Het sterrenteam van ... Richard Haan(Noordpool

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

In mijn 15 jaar bij Noordpool heb ik natuurlijk met heel wat jongens een balletje getrapt en heb ik bij deze club mooie vriendschappen opgebouwd. Hierdoor was het moeilijk om objectief te blijven en is er al gauw de neiging om je beste vrienden in het zogenaamde sterrenteam te plaatsen. Toch heb ik geprobeerd om een sterrenteam op te stellen waarin naar mijn mening de beste voetballers in voorkomen waarmee ik heb samen gespeeld.
Richard Haan
Keeper: Geert Knot, doet mij altijd denken aan Fraser Foster, groot, sterk, snelle reflexen, perfecte timing bij het uitkomen en sterk bij corners. Een keeper met uitstraling en een speler die punten pakt voor het team. Een belangrijke schakel die het afgelopen seizoen ontbrak bij Noordpool.
Laatste man: Jos Klip, een jongen die echt voor het voetbal leeft. Altijd als eerst aanwezig op trainingen en wedstrijddagen. Een speler die altijd door blijft gaan, blessure of geen blessure Jos gaat door. Heeft al menig taperolletjes versleten. Daarnaast een prima aanvoerder. Niet iemand die zo maar wat schreeuwt maar altijd met adviezen komt waarmee je iets kan. Hij weet hoe hij elk poppetje in het team moet benaderen.”
Linksback: , Steffie Hemmes, een vrolijke en een optimistische jongen. Altijd gedreven en weet wat zijn taak is in het veld. Bal afpakken en doorspelen. Iemand waar je altijd op kan bouwen. Doet ook niet moeilijk om af en toe een rappe rechtsbuiten het krijt van de zijlijn van dichtbij te laten zien.”
Rechtsback: ,Dennis Thoma, heb ik mijn hele jeugd mee samengespeeld. Heeft met zijn traptechniek mij vaak een- op een op de keeper gezet. Een speler die je drie keer tegenkomt voordat je hem voorbij bent. Helaas totaal geen aspiratie om bij het eerste team te voetballen.”
Voorstopper: , Corné Tuitman, wordt elk jaar weer beter. Een speler die zich een hele wedstrijd op een man kan fixeren en uitschakelen. Heeft het afgelopen seizoen vele mooie duels uitgevochten met de grote bonkige spitsen uit de vierde klasse.”
Linkshalf: ,Anko Wierema, heb ik ook mijn hele jeugd mee samengespeeld. Zeer rappe, gedreven voetballer met een mooie dribbel. Liet vele verdedigers zijn hakken zien. Ook een speler die echt niet tegen zijn verlies kon, helaas gestopt met voetballen.”
Rechtshalf: ,Jega Uruthirasingam, een meester in het van rechts naar binnenkomen en de bal in de verre hoek schuiven. Ik heb ongeveer drie seizoenen met Jega in de spits gestaan en wij hadden op voetballend gebied veel chemie met elkaar, we konden elkaar altijd heel gemakkelijk vinden. Daarnaast was met Jega altijd wel iets te beleven in het veld, zocht vaak de confrontatie op met zijn tegenstander waardoor er wel eens een opstootje ontstond. Ook een meester in het uitvoeren van de perfecte schwalbe.”
Centraal verdedigende middenvelder: Michel Dries. Aangezien ik Johan ''ík loop geen meter teveel'' Kluin op de tien positie heb gestald heb ik een echte kilometervreter nodig die het vuile werk voor Johan kan opknappen. Daar is Michel zeker de geschikte kandidaat voor. Een speler die altijd door blijft gaan en pas stopt met lopen wanneer de trainer hem uit het veld haalt. Daarnaast beschikt Michel over een goede traptechniek en gooit hij er af en toe ook een prima crosspasje uit.”
Centraal aanvallende middenvelder: ,Johan Kluin, kappen en draaien is het handelsmerk van Johan dit kan hij namelijk als de beste. Bovendien heeft hij ongelofelijk veel inzicht in het spelletje, crosspasjes van 40/50 meter waarbij hij de spits een-op een op de keeper zet lijkt hem totaal geen moeite te kosten. Geen trainingsbeest maar wel een mooie voetballer.”
Rechterspits:  , Geert-Jan Zijlstra, hoewel ik Geert-Jan in zijn late jaren heb meegemaakt kan ik hem als voetballer zijnde het beste met een woord omschrijven namelijk een stylist. Hij heeft in zijn jaren bij Noordpool echt prachtige goals gemaakt; lobjes, volleys, buitenkant voetje, afstandsschoten en corners die er in een keer in vlogen. Daarbij komt ook nog dat hij een goede aanname heeft en de bal altijd dichtbij zich kan houden en gemakkelijk een mannetje kan passeren. Staat garant voor twintig goals per seizoen. Daarnaast kon Geert-Jan mij altijd goed triggeren, hij haalde af en toe de bloed onder mijn nagels vandaan maar ik ging er wel beter door voetballen. Ik wou dit echter nooit toegeven. Kan de moonwalk beter uitvoeren dan Michael Jackson.”
Linkerspits: ,Mark Bos, een jonge vent van 16 die het komende seizoen vele verdedigers het bos in gaat draaien. Links- en rechtsbenig, supersnel, geweldige dribbel, houdt altijd het overzicht en heeft een neusje voor de goal. Als hij zijn koppie erbij houdt en niet geblesseerd raakt gaat hij het komend seizoen van grote waarde zijn voor Noordpool.”
Trainer: ,Jaap van der Ploeg, sympathieke vent en een echte People manager. Weet hoe hij een team moet motiveren.”
Verdedigende wissel: ,Chris Eleveld, altijd aanwezig op het veld en altijd tot op het bot gemotiveerd. Iemand die het beste uit zichzelf en het team probeert te halen en natuurlijk een uitstekende verdediger.”
Wissel voor op het middenveld: ,Rick Bos, is het afgelopen seizoen samen met Mark Bos voor het eerst bij de selectie gekomen en zal voor het komende seizoen waarschijnlijk Johan aflossen op het middenveld. Rick kan ook geweldig kappen en draaien en gooit er af en toe ook nog wel eens een solootje uit waarbij hij 3 tot 4 man passeert. Ik denk dat hij ook al op deze jonge leeftijd van grote waarde gaat zijn voor Noordpool.”
Aanvallende wissel: ,Richard Haan, ik wil natuurlijk wel een keer met mijn sterrenteam voetballen.”