De Elf vragen aan Louis de Blecourt(KRC): Velen hebben het helaas te druk voor langs de lijn.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

De ‘Elf vragen aan’ in zijn nieuw jasje mag een succes genoemd worden. De rubriek, waarbij personen uit de voetbalwereld elf vragen voorgeschoteld krijgen, die ze per mail mogen beantwoorden, wordt goed gelezen omdat degene die meewerkt geen blad voor de mond neemt. In de twaalfde aflevering het woord aan, Louis de Blecourt van KRC uit Kantens.

Louis de Blecourt
Wat is je mooiste ervaring als voetballer tot nu toe:’Ik denk toch in mijn periode in de D/C-junioren . Toen  voetbalde ik bij KRC/SV Onderdendam  in een geweldig team onder leiding van Bert Kauw en Pieter Pettinga. Maar het kampioenschap met KRC1 onder leiding van Paul Knot was ook fantastisch.”
Hoe belangrijk is voetbal voor jouw: ‘Erg belangrijk; Ik mis eigenlijk geen wedstrijd bij mijn team. en zit elke zondag naar voor de tv live naar Ajax te kijken.
Wat is jouw favoriete voetballer en wat maakt hem zo bijzonder: ‘Zlatan Ibrahimović, ik vind hem een super speler met bijzondere kwaliteiten, hij is gewoon een baas in het veld.”
Welke club wordt komend seizoen kampioen van Nederland en waarom: ’Ajax! Ze hebben een sterk team doordat er goede spelers zijn aangetrokken. Dus  kan het niet mis gaan lijkt mij. Alleen nog hopen dat Cillessen niet weg word gekaapt.”
Het amateurvoetbal trekt steeds minder publiek, zijn de vele mutaties tijdens de overschrijvingsperiode daar debet aan:  ’Ik denk dat het te maken heeft met dat mensen het steeds drukker hebben in hun leven. Daardoor heeft  men in het weekend weinig tijd  om langs de velden te staan.”
Van welke voetbaltrainer heb jij het meest geleerd: ‘Bert Kauw en Pieter Pettinga.”
Het vrouwenvoetbal komt aardig opzetten maar wordt nog steeds niet serieus genomen in Nederland. Begrijp jij dat: ’Mannenvoetbal is van een hoger niveau daarom denk ik dat mensen dat leuker vinden.”
Waar erger jij je het meest aan en waar heb je veel respect voor op het voetbalveld:’ Mensen die net doen alsof ze pijn hebben terwijl ze nergens last van hebben. Daar kan ik mij echt aan ergeren. En respect heb ik voor gedreven en actieve voetballers met een winnaarsmentaliteit, dat vind ik altijd mooi om te zien.”
Welke club wordt kampioen in jullie klasse: ‘ KRC1. Na twee  verloren seizoenen in de standaardklasse keren we terug in de reserveklasse.  Het team is wat versterkt en er komt een nieuwe technische staf.”
Wat is jouw  grootste voetbaldroom: ‘Een wedstrijd met Ajax mee mogen voetballen, hahahaha. Wat zou jij nog kwijt willen over het voetbal bij KRC: ‘KRC is een club waar het zowel op het veld als in de kantine altijd gezellig is!”