twee knappe goals tegen Feyenoord dus hij zou nog wel eens de verassing van het seizoen kunnen worden. “
Ik zag op je facebook foto’s voorbij komen van de Open dag van Feyenoord. Waarom denk jij dat Feyenoord dit seizoen landskampioen gaat worden: ‘Feyenoord heeft dit seizoen een heel sterk team een goede mix van jong en oud. Ze hebben paar spelers der bij die echt het verschil kunnen maken als dat even moet. En ze hebben mijn favoriete speler terug gehaald Dirk Kuyt iemand die nooit opgeeft en de kar kan trekken als het nodig is.”
Klaas van der Ploeg is als trainer: ‘Een hele rustige en vriendelijke man. Klaas maakt zich niet snel ergens druk om en dat vind ik als speler wel fijn. Hij gunt je de tijd om zelf tot een oplossing te komen en zit er niet direct op van dit moet anders of dat moet anders. En daarmee creëert hij wel een soort rust om zich heen.”
Binnen FC LEO is ook ruimte voor het G-voetbal. Gezien het succes zouden meer clubs dat moeten doen: ‘Het zou wel leuk zijn dan hoeven de jongens van ons ook niet zo ver te rijden om een wedstrijd te kunnen spelen. En het is ook nog eens heel gezellig met het G-team en daar doe je het uiteindelijk toch voor.
Voetbal inside of Studio Voetbal: ‘Dat is een makkie. Dan kies ik voor Voetbal Inside daar zit veel meer humor in en ik vind het leuker om naar René van der Gijp en Jan Boskamp te kijken dan naar die blaaskaak van een Ronald Waterreus die denkt dat die overal verstand van heeft. “
Natuurgras of kunstgras: ‘Natuurgras natuurlijk het speelt voor mij lekkerder. Verder gaan mijn voetbalschoenen langer mee en je hebt niet elke week je schoenen vol met van die korrels.”
Jij bent net 20 jaar geworden. Daardoor heb je als voetballer nog een mooie carrière voor de boeg. Denk jij daardoor weleens aan een stap hogerop: ‘Daar denkt elke voetballer wel eens aan. Maar het team wat we nu hebben bij FC Leo is nog jong en kan nog veel leren dat het niveau wanneer iedereen blijft in ieder geval omhoog gaat. Plus het is veel te gezellig om bij Leo weg te gaan.”