De Elf vragen aan Devon Harmsma(Omlandia): Ik voetbal al zeventien jaar met veel plezier bij Omlandia...

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

De ‘Elf vragen aan’ in zijn nieuw jasje mag een succes genoemd worden. De rubriek, waarbij personen uit de voetbalwereld elf vragen voorgeschoteld krijgen, die ze per mail mogen beantwoorden, wordt goed gelezen omdat degene die meewerkt geen blad voor de mond neemt. In de dertiende editie het woord aan, Devon Harmsma, doelman van Omlandia uit Ten Boer.
 
image 2015 07 31 1
 Wat is je mooiste ervaring als voetballer tot nu toe: ’Het kampioenschap met Omlandia in het seizoen 2012/2013 op 19 jarige leeftijd in de 2e klasse. Dat is voor mij het mooiste moment tot nu toe. Momenteel is het wekelijks spelen in de 1e klasse ook een hele mooie ervaring.”
Hoe belangrijk is voetbal voor jou: ’Ik begon met voetballen toen ik 5 jaar was, sindsdien is het voetbal niet meer weg te denken in mijn dagelijks leven, je kunt dus stellen dat voetbal heel belangrijk voor me is. Niet alleen om het spelletje zelf maar ook om het plezier wat je hebt op een zaterdag voor, tijdens en na een wedstrijd.”
Wat is jouw favoriete voetballer en wat maakt hem zo bijzonder:’Thibaut Courtois, is mijn favoriete voetballer. In mijn geval dus een keeper. Courtois is mijn favoriet omdat hij erg sterk is in 1 op 1 situaties en in de lucht . Maar ook omdat hij een fantastische reflex heeft.”
Welke club wordt komend seizoen kampioen van Nederland en waarom: ‘PSV, omdat PSV zich afgelopen zomer goed heeft versterkt. Ze hebben het vertrek van Wijnaldum en Depay goed opgevangen met spelers als Pröpper en Pereiro, al is laatstgenoemde nog een onbekende.”
Het amateurvoetbal trekt steeds minder publiek, zijn de vele mutaties tijdens de overschrijvingsperiode daar debet aan: ’Het kan een van de oorzaken zijn dat mensen weg blijven. Ik denk alleen niet dat dat de grootste reden is. Als ik kijk bij clubs waar wij de laatste jaren tegen hebben gevoetbald, spelen entree prijzen ook een belangrijke rol. Voor sommige mensen is het voetbal een soort ontspanning om naar te kijken. Tegenwoordig is de entree prijs zo verhoogt ten opzichte van een paar jaar geleden dat men vaker een keer thuis blijft.”
Van welke voetbaltrainer heb jij het meest geleerd: ’Casper Goedkoop, hij heeft me veel geleerd in de twee jaar dat hij bij ons was. Een van de dingen die hij me voornamelijk heeft geleerd is het meevoetballen. Dat was voor mij een erg belangrijke stap bij het keepen. Doordat je meevoetbalt ben je altijd aanspeelbaar en elke minuut van de wedstrijd geconcentreerd. Ook heb ik afgelopen jaar veel geleerd van onze huidige trainer, Robbie Wentink. Door de vele kleine partijtjes op kleine veldjes word er elke seconde van je gevraagd alert en goed gepositioneerd te staan. Door het goed positioneren op de trainingen gaat het in de wedstrijd heel vaak al vanzelf beter.”
Het vrouwenvoetbal komt aardig opzetten maar wordt nog steeds niet serieus genomen in Nederland. Begrijp jij dat: ’Ik denk dat het wel populairder word, mede door de goede prestatie van de Oranje dames op het WK heeft het denk ik wel een ander beeld opgeleverd over het vrouwenvoetbal in Nederland, het zal alleen tijd nodig hebben.”
Waar erger jij je het meest aan en waar heb je veel respect voor op het voetbalveld: ’Ik erger me het meest aan voetballers die de hele wedstrijd maar op de grond liggen smeken om een vrije trap of iets dergelijks. Respect heb ik voor sportieve tegenstanders en goed leidende scheidsrechters.”
Welke club wordt kampioen in jullie klasse: ’Ik denk Oranje Nassau, omdat zij zich goed hebben versterkt de afgelopen overschrijvingsperiode.”
Wat is jouw grootste voetbaldroom: ’Het zo hoog mogelijk spelen van wedstrijden, kijken wat voor jezelf het hoogst haalbare is.”
Wat zou jij nog kwijt willen over het voetbal bij Omlandia:’Ik voetbal nu al 17 jaar bij deze vereniging en het is een echte dorpsclub, bij ons is zowel prestatie als plezier een prima combinatie. Door deze combinatie voetbal ik daardoor al 17 jaar met veel plezier bij Omlandia. Doordat er steeds meer aanmeldingen zijn in de jeugd is de club volop in ontwikkeling. Het niveau gaat omhoog bij de teams en daardoor worden spelers op jonge leeftijd alleen maar beter. “