Een foto als een mooie herinnering en wie volgt...

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Foto’s uit de oude doos zorgen vaak voor verhalen of leuke herinneringen. Zo kreeg ik deze week een foto toegestuurd waarbij ik een glimlach niet kon onderdrukken en in gedachten ging ik ongeveer tien jaar terug in de tijd.


image 2015 07 31
Ruim tien jaar geleden zal het zijn geweest dat mijn dochter Saskia als voetbalster de overstap maakte van Kloosterburen naar Eenrum. Niet omdat het niet beviel in Kloosterburen maar alleen omdat ze graag in een meisjesteam wilde spelen. Uit die tijd stuurde Saskia deze week bovenstaande foto waar ze in de meeste gevallen zowel de voor als achternaam nog van haar teamgenootjes wist. Er kwam echter wel een vraag mee. De vraag was of ‘pap’ even een verhaaltje bij de foto wilde schrijven want daar was ze niet zo goed in. Leuk zo’n dochter zou je denken maar weer kwam er een glimlach. Want gelukkig ben ik nog steeds gezegend met een redelijk geheugen en wist mij zodoende nog een beetje van de meisjes van toen te herinneren.
Met een, volgens de foto, selectie van acht speelsters werd er uiteraard in een 7x7 competitie gespeeld. Een selectie die in het jaar dat de foto gemaakt werd, rond 2005 ( ? ), kampioen werd. Dat is namelijk te zien aan de feestelijke uitrusting van de speelsters in kwestie.
De meest linkse op de foto is Saskia Staal. Saskia moest het als voetbalster niet hebben van haar loopvermogen. Het was wel een speelster met een prima traptechniek. Een corner of vrije bal goed geplaatst voor het doel brengen was meer haar ding dan een sprintje over zeg maar veertig meter trekken.
Iemand die dat laatste wel kon was Rozemarijn Zijlstra. Rozemarijn was een voetbalster met een enorme drive. Altijd in beweging en veel scorend vermogen. Wat ik nog weet is dat ‘Roos’ zoals ze toen door de meiden genoemd werd op een gegeven moment naar Hunsingo vertrok omdat in Winsum op een hoger niveau werd gespeeld dan in Eenrum. Een niveau wat ze volgens mij nog een groot aantal jaren heeft volgehouden.
Achter Rozemarijn staat Anne Bronze. Dat was een verdedigster van, als ik er vandaag zin in heb komt niemand mij voorbij. Gelukkig voor het team had Anne dat soort momenten met regelmaat zodat het een zeer bruikbare kracht voor het team was.
Naast Rozemarijn staat Wianke Pijpker. Een nuttige kracht binnen het team die de ‘pech’ had dat vader John een van de twee begeleiders was. Dan wordt je namelijk soms wat kritischer beoordeeld dan nodig is. Maar ik vond Wianke, en John natuurlijk ook, een prima speelster. Janet Toonder was in de periode dat deze foto werd gemaakt  een speelster waar ik van vond dat ze wel op een hoger niveau uit de voeten zou kunnen. Helaas voor Janet stond het meisjes/damesvoetbal toen nog op een laag pitje en stonden de scouts nog niet in groten getale bij het meisjesvoetbal langs de lijn. Nu is ze een van de dragende speelsters binnen de Eenrum Kloosterburen Combinatie waar de technische staf niet ontevreden over mag zijn. Ariël Claver was een bikkelharde verdedigster. Niet vreemd als we het spreekwoord, een appel valt niet ver van de boom, op Ariël loslaten. Moeder Christien was in haar carrière namelijk niet anders. Die ging als het moest ook door muren voor een goed resultaat. Van Sanne wist Saskia geen achternaam en ook ik moet bekennen dat ik weinig van Sanne op het netvlies heb staan. Wel van Hiske Petter die als keepster furore maakte in een team van acht meiden die het prima met elkaar konden vinden. Iets wat mede kwam door Christien van Putten en John Pijpker. Die pasten als begeleiders uitstekend bij dit achttal in een jaar waar, zo begreep ik althans uit het sturen van deze foto, Saskia nog steeds met veel plezier op terugkijkt.

Het sturen van deze foto brengt mij echter  ook direct op een vraag want natuurlijk liggen er veel meer foto’s in schoenendozen of zijn ze ingeplakt in boeken of mappen. Iets waar Puurvoetbalonline graag wat mee wil gaan doen. Dus daarom een vraag aan de bezoekers van Puurvoetbalonline. Mochten er verzamelaars zijn die foto’s willen delen met dan houden we ons aanbevolen. Mailen mag naar johan @puurvoetbalonline.nl maar via Facebook of  whatsapp is ook geen probleem.  Dat laatste kan dan naar 06-27109055.