Het sterrenteam van ... Marcel Mulder(v.v. Stedum)

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Voor het samenstellen van zijn sterrenteam had oud-Stedumspeler Marcel Mulder niet lang nodig, ondanks dat ik met veel spelers in het geel-zwart van Stedum heb gespeeld was het voor mij geen lastige keuze. Ik heb namelijk een keuze gemaakt tussen spelers die vooral binnen, maar ook zeker buiten de lijnen van toegevoegde waarde waren."

Marcel Mulder
Doel: Dirk Pijl: ‘Dirk Kwam als opvolger van Boelie de Sturler naar Stedum. Na een uitstapje naar Middelstum en Loppersum kwam Dirk in 2012 weer terug naar Stedum, maar ik denk dat hij in zijn eerste periode bij Stedum het bes gepresteerd heeft. Destijds was het (één van de) beste kepers in onze klasse en zeker de beste keeper waarmee ik gespeeld heb. “

Rechtsback: Bert Weesepoel: ’‘Bert hield zich altijd gewoon aan de opdracht die hij mee kreeg: man uitschakelen en verder geen gekke dingen doen. Naast een goede pass was Bert op de momenten waar het nodig was bikkelhard. Moest helaas stoppen toen hij op zaterdag in z’n eigen Kia-showroom moest werken.”

Laatste man: Robert Freese: ’Robert was één van de spelers die al jaren in het eerste speelde toen ik er bij kwam. Het was iemand waar je echt iets van aan wilde nemen. Met zijn postuur straalde hij echt iets uit. Opbouwend sterk, geweldige pass in de benen. Scoorde ook regelmatig met een schitterende vrije trap. En naast een goede laatste man was/is hij gewoon een gezellige, maar bovenal aardige vent.”

Voorstopper: Ferdi de Jonge: ’Ferdi was eigenlijk op veel posities inzetbaar. Eén daarvan was als voorstopper. Conditioneel was er vaak geen betere, liep alle gaten dicht en was erg kopsterk. Ferdi verzaakte nooit en ging volop in de strijd.” 

Linksback: Bard Dekker: ‘Bard heeft in de afgelopen jaren ongeveer 5 keer afscheid genomen als speler van het eerste elftal, maar bij gebrek aan beter werd er telkens weer een beroep op hem gedaan. Dat zegt eigenlijk al genoeg. Bard was net als Bert iemand die z’n tegenstander uit moest schakelen.  Scoorde altijd op zijn verjaardag. En een speler die vooral belangrijk was voor de sfeer, in en buiten het veld. Geweldig om nu weer met hem in de zaal te voetballen.”

Rechtshalf: Ronald Werkman: ’In de loop der jaren heeft Ronald op meerdere posities gespeeld. Door fysiek ongemak speelde hij op den duur als spits of laatste man. Als middenvelder was hij echter op z’n best. Veel loop- en scorend vermogen. Vooral in samenwerking met Tony Duchenne stond er een geweldig middenveld destijds. Toen de enkelproblemen zich voordeden werd het loopvermogen wat minder en werd hij dus op een andere manier ingezet. Geweldige jaren mee beleefd en nog steeds een goede vriend van me.”

Centrale middenvelder: Tony Duchenne: ‘Tony kwam als vriend en collega van Robert Freese bij Stedum terecht. Deze Hagenees kon in z’n eentje een wedstrijd beslissen en liet het hele elftal beter spelen. Met zijn Haagse humor was het ook nog eens buiten het veld lachen met hem. Hij had een geweldige techniek en traptechniek. De beste speler waarmee ik bij Stedum heb gevoetbald.”

Centrale middenvelder: Andre Swieringa: ‘Net als Robert speelde Andre al jaren in het eerste elftal toen ik net kwam kijken. Hij had een geweldige traptechniek en kon met een simpele steekpass iemand vrij voor de keeper zetten. Op den duur werd het loopvermogen wat minder en was het noodzakelijk om een “lopertje” om hem heen te positioneren aangezien hij steeds meer afkeer kreeg van verdedigen. Was ook iemand die vooral in de derde helft van zich liet spreken, geweldig mee gelachen.”

Linkshalf: Andries de Vries: ’Andries kwam in Stedum wonen en besloot in z’n eigen dorp te gaan voetballen. Hij kwam van Groninger Boys en was dus zeker een versterking voor ons elftal. Een geweldig linkerbeen en overzicht. Had binnen no-time z’n plekje in het elftal gevonden. Geweldige vent.”

Aanvaller: Siebrand Dijkema: ’Siebrand was een bewegelijke spits met ontzettend veel scorend vermogen. Hij werkte 90 minuten lang en het was echt te merken als hij een keer z’n dag niet had. Jammer genoeg kreeg hij steeds vaker met fysieke ongemakken te maken. Z’n knie gaf zeer regelmatig problemen. Hij uitte zijn frustraties wel eens op een verkeerde manier, dat typeerde echter wel zijn winnaarsmentaliteit. Het enige minpunt was dat hij fan is van de verkeerde club, maar dat is hem vergeven. “

Aanvaller: Hergen Balkema: ‘Hergen was in het begin een beweeglijke spits/linksbuiten. In de loop der jaren werd hij meer een aanspeelpunt. Na onze promotie naar de vierde klasse kwam hij terug van een uitstapje naar Omlandia. Geweldige vent om er bij te hebben voor de sfeer. Ook nu nog af en toe mee actief in de zaal en altijd weer lachen met hem.”

Wissel 1: Klaas Lubbers: ‘Klaas kwam als neef van Andries bij Stedum voetballen. Ook hij kwam van Groninger Boys. Klaas was een echte laatste man die voorop in de strijd ging en zeer kopsterk was. Vooral wanneer we met bijvoorbeeld 1-0 voor stonden was Klaas op z’n best om die voorsprong uiteindelijk over de streep te trekken. Nadeel was dat hij z’n kop wel eens wilde verliezen en meer bezig was met randzaken. “

Wissel 2: Albert Mulder: ‘Albert vormde samen met Robert het centrale verdedigingsduo. Ondanks dat ze qua snelheid kwetsbaar waren was vooral de opbouw zijn sterkste punt. Werd ook wel eens als spits ingezet, vooral wanneer de wedstrijd daar om vroeg. Was kopsterk en ook iemand die de sfeer positief beïnvloedde. “

Wissel 3: Remco Kiers: ‘Remco kwam van een lager elftal van ACV toen hij in het dorp kwam wonen. Ook hij had z’n plekje snel gevonden. Kenmerkend was zijn kniebrace waarmee hij speelde. Remco was een echt aanspeelpunt als spits, kopsterk maar vooral iemand waarmee je ontzettend kon lachen. Is nu als keeper actief in ons zaalteam en is nooit afwezig.”

Trainer:’ In de loop der jaren heb ik een aantal trainers meegemaakt. Met de één had ik meer als met de ander. Toen ik bij het eerste elftal kwam na 2 jaar in de A-junioren van Eemsboys te hebben gespeeld, was m’n vader trainer. Niet omdat het m’n vader is, toch heb ik onder hem de mooiste tijd gehad bij Stedum. Allereerst hadden we een erg hechte ploeg en promoveerden we naar de vierde klasse. Zijn samenwerking met leider Harke Werkman (vader van Ronald) en grensrechter Simon Mulder was een zeer toegevoegde waarde aan de sfeer binnen het team. Ook qua trainingsstof en –opkomst was dit de mooiste tijd. “