Waar zijn ze gebleven...Cas Valstar.(FC LEO)

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

‘Waar zijn ze gebleven’ is een rubriek waarin we op zoek gaan naar ‘verdwenen’ voetballers, scheidsrechters of trainers. Een rubriek die terug gaat in de tijd en waar we deze keer Cas Valstar als oud-speler van FC LEO tegenkomen. Cas maakte in het seizoen 2010/2011 nog deel uit van de selectie die onder trainer Jaap van der Ploeg promoveerde naar de derde klasse maar vertrok na een seizoen naar Groningen waar hij bij The Knickerbockers ging spelen.

Cas Valstar
Cas ik las dat jij het noorden hebt verlaten. Waarom dit vertrek: Hoi Johan! Ja klopt, tegenwoordig woonachtig in Zutphen.
Je hebt daar een baan gevonden: ‘Geen vaste nog, maar heb een werkervaringsplek bij een overdekt zwembad hier. Ze zitten net in een nieuw pand en het bestuur heeft dit moment aangegrepen om de organisatie eens goed door te lichten en eventueel wat veranderingen door te voeren. Hier voor hebben ze een manager aangesteld en ik loop tot eind september met hem mee. Ben bijna klaar met de studie, dus hoop mijn arbeidskansen wat te vergroten op deze manier!”
Dus tijdelijk Zutphen: ‘Ja, daarna is nog onduidelijk. Terugkomen kan altijd nog. Maar de Randstad trekt me ook wel. Kijken waar ik een baan kan vind dus.”
Maar noorden voorlopig geen optie meer: ‘Noordelijker dan de stad Groningen is geen optie. Althans. Ik zal voorlopig niet snel in Leens of Winsum gaan wonen. In Groningen zelf voel ik me thuis, dus dat is altijd een optie. Maar het kriebelt om ook eens verder te kijken dan dat.”
Voetbal je nog trouwens: ‘Ik voetbalde afgelopen seizoen bij Groen Geel 6 (aankomend seizoen wordt dit het GG3, kampioen geworden in de derde klasse) maar voor aankomend seizoen voor het eerst sinds mijn 4e jaar nergens ingeschreven, ik heb namelijk geen idee waar ik na september woon.”
Wel weer plannen als je een vaste woonplaats gevonden hebt: ‘Ja absoluut, voetbal is één van de manieren om wat sociale contacten op te doen als je verhuist naar een plek waar je niemand kent. Bovendien hou ik van het spelletje, de derde helft en de gezelligheid. Dat wil ik zeker weer gaan opzoeken.”
Volg je FC LEO nog een beetje: ‘Ja, dat blijft toch m'n clubje. Daarnaast heb ik altijd nog contact met jongens zoals Jonghaur en Rowan. Dus zodoende probeer ik wel op de hoogte te blijven. En verder door het checken van de uitslagen natuurlijk.”
Wat verwacht je komend seizoen van FC LEO: ‘ Ik heb begrepen dat Stan en Marko vertrekken en dat Jeroen Batema tijdelijk stopt. Dat is wel een aderlating.”
Maar er is ook de terugkeer van Eduard Zuidema: ‘Hahahahaha, de Johnny Heitinga van FC LEO.
Goed voor de routine in de ploeg: ‘Ja je weet toch hoe het gaat met jonge honden bij elkaar. Als er dan nog eentje de boel op het juiste moment serieus houdt en de neuzen dezelfde kant op krijgt is dat ideaal, denk wel dat dit een mooie rol voor Edu is.”
Hij moet wel wat ‘optrainen’: ‘Ja klopt. Hij heeft wel wat conditie en balgevoel onderhouden in de zaal, maar op het veld blijft het toch een ander verhaal. Maar denk wel dat goed is voor de samenstelling van het team “
Daarom is het belangrijk dat Hans Hofman nog jaar doorgaat: ‘Dat zeker belangrijk. Ik heb na FC Leo vooral in teams gezeten met jongens die niet ouder waren dan 25. Dan pas besef je hoe belangrijk geroutineerde spelers zijn.”
FC LEO moet zich kunnen handhaven Cas: ‘Dat hoop ik echt! Eerst maar eens kijken hoe ze het de eerste seizoenshelft doen, kunnen we eens terugblikken tijdens het kersttoernooi want dat blijft een toernooi waar ik graag voor naar Leens kom.”