Wie gaat dit betalen ?

Geschreven door Harry Reitsma op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Op de dag des Heren, zondag 4 oktober 2015, zou de onvolprezen Joop (JGJ) Rensema zijn tweede wedstrijd gaan leiden. De wedstrijd Kloosterburen 3 tegen het altijd lastige Farmsum 3. JGJ had er zin in, want zijn 1e wedstrijd werd helaas uitgesteld, wat betekende dat dit zijn 1e officiële wedstrijd als scheidsrechter zou worden.
Al om 10 uur was JGJ in Kloosterburen, na een wereldreis vanaf de Willem Dreesstraat te Groningen, en gemotiveerd tot in de kleine teen! Het team van ’t Daarde druppelde rond 11 uur de kantine binnen, alwaar de ballen gehakt al vrolijk in de pan pruttelden. Gastvrouw Karin (Poek) en de dochter van JGJ, Larissa, brachten de zaak in gereedheid voor de ontvangst van ’t Daarde, Farmsum 3 en de supporters. ’t Daarde stond op scherp en alles werkte mee. Het veld lag er schitterend bij, het was prachtig nazomerweer, Ite was in een goed humeur en ook Wietze gaf met zijn aanwezigheid ’t Daarde het gevoel dat het een heerlijke voetbalmiddag zou worden.

Maar toen ontwaakte de kantine door een belsignaal vanuit het telefoontoestel. Was het de KNVB die een scout op deze wedstrijd af wilde sturen, kwam er een scheidsrechter-rapporteur die JGJ wilde beoordelen of was het misschien het Nieuwsblad van het Noorden om aan te geven dat men JGJ op de korrel had voor een reportage? Helaas was het niets van dit alles, het bleek een bestuurslid van de VV Farmsum te zijn die meedeelde dat Farmsum 3 maar 8 spelers had en daarom niet kon of wilde komen. JGJ, die inmiddels met zijn warming-up was begonnen, in zak en as en boosheid maakte zich meester van een ieder die met ’t Daarde te maken heeft. De gehaktballen pruttelden, maar wie zou dat betalen? De verwarming en het licht branden, maar wie zou dát betalen? Het nog niet bestaande scorebord brandde nog niet, maar is inmiddels wel betaald. JGJ’s reiskosten, representatiekosten en administratiekosten moeten vergoed worden, maar wie gaat dat betalen? Zoete lieve Gerritje (lees de KNVB i.c. Farmsum) is de naam en daarmee besluit ik deze tweede niet door JGJ geleide wedstrijd!