Geen amateurvoetbal met Marco Wichers(FC LEO)

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

 In de rubriek ‘geen amateurvoetbal komen personen aan het woord die een aantal vragen beantwoorden die niets met het amateurvoetbal te maken hebben. Vragen over actuele onderwerpen uit de politiek of andere zaken uit het dagelijks leven in een rubriek die een beeld geeft van de mens achter de voetballer, trainer of een vrijwilliger die in het amateurvoetbal actief is. De eerste die de spits afbijt is Marco Wichers, de doelman van FC LEO.

 Marco Antonio
Is de ‘top drie’, met Ajax, PSV en Feyenoord, in de eredivisie hersteld, of denk jij dat we een andere landskampioen krijgen: ’Ik denk zelf dat deze ploegen weer zullen strijden om het landskampioenschap, met het huidige voetbal en selectie hebben PSV en Feyenoord de beste papieren
Een tattoo is jouw ding of: ’Ik had eerst niet zoveel met tattoos, echter heb ik er een door omstandigheden. Tevens zal er binnenkort een bijkomen omdat ik een te grote mond had. (Kampioenschap FC LEO 1).”
Danny Blind is de juiste keuze als bondscoach omdat: ’Het Nederlands elftal heeft na Marco v Basten alleen maar oudere coaches gehad. Misschien is wat jongs wel weer goed voor de groep. Hoe het uitpakt, dat zullen we zien.”
Wat is jouw favoriete vakantiebestemming:
’Spanje; veel bier voor weinig en veel zon.”
Dat Michel Platini zich kandidaat heeft gesteld voor de functie van voorzitter van de FIFA is: ’Ze bekijken het maar mooi bij de FIFA, corrupt blijft het toch. Een bestuurder van buiten het voetbalgebeuren zal een geschikte voorzitter zijn denk ik.”
Een Russisch veto tegen MH17-tribunaal had jij verwacht: ’Tja, uitstel van executie, belachelijk gewoon. Men weet al lang wie het heeft gedaan en wat er is gebeurd. Het verbaast me niks.”
Louis van Gaal lukt het niet om Manchester United kampioen van Engeland te worden: ’De Premier League is een sterke competitie, ik denk dat het wederom spannend wordt bovenin. Het zou ook niet gek zijn als van Gaal wél kampioen wordt met deze selectie.”
Max Verstappen is binnen vijf jaar wereldkampioen in de formule 1:’Ik denk dat Max zeer getalenteerd is en met meer ervaring zeker kampioens-waardig is binnen aanzienlijke tijd.
Jesper Dost is een prima aanwinst voor FC Groningen: ’Klopt, Jesper is een energieke, getalenteerde middenvelder. Ik denk dat hij er in ieder geval wel 10 inlegt dit seizoen.
Jouw favoriete muziekkeuze is: ’Het maakt me eigenlijk niet zoveel uit, als het maar geen Jannes is.
Wie degraderen er uit de eredivisie en waarom: ’Ik denk dat Excelsior, Roda en NEC gaan strijden tegen degradatie omdat deze clubs net tussen de Eredivisie en de Jupiler League inzitten.
Rutte wilde niets meer aan de Grieken geven. Hoe denk jij over de steun aan Griekenland: ’Als je ziet dat sommige oudere mensen die dit land hebben opgebouwd moeten rondkomen van een hongerloontje denk ik dat we eerst maar eens die mensen moeten steunen. Als we alles hier in Nederland op orde hebben (ouderen, werkloosheid, asielzoekers etc.) dan is dat pas aan de orde.”
Een Nederlandse club zal nooit meer de kwartfinale van een Europees toernooi bereiken: ’Dat wordt inderdaad wel lastig.. Het Nederlandse 'topvoetbal' ligt zeker 2 of 3 niveaus lager dan het topvoetbal in andere Europese voetballanden.”
Hooligans zijn: ’
Jasper Dijkstra uit Wehe-den Hoorn, hier moet je echt voor oppassen. Ik kijk iedere ochtend onder m'n auto voordat ik wegrijd.”


[i][i]