Zweten in de provincie : Middelstum-De Heracliden

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Zweten in stad of provincie mogen we de voorbereiding op weer een nieuw seizoen vol hopelijk veel voetbalplezier wel noemen. In de voorbereiding wordt namelijk de basis gelegd door spelers en trainers voor hopelijk een succesvol seizoen. Een voorbereiding die ook Puurvoetbalonline zal volgen in de rubriek ‘zweten in stad of provincie’.

                              
Zaterdag stond de Oethoesterloop op het programma. Een loop in en rond Uithuizen waar ik voor de Ommelander Courant aanwezig was. Een loop die rond 15. 15 uur ten einde was. Dat leerde dat als ik zou wil ik nog ergens in de buurt van Uithuizen een helft van een voetbalduel kon meepikken. Doordat Puurvoetbalonline er voor gezorgd had dat Middelstum nog een scheidsrechter had gevonden wist ik dat de ploeg van Jan Jaap Zijlstra op deze zaterdag tegen De Heracliden voetbalde. Van Uithuizen naar Middelstum zijn geen groot aantal kilometers en ook een berichtje richting thuisfront was zo gepiept. In Middelstum was men nog bezig met de eerste helft. Iets wat mij eerlijk gezegd niet verbaasde. Een wedstrijd op de vastgestelde tijd laten beginnen is tegenwoordig even bijzonder als dat er een avond geen voetbal op TV is.

Even later brak de rust echter toch aan in Middelstum waar de thuisploeg met 2-0 aan de leiding ging. Een in de eerste helft fris voetballend Middelstum hoorde ik van de kenners langs de kant tegen een De Heracliden dat s ’morgens nog had getraind. Iets wat overigens steeds vaker gebeurt. Want ook dat uit het betaald voetbal overgewaaid fenomeen, een trainingsdag wordt steeds vaker overgenomen. Het was de spelers van Hera aan te zien dat ze al wat arbeid hadden verricht want fris liepen de blauwhemden er niet bij. De in het wit spelende Middelstumers kwamen, met een 2-0 in de knip, aardig frisser richting kleedkamer gewandeld.

Ik was daardoor benieuwd naar de tweede helft en ik moet zeggen, ik heb mij prima vermaakt in Middelstum. De thuisploeg speelde fris en fruitig tegen De Heracliden waar het nog wat fris en fruitig moet worden. Dé reporter van Marum, Johannes Kalfsbeek, zou waarschijnlijk schrijven dat er wat zand in de motor was gekomen waar ik mij deze keer bij aan sluit. Het liep nog niet bij ‘Hera’ waar ze gelukkig nog een aantal weken hebben om te zorgen dat men klaar voor de competitie is.

Waar Jan Jaap Zijlstra een bekende op de bank van Middelstum was zat er ook een ‘nieuw’ gezicht. Harm Visser fungeert namelijk dit seizoen als teamleider bij de Middelstum. Harm ken ik als voetballer van Kloosterburen en later als toeschouwer bij duels van Middelstum. Dan was er altijd tijd voor een praatje met iemand die zeker kijk op het spelletje heeft. Daarom is het ook een goede zet geweest van Jan Jaap om Harm te polsen voor de functie van teamleider. Iemand met voetbalverstand waar je op de bank mee kunt ‘sparren’ is prettig werken. Beide mannen waren redelijk tevreden over de verrichtingen van hun ploeg wat ook terecht was. Natuurlijk weet iedereen dat een prima voorbereiding niet betekent dat je ‘even’ kampioen wordt of promoveert. Dat hangt van heel veel factoren af maar dat weten Zijlstra en Visser als geen ander.

Wie ook in Middelstum waren, en dat verbaasde mij niet eerlijk gezegd, waren de diehard-voetballiefhebbers uit Bedum en omstreken. De broers Menko en Erik Swieringa waren samen met Appie Zwerver ook aanwezig. Samen kwamen we tot de conclusie, zonder te denken dat we de wijsheid in pacht hebben, dat Middelstum qua voorbereiding op het nieuwe seizoen al iets verder was dan De Heracliden dat uiteindelijk met 4- 1 van Middelstum verloor.