De Elf vragenaan Irene Bos(EKC): Vrouwenvoetbal is nog puur..

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

De ‘Elf vragen aan’ in zijn nieuw jasje mag een succes genoemd worden. De rubriek, waarbij personen uit de voetbalwereld elf vragen voorgeschoteld krijgen, die ze per mail mogen beantwoorden, wordt goed gelezen omdat degene die meewerkt geen blad voor de mond neemt. In de tiende aflevering het woord aan, Irene Bos als speelster van EKC.

 Irene Bos
Wat is je mooiste ervaring als voetbalster tot nu toe: ’Het kampioenschap met EKC van afgelopen seizoen. Tot en met de laatste speeldag bleef het meer dan spannend en stonden we 2 punten voor op nummer twee, Balk/Sleat. Het was de ultieme kampioenswedstrijd met alles er op en er aan. Het kampioenschap leefde ontzettend binnen het team en staf, maar ook bij de supporters. Met zijn allen hebben we het voor elkaar gekregen. Een echte teamprestatie. Als ik er aan terug denk krijg ik nog altijd kippenvel. “
Hoe belangrijk is voetbal voor jou: ’Samen met mijn studie staat voetbal bovenaan. Inmiddels kan ik me geen leven meer zonder voetbal voorstellen. “
Wat is jouw favoriete voetballer en wat maakt hem zo bijzonder: ’Lionel Messi. Zijn techniek, inzicht en snelheid blijven verbazingwekkend. Gewoon prachtig om te zien. “
Welke club wordt komend seizoen kampioen van Nederland en waarom: ‘PSV. Omdat ze vergeleken met Ajax een veel meer ervaren selectie hebben.”
Het amateurvoetbal trekt steeds minder publiek, zijn de vele mutaties tijdens de overschrijvingsperiode daar debet aan: ’De overschrijvingsperiode heeft daar naar mijn mening wel een beetje mee te maken. Er zijn bijvoorbeeld clubs die bij andere clubs uit de omgeving aan het 'plukken' zijn. Wanneer je het volgende seizoen dan opeens een hele andere selectie hebt zal dit niet altijd goed overkomen bij het publiek.
Van welke voetbaltrainer heb jij het meest geleerd: ’Joost Gerdez en Niels Woltman bij EKC.”
Het vrouwenvoetbal komt aardig opzetten maar wordt nog steeds niet serieus genomen in Nederland. Begrijp jij dat: ’Nee, als je ziet wat profvoetbalsters er voor over hebben. Denk bijvoorbeeld aan de Ajax Vrouwen, naast hun voetbalcarrière moeten zij werken om rond te kunnen komen. Maar ondanks dit houdt dat ze niet tegen om voor het voetbal te gaan. Alleen al qua gedrevenheid en motivatie zou dit zeker serieuzer genomen moeten worden. Bij het mannenvoetbal vergeleken is vrouwenvoetbal nog puur. Het gaat niet om miljoenen maar het draait echt om het spelletje. Daarnaast heeft de deelname van de Oranje Leeuwinnen aan het WK in Canada wel voor veel positiviteit gezorgd. Op deze manier wordt het vrouwenvoetbal in Nederland steeds meer op de kaart gezet. “
Waar erger jij je het meest aan en waar heb je veel respect voor op het voetbalveld: ’In het veld erger me aan spelers die meer hun mond laten spreken dan hun voeten. Waar ik veel respect voor heb zijn de scheidsrechters en de sportieve tegenstanders.”
Welke club wordt kampioen in jullie klasse: ’De 2e klasse is voor mij nog niet echt bekend en daarnaast zijn er 4 debuterende teams. Het is dus lastig te zeggen maar ik denk dat ACV of Flevo Boys wel een goede kans maken.”
Wat is jouw grootste voetbaldroom: ‘ Voetballen op het voor mij hoogst haalbare niveau.”
Wat zou jij nog kwijt willen over het voetbal bij EKC: ‘Bij EKC is een perfecte combinatie aanwezig van prestatiegericht voetbal en gezelligheid. Daarnaast is EKC volop in ontwikkeling. Een voorbeeld hiervan is dat we aankomend seizoen voor het eerst van start gaan met 3 teams. Afgelopen maandag is er in de Ommelander Courant een mooi stuk verschenen over EKC met als titel ‘EKC: bolwerk van het vrouwenvoetbal’. Een aanrader om te lezen.”