VVK met eigen middelen op weg naar een mooie toekomst

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Waar VVK vorig seizoen een turbulent jaar kende door het moeten terugtrekken van het eerste zondagteam ziet voorzitter Rick van der Veen voor aanvang van het nieuwe seizoen de toekomst met veel vertrouwen tegemoet.


logoAls ik Rick van der Veen spreek is de voorzitter van VVK blij dat hij kan praten over zowel prestatievoetbal op zaterdag als op de zondag. ‘Vooral dat laatste maakt mij erg blij. Ik zou het verschrikkelijk hebben gevonden wanneer we met ingang van dit seizoen geen eerste zondagteam zouden hebben. Begrijp mij goed hoor, we zijn heel erg blij met onze zaterdagtak maar als Voetbalvereniging Korreweg is de club ooit als zondagclub begonnen en dat willen we wel graag in stand houden.”
Vijfde klasse
Waar de zaterdagtak in de vierde klasse uitkomt, moet de zondagafdeling na zijn verplichte degradatie in de vijfde klasse beginnen. Iets wat volgens de preses helemaal niet erg is. ‘Van de selectie van vorig seizoen zijn twee spelers gebleven en de rest van de selectie is aangevuld vanuit onze jeugd. Die kunnen voetballend goed meekomen maar moeten fysiek gezien nog wat groeien. Dat is echter niet erg want als bestuur zijn wij wel de laatsten die prestaties gaat eisen. We zijn in eerste instantie blij dat we weer op zondag actief zijn.”
Maar een rol in de marge zal de nieuwe hoofdtrainer Henk de Koe waarschijnlijk geen genoegen nemen is een logische vraag aan Rick van der Veen. ‘Met Henk de Koe hebben we een geweldige trainer in huis gehaald. Henk is namelijk een realistische trainer die geen dingen van een groep verwacht die er nog niet inzitten. Het is echter wel een trainer die wel inzet en discipline van een groep verwacht. Dat zet echter wel goed binnen de zondagselectie wat op zaterdag overigens niet anders is. Ook daar zijn we namelijk zeer tevreden over de inbreng van trainer Jacob Zwart.”
Buitenaf
Vervolgens moet de voorzitter wel lachen als de opmerking valt dat er binnen de voetbalwereld verwacht werd dat VVK-zondag met een buslading aan spelers van buitenaf aan het nieuwe seizoen zou beginnen. ‘Was dat maar waar zou ik bijna zeggen. Maar eerlijk gezegd ben ik blij dat dit niet gebeurd is. Als club ben je daar natuurlijk zelf bij en bij ons is het verhaal, spelers van buitenaf aantrekken, niet aan de orde geweest. We weten wat dat voor gevolgen kan hebben dus laat maar zou ik zeggen. Aan de andere kant moet men ook eens wat minder hypocriet doen over spelers ‘aantrekken’. Dat gebeurt op grote schaal omdat er altijd wel een constructie te bedenken is waar je een speler mee kunt ‘pleasen’.
Eigen jeugd 
Dat laatste is bij VVK echter totaal niet aan de orde zo vertelt Rick van der Veen nogmaals. ‘Als club zijn we met het nieuw bestuur vorig seizoen een bepaalde weg ingeslagen. Een weg wat betekent dat onze eigen jeugd de basis zal zijn voor het prestatievoetbal bij VVK. En alles wat van buiten komt zal zich zelf moeten aanmelden.”