Het sterrenteam van Dennis Pieterman (v.v. Corenos)

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Aan Dennis Pieterman ( v.v. Corenos) vroeg ik of hij voor Puurvoetbalonline zijn ‘sterrenteam’ wilde samenstellen. De altijd met rugnummer 13 spelende verdediger kwam tot een team met winnaars. Dat was voor Dennis het criteria wat betreft het samenstellen van zijn team waarbij hij het aan mij overliet wat de omschrijving van de uitverkorenen betrof.
image 2015 10 27
Doel Willem Duinkerken: Een winnaar mag de doelman zeker genoemd worden. Tijdens de editie van 20 14 van het RWE-Eemsmondteam tegen FC Groningen kreeg de goalie in de eerste helft zeven goals om zijn oren. Daar was Willem Duinkerken goed ‘ziek’ van want in zijn beleving hadden dat er een paar minder kunnen zijn. Dat tekende zijn mentaliteit ten voeten uit. Alles van zichzelf vragen en nooit tevreden met zijn eigen prestatie.
Verdediging
Roy Reininga. Roy stopte in 2014 als speler van het eerste elftal. Het was mooi geweest vond de linkspoot. Maar nu, in het seizoen 2015-2016, behoort de routinier weer tot de eerste selectie omdat voor Roy Reininga geldt dat je er gewoon staat wanneer je club je nodig heeft.
Siert Brontsema behoort met zijn 36 jaar tot een van de routiniers binnen Corenos. ‘Diego’ wordt Siert binnen Corenos genoemd en dat zal meer om zijn gedrongen postuur dan om zijn technische vaardigheden zijn. De verdediger/middenvelder is namelijk een speler waar je als tegenstander moe van wordt. Moe in de zin van dat Siert een speler is die je drie keer in een duel tegenkomt.
Klaas Duinkerken. Klaas moest in 2014 zijn carrière beëindigen. Een onwillige knie zorgde dat het niet meer verantwoord was om als voetballer verder te gaan. Maar ook Klaas bleek een Corenos-man in hart in nieren want een seizoen later dook hij ineens op als reservedoelman achter de tijdelijke doelman Arné Hoving. Niets gezeur of het wel of niet kon maar daar zijn waar je club je nodig heeft is de jongste van de broertjes Duinkerken ten voeten uit.
Arné Hoving. Arné mag met recht een speler genoemd worden die van alle markten thuis is. Of het nu als veldspeler of doelman is, waar er een beroep op hem wordt gedaan is hij present. Persoonlijk had ik veel respect voor Arné toen hij tijdens de blessure van Sven Knot geruime tijd het doel van Corenos 1 verdedigde. Als ruime veertiger is het afbreukrisico groot want ‘opeens’ ben je te oud bij een wat mindere actie. Maar de ervaren Arné Hoving staat niet voor niets in het sterrenteam van Dennis Pieterman want een winnaar overleeft alle stormen.
Middenveld
Erik de Vries. De vraag van Dennis of ik voor de omschrijvingen wilde zorgen bracht mij wat Erik de Vries en Erik Griede in de problemen. Beide ken ik niet als voetballer omdat beide al uit beeld waren verdwenen toen ik in 2008 als verslaggever voor de Ommelander Courant actief werd. Daarom een mooie gelegenheid voor degene die wel iets over deze twee ongetwijfeld prima voetballers weet te vertellen om dat via de bekende kanalen te melden zodat we dat nog kunnen toevoegen.
Aalderd Duinkerken. De derde middenvelder die Dennis Pieterman koos kon niemand anders dan Aalderd Duinkerken zijn. Ik heb nooit onder stoelen of banken gestoken dat Aalderd tot een van mijn favorieten op de Noord Groninger voetbalvelden behoort. De aanvoerder van Corenos is voor mij de verpersoonlijking van hoe iemand het voetballen beleeft. Intens, voorop in de strijd en ook nu hij de dertig al een paar jaar is gepasseerd nog steeds een belangrijke speler voor zijn ploeg en een echte winnaar.
Bart Moes. Bart heb ik niet heel veel zien spelen maar de keren dat ik de aanvaller/middenvelder in actie zag was hij nadrukkelijk aanwezig. Een voetballer die vanuit het niets een wedstrijd kon openbreken hoorde je weleens langs de lijn. Een typering die denk ik wel een juiste is voor de voetballer die enkele jaren geleden als speler van het eerste elftal stopte.
Voorhoede.
Erik Zuidema. De spits stopte een paar jaar geleden om als hoofdtrainer van Corenos verder te gaan. Maar al snel kwam Erik er achter dat hij als speler te vroeg was gestopt. Dat zorgde dat de clubtopscoorder van de Roodeschoolsters, met 128 goals, verder ging als speler/trainer met als assistenten Frits Meeuwes en Arie Duinkerken. Een prima combinatie bleek al snel waar na twee seizoenen een einde aan kwam omdat privé, werk en het trainerschap moeilijk te combineren waren. Maar nog steeds is: ‘Zuudje’ beschikbaar voor het eerste team als men hem nodig heeft.
Erik Bos. Erik Bos scoorde in totaal 61 goals voor Corenos en kwam verder uit voor Noordwolde, PKC’83 en tot aan vorig seizoen voor Z.E.C. uit Zandeweer. Daar heb ik Erik een paar keer zien spelen toen hij de dertig al gepasseerd was. Maar in zijn gloriejaren, ongeveer twaalf jaar geleden, was: ‘Hristo’ een veel scorende spits binnen de verenigingen waar hij voor speelde.
Wissels
Arie Duinkerken. Arie heb ik nooit zien voetballen. Ik heb echter wel een beeld van Arie als voetballer. Een voetballer die tot het gaatje ging wat een overwinning betrof. Ik maakte Arie mee als assistent-trainer bij Corenos. Een assistent die begaan was met zijn club en niet schroomde om soms zijn ongenoegen naar arbiters te ventileren. De oudste van de broertjes Duinkerken wist dat dit niet altijd goed was maar het tekende wel zijn instelling. Alles voor de winst.
Ronny Bakker. Tussen 2003 en 2006 voetbalde Ronny Bakker in Roodeschool waar hij tot 31 goals kwam. Een veel scorende spits mag Ronny Bakker zeker genoemd worden en precies zoals Dennis Pieterman zijn team samenstelde een echte winnaar
Jan Zuidema. Voor Jan geldt hetzelfde als voor Erik de Vries en Erik Griede. Ik zie de omschrijving wat betreft Jan zijn voetbalcapaciteiten graag komen.
Trainers. Klaas van der Ploeg. Klaas van der Ploeg werd in het verslag van SV Marum-FC LEO nog een gentleman onder de trainers genoemd. Een terechte typering voor de Winsumer die bij alle verenigingen laat zien dat hij begaan is met alles wat er gebeurt. Rustig langs de lijn is Klaas een ware ambassadeur voor de club waar hij als trainer actief is.
Frits Meeuwes is een belangrijke spil binnen Corenos. Een icoon mag je de sympathieke ‘Frico’ noemen. Als jeugdtrainer, elftalleider en op ander gebied is Frits een belangrijke schakel binnen de voetbalvereniging die niet zonder personen als Frits Meeuwes kan.
Elftalleider
Henrie ‘Brokamp’ Bruggeman. Enkele weken geleden werd Corenos getroffen door een groot verlies toen plotseling ‘Brokamp’ overleed. Alle woorden die toen werden gesproken over deze clubman in hart en nieren waren mooi. Alles wat Brokamp voor Corenos heeft betekend was bijzonder. Daarom mocht: ‘Brookie’, zoals oud-voorzitter Eppe Scholtens het prachtig zei tijdens de uitvaartplechtigheid ook niet in het team van Dennis ontbreken.