De Elf vragen aan Benjamin St. Juste(Pelikaan-S): Het roken rond de velden moeten ze verbieden.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Benjamin St. Juste komt uit een echt voetbalgezin. Zijn 24 jarige broer Yoshua speelt namelijk voor Futsal Club Eindhoven en zijn 18 jarige broer Jerry voetbalt voor SC Heerenveen waar hij wekelijks als basisspeler te bewonderen is. Zelf voetbalt de 20 jarige Benjamin voor Pelikaan-S maar vertelt hij in de ‘Elf vragen aan….’ dat hij nog steeds een voetbaldroom heeft.  
Benjamin St Juste
Benjamin, wat is je mooiste ervaring als voetballer tot nu toe: ’
Het tot twee keer toe behalen van de bekerfinale met ons ‘dreamteam’  van SV Marum E1. En de tweede plaats op het Nederlands Kampioenschap Futsal met KNVB district Noord. Het idee dat je als team een van de beste van Nederland bent is een super ervaring.”
Hoe belangrijk is voetbal voor jou: Voetbal is voor mij erg belangrijk. Vroeger dacht ik alleen maar aan voetbal en moest mijn moeder ons voor het avondeten naar binnen sleuren. Nu is het allemaal wel iets minder. Ik heb het erg druk met mijn studie rechten en werk daarnaast ook nog. Mijn liefde voor de bal blijft echter onwijs groot. “
Wat is jouw favoriete voetballer en wat maakt hem zo bijzonder: Dat zal altijd Ronaldinho blijven. Messi is ongetwijfeld de beste speler op dit moment, maar de speelstijl van Ronaldinho vind ik echt geweldig.”
Welke club wordt komend seizoen kampioen van Nederland en waarom:’ Mijn hoop gaat uit naar Ajax. Ik ben er echter niet van overtuigd. Ik heb het idee dat elk jaar de topclubs zwakker worden en de mindere clubs steeds sterker. Dat zorgt wel voor een spannende titelstrijd.”
Het amateurvoetbal trekt steeds minder publiek, zijn de vele mutaties tijdens de overschrijvingsperiode daar debet aan: Ik zou het niet weten. Het is begrijpelijk dat mensen minder gaan kijken wanneer hun eigen zoon of kleinzoon niet meer in het eerste team voetbalt. Echter snap ik ook dat verenigingen graag de beste spelers uit de regio naar hun club willen halen. Zonder prestatie is er ook weinig plezier.”
Van welke voetbaltrainer heb jij het meest  geleerd: Gert Groefsema.  Hij is verreweg de beste jeugdtrainer die ik heb gehad. Echt iemand die pure passie heeft voor het beter maken van jonge spelers. Onder hem werden 8 van de 11 jongens gescout door SC Heerenveen en FC Groningen.”
Het vrouwenvoetbal komt aardig opzetten maar wordt nog steeds niet serieus genomen in Nederland. Begrijp jij dat: ‘Naja, het is natuurlijk duidelijk dat er een erg groot verschil zit tussen mannen- en vrouwenvoetbal. Ik persoonlijk vind vrouwenvoetbal bijvoorbeeld gewoon niet aantrekkelijk om naar te kijken. Het tempo ligt zoveel lager... Voor de dames zelf is het natuurlijk leuk, maar je moet wel realistisch zijn. Voetbal is entertainment (vandaar het grote geld) en als iets niet genoeg entertaint, dan moet je er ook niet teveel van verwachten. Verder vind ik wel  dat vrouwenvoetbal wel serieus genomen wordt, maar dat het gewoon niet te vergelijken is met mannenvoetbal. “
Waar erger jij je het meest aan en waar heb je veel respect voor op het voetbalveld: ‘Ik vind het verschrikkelijk vervelend wanneer mensen rond het veld of in stadions roken (hint aan alle voetbalclubs). Dan ben je net in volle sprint en dan krijg je zo'n smerige walm in je strot. Het past niet en het hoort absoluut niet bij een sport. Qua voetbal erger ik me het meest aan spelers die de kantjes er vanaf lopen waardoor andere spelers twee keer zo hard moeten lopen. Daartegenover heb ik veel respect voor mensen die altijd doorzetten en er alles voor over hebben om te winnen.”
Welke club wordt kampioen in jullie klasse: Pelikaan-S natuurlijk. We hebben op dit moment een erg brede en kwalitatief sterke selectie. Naar mijn idee zijn we nog sterker dan afgelopen jaar en is het onze taak om kampioen te worden.”
Wat is jou grootste voetbaldroom: Dat is natuurlijk alsnog ontdekt worden en elke dag alleen maar bezig zijn met voetbal. Van Pelikaan-S via Heerenveen en Ajax naar Manchester United zie ik nog altijd zitten hahaha.”
Wat zou jij nog kwijt willen over het voetbal bij Pelikaan S:Het is geweldig om met zulke goede spelers te voetballen en veel van ze te leren. Klaarblijkelijk zijn we inmiddels zo goed geworden dat de jaloezie bij steeds meer  mensen toeslaat. Zelfs op het trainingskamp in Delden werd onze voorzitter beschuldigd van het betalen van spelers. Mensen vergeten dat we een vriendengroep zijn waarvan 80% bij een BVO heeft gespeeld. Als je dan graag met z'n allen wilt spelen en je daarbij een voorzitter hebt die samen met onze technische staf alle randzaken goed voor ons probeert te regelen vindt ik dat ik bij een mooie club voetbal.”