De Elf +1 aan Luuk Brands (SV Bedum- zondag): Blij met het vertrouwen van het bestuur.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

De ‘Elf vragen aan’ werden er deze keer twaalf. De rubriek, waarbij personen uit de voetbalwereld vragen voorgeschoteld krijgen, wordt goed gelezen omdat allen die meewerken geen blad voor de mond nemen. In deze aflevering geven we het woord aan Luuk Brands, aanvoerder van SV Bedum-zondag.

Luuk Brands
Luuk, wat is je mooiste ervaring als voetballer tot nu toe: ‘Ik heb meerdere mooie ervaringen zoals er diverse spelers zijn waar je als voetballer erg om kan lachen. Dat geldt voor zowel binnen als buiten het veld. Verder was het kampioenschap van de 5e naar de 4e klasse met VV Bedum een groot feest, maar toch zal een doelpunt van Simon Rode mij altijd bij blijven, Simon scoorde in de bovenhoek van het doel uit tegen Tynaarlo. De bal kwam tegen de ijzers aan in de hoek van het doel waardoor de bal weer uit het doel schoot, de scheidsrechter liet het spel gewoon doorgaan terwijl Simon al aan zijn ere ronde bezig was , ( hoppppaaah ) , wat hebben we gelachen."
Hoe belangrijk is voetbal voor jou: ‘ Voetbal is een heerlijke bezigheid, Ik vind dat plezier voorop moet staan. Voor mij is het wel belangrijk om zowel op zondag op het veld te staan als om 19.00 uur voor de buis te zitten. Heerlijk genieten.”
Wat is jouw favoriete voetballer en wat maakt hem zo bijzonder: ‘ Ik heb niet echt een favoriete voetballer, Maar ik kan wel genieten van speler met enkele echte winnaars mentaliteit. Dirk Kuijt die blijft gaan, Nigel de Jong die overal vol in klapt en ook Materazzi was een beest in het veld en stond altijd direct klaar wanneer een medespeler het moeilijk had. Nu hebben we ook nog Kazim erbij. Van dat type spelers kan ik wel genieten.”
Welke club wordt komend seizoen kampioen van Nederland en waarom: ‘Feyenoord, Met deze aankopen hoop ik dat ze nu eindelijk eens laten zien dat ze het wel kunnen.”
Het amateurvoetbal trekt steeds minder publiek, zijn de vele mutaties tijdens de overschrijvingsperiode daar debet aan: ‘Ik denk wel dat het daar gedeeltelijk mee te maken heeft. Persoonlijk denk ik ook dat men liever thuis op de buis live voetbal kijkt. Wat erg zonde is natuurlijk !. Het is toch mooi om je plaatselijke voetbalvereniging te zien spelen. Zo houdt je ook nog eens contact met je medemens.”
Het vrouwenvoetbal komt aardig opzetten maar wordt nog steeds niet serieus genomen in Nederland. Begrijp jij dat: ‘Ik denk dat we hier nog wel meer uit kunnen halen, misschien wel moeten. Iedereen kijkt tegenwoordig voetbal, door meer aandacht te geven aan de dames en het ook live te gaan uitzenden weet ik zeker dat hier nog meer uit te halen is en dat het dan ook serieuzer genomen word.”
Als zondagtak zijn wij blij dat het bestuur: ‘ Vertrouwen geeft aan het zondagvoetbal in Bedum. Afgelopen seizoen waren we gewoon bijna gestopt met het 1e elftal van zondag. Maar door vele inspanningen van onze trainer Dick Visser, leider Berry Hoeksema en een aantal spelers hebben we het bestuur ervan kunnen overtuigen dat het zondagvoetbal in Bedum wel bestaansrecht heeft. Zondag leeft weer !!! “
Waar erger jij je het meest aan en waar heb je veel respect voor op het voetbalveld: ’Ik erger met dood aan spelers die al vallen als je er alleen al naast staan, dat wanneer ze op de grond liggen net doen of ze een zware blessure hebben, en vervolgens opstaan als of er niks aan de hand is. Ik heb veel respect voor scheidsrechters, elke week word er van alles naar je kop geslingerd, en je kunt het volgens mij nooit goed doen. En ik heb veel respect voor alle vrijwilligers van de club.”
Jullie zijn aardig versterkt en daarom de topfavoriet voor het kampioenschap in jullie klasse: ’Wij hebben 20 spelers en een goede en leuke staf, dus wij gaan zeker voor de promotie. Ik vind dat we alles op alles moeten zetten om direct weer naar de 4e klasse te promoveren.”
Dick Visser is als trainer: ‘Dick is een rustige trainer met heel veel kennis van zaken. Afgelopen seizoen was ook voor de trainer een rampjaar natuurlijk. Trainingen met 5 tot maximaal 8 man is natuurlijk een ramp. Dick is ondanks alles positief gebleven, dat siert hem enorm. En als speler word je daardoor ook weer gemotiveerd.”
Het zondagvoetbal kent steeds meer een verschraling. Dat is niet meer te keren of: ‘Ik hoop dat het tij weer gaat keren, Veel jeugd kiest voor de zaterdag. Ik denk dat er in de toekomst wel weer meer animo voor is. Zondag is toch de meest perfecte dag voor een leuke pot voetbal, heerlijk met je familie langs de lijn. Een en al gezelligheid. “
Wat zou jij nog kwijt willen over het voetbal bij SV Bedum: ‘Het voetbal bij SV Bedum is prima. Dit seizoen is het aan ons om te laten zien dat zondag weer terug is. Wanneer wij goed presteren krijgen we ook steeds meer dingen toegewezen. Dit seizoen hebben we weer de beschikking over een Top trainer, een nieuwe Top Leider en 20 fanatiekelingen door voor een basisplek gaan vechten.  Kortom we gaan vol vertrouwen het nieuwe seizoen in.”