Waar zijn ze gebleven...Bjorn Hovius.(FC LEO)

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

‘Waar zijn ze gebleven’ is een rubriek waarin we op zoek gaan naar ‘verdwenen’ voetballers, scheidsrechters of trainers. Een rubriek die terug gaat in de tijd waar we deze keer Bjorn Hovius als oud-speler van FC LEO tegenkomen.
Ilona ter Brake
Hoi, Bjorn hoe gaat het er mee: ‘Nu wel weer goed hoor.”
Dat klinkt niet echt positief:’ Nee dat klopt. Ik heb vorig jaar mijn knie en scheenbeen gebroken waardoor het zelf voetballen er niet meer in zit.”
Dat is stevig balen want zou oud toch nog niet: ‘Ik ben nu 29 jaar en inderdaad dat beetje jong om nu te moeten stoppen.
Je woont toch in de buurt van Almelo: ‘Ja, ik ben in 2012 naar Den Ham, verhuisd. Ik heb toen voor mijn vriendin en werk gekozen.”
Kun je je werkzaamheden nog wel uitvoeren na je blessure: ‘Ik werkte in de wegenbouw maar door mijn blessure kon ik dat niet blijven doen. Ik werk nu sinds een paar maanden als operator in de autobranche.”
Volg je FC LEO nog een beetje: ‘Absoluut, ik kijk in de weekenden direct naar de uitslagen want ik wil wel op de hoogte blijven. Wanneer ik in Leens ben, wat echter niet heel veel meer gebeurd, ga ik altijd wel even langs FC LEO.”
Maar nu dus noodgedwongen toeschouwer: ‘Ja helaas wel maar ik moet zeggen dat er wel ergere dingen zijn hoor.”
Geen ambitie op het gebied van bijvoorbeeld jeugdtrainer: ‘Ik heb wel jeugd getraind hier in Den Ham maar op dit moment doe ik niks meer binnen de vereniging. Al moet ik zeggen dat nu ik weer wat fitter het wel weer begint te kriebelen.”
Dus nog niet helemaal van de velden verdwenen Bjorn: ‘Nog even een slag om de arm, hahaha. Maar zeg nooit, nooit.”
Voor welk team speelde je bij v.v.  Den Ham: ‘Voor mijn blessure speelde ik voor het tweede of derde maar had nog wel ambitie richting hoger. Daar kan echter wel definitief een streep door.”
Maar wel bijzonder om eens bij een andere club in de keuken te kijken: ‘Vindt ik wel. Alle verenigingen hebben hun eigen werkwijze. Dan is het wel goed om te zien dat sommige dingen ook anders kunnen. Ik heb bij zowel FC LEO als in v.v. Den Ham met plezier gevoetbald. Je bent nu eenmaal liefhebber en die vinden altijd wel hun weg hoor.”
Was je als voetballer nog steeds dat kleine stoere opdondertje dat goed kon voetballen zoals ik je ken uit onze gezamenlijke tijd bij FC LEO: ‘Hahahaha, we worden allemaal wat rustiger Johan. Laten we het daar maar op houden.”