De Elf vragen aan Jasper Dijk( v.v. Z.E.C.): Zlatan is mijn favoriete speler.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

De ‘Elf vragen aan’ in zijn nieuw jasje mag een succes genoemd worden. De rubriek, waarbij personen uit de voetbalwereld elf vragen voorgeschoteld krijgen, die ze per mail mogen beantwoorden, wordt goed gelezen omdat degene die meewerkt geen blad voor de mond neemt. In de elfde aflevering het woord aan, Jasper Dijk van de voetbalvereniging Z.E.C.


Jasper Dijk
 
Wat is mijn mooiste ervaring al voetballer tot nu toe:

In mijn periode bij de senioren heb ik nog niet veel hoogte punten meegemaakt. Mijn mooiste ervaring is dan toch ingeslagen kampioen worden toen ik C junior was. We hadden een uitstekend team met voetballers en werkers.

Hoe belangrijk is voetbal voor jou: 'Voetbal is voor mij een leuke bezigheid. Na het werk even een soort van ontspanning."

Wat is je favoriete voetballer en wat maakt heb zo bijzonder: 'Zlatan Ibrahimovic! Een geweldige voetballer die er (niet altijd even netjes) alles aan doet om te winnen. En verder buiten het veld naar de pers toe zijn eigen mening geeft."

Welke club word dit jaar kampioen van Nederland en waarom:'Ik hoop Ajax! Die hebben met Gudelj en Heitinga 2 spelers gehaald die vorig seizoen gemist werden. Maar ook PSV strijd weer mee."

Het amateur voetbal trekt steeds minder publiek, zijn de vele mutaties tijdens de overschrijvingsperiode daar een debet aan: 'Dat denk ik niet. Ik denk steeds minder mensen er zijn voor hebben tegenwoordig om op zaterdag of zondag even naar her voetbalveld te gaan. Ik heb bij 2 redelijk kleine clubs gespeeld en de vaste supporters zijn er altijd.” 

Van welke voetbaltrainer heb jij het meest geleerd: 'Ronnie Bakker en Jop van der Velde met als zijn rechter hand Wichard Slagter. Ronnie in de jeugd en Jop en Wichard bij mijn eerste jaar in het eerste elftal bij Usquert.”

Het vrouwenvoetbal komt aardig opzetten maar word nog steeds niet serieus genomen in Nederland. Begrijp jij dat.:'Nee dat begrijp ik niet. Ik kijk wel eens naar de zaalvoetbalvrouwen Omlandia 1 en dat is toch wel vermakelijk om naar te kijken. Ook voetbal ik af en toe wel eens in een mix toernooi met 1 of 2 dames in het team. Maar die hoeven heus niet minder te zijn. Ik denk dat het in Nederland nog even meer tijd nodig heeft.”

Waar erger jij je het meest aan en waar heb je veel respect voor op het voetbalveld: 'Ik erger mij aan het aanstellen en provoceren van sommige tegenstanders of ploegen. Ik heb veel respect voor harde werkers in het veld. En ze worden vaak vergeten maar de vele vrijwilligers buiten het veld om!”

Welke club word kampioen in jullie klasse: 'Ik denk dat Wagenborger boys wel weer meedoet. Voor de rest kan ik vrij weinig over de sterkte van de andere ploegen melden. Dat is afwachten.

Wat is je grootste voetbaldroom: 'Een keer met een seniorenteam kampioen worden.” 

Wat zou je verder nog kwijt willen over het voetballen bij Z.E.C: 'Dat we hopelijk met veel strijd en inzet, en af en toe wat meer geluk, een beter seizoen met meer punten tegemoet gaan!”