Weer veel voetbalnieuws van Marumnello,Hallum en Anjum

Geschreven door Johannes Kalfsbeek op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Weer een verslag vanaf Marumnello, Hallum en Anjum want dé Reporter van Marum volgt het voetbal op de voet.
Op Marumnello werd gevoetbald zaterdag door o.a de A1 en wel tegen Feanstars uit Surhuisterveen. Marum was de betere ploeg maar Feanstars is een vechtploeg die niet zo snel opgeeft dus was het geen eenvoudige klus voor Marum A1.
Wouter Marinus, in Marum komen wonen en overgekomen van Pelikaan S, maakte in de eerste helft de 1-0. Na de koffie spat Marum uit de startblokken en m.n. Youri Schuiling, speelt een prima wedstrijd, maakt al ras de 2-0. Marum A1 van coach David Verweij speelt niet op zijn gemak de wedstrijd uit. Wesley van der Beek A1 keeper pakt nog een fantastische bal in de 2de helft. De bal wordt keihard ingeschoten maar met een zaalvoetbal reactie pakt hij op een geweldige manier deze bal. Geweldig om te zien natuurlijk maar hiermee trekt hij waarschijnlijk ook de overwinning over de streep want er waren nog veel minuten te spelen. A1 startte wat stroef maar is nu op gang deze competitie en sprokkelen mooi de punten bij elkaar zodat ze nu op de 4de plek staan. Marum B1 wint met 3-4 uit bij VEV 67,Marum C1 verliest met 4-0 van Buitenpost, Marum D1 verliest met 5-1 van Be Quick 1887 uit Groningen.
Team van de dag wordt Marum zat. 3 dat de derby tegen Boerakker 2 met 7-3 wint voorwaar een topper met veel spektakel. Ook team van de dag is geworden Marum F5 van coaches Koenraad Aalders en Jos Koenes, zij winnen van VEV67 F9 met 4-8 ook een prachtige partij hoorde ik.
De middag gebeurt het allemaal in Hallum waar Wykels Hallum 2 speelt tegen Marum 2. Wykels is ook weer een stugge hard werkende ploeg die het de mannen van coach John van der Ploeg moeilijk maakt. Wykels scoort de eerste twee goals maar dan herpakt Marum zich toch weer met goed voetbal. Harke Kalfsbeek scoort twee keer en 2-2 staat. Helaas zit het dan niet mee en maakt Wykels kort voor tijd de 3-2 en blijven de punten in Hallum. Positief was het meedoen van Tom van Kammen uit B1 die lekker meedraait in Marum 2.
Marum 1 reist deze af naar Anjum om tegen de plaatselijke trots aan te treden in Anjum. Anjum 1  is de competitie niet echt voortvarend begonnen kun je stellen maar het is wederom een Friese ploeg. Marum deelt de lakens uit in eerste instantie en speelt volgens het kader van Marum en ook volgens de reporter van Anjum de beste eerste helft van dit seizoen. Rust 1-5 door 2x Marc Oldewarris, Noël Kailola, Marc Boonstra en een eigen doelpunt.
De tweede helft ziet Marum het echte Anjum opstaan want als de wedstrijd is afgelopen heeft Marum terecht gewonnen maar staat er 3-5 op het scorebord. Marum was geen schim meer van de eerste helft aldus het kader. Dit moet toch anders lijkt me want vorige week was dit ook het geval. Vervelende bijkomstigheid is dat keeper Mechiel van Valen geblesseerd van het veld moest met een lichte hersenschudding en twee kneuzingen aan zijn hoofd. Hopelijk is het blessure leed volgende week weer geleden en kunnen we weer met z'n allen aan de bak.
Volgende week : Marum1 tegen Fc Leo 1 aanvang 14.30 uur. Marum 2 tegen Be Quick Dokkum 2.  Aanvang 12.00