De Elf vragen aan Cedric Tillema(C.V.V. Viboa): Vrouwenvoetbal wordt steeds aantrekkelijker..

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

De ‘Elf vragen aan’ in zijn nieuw jasje mag een succes genoemd worden. De rubriek, waarbij personen uit de voetbalwereld elf vragen voorgeschoteld krijgen, die ze per mail mogen beantwoorden, wordt goed gelezen omdat degene die meewerkt geen blad voor de mond neemt. Iets wat ook  geldt voor  Cedric Tillema die als doelman van Viboa voor de alweer negende aflevering van ‘De Elf aan ….tekent.  
Cedric Tillema
 Wat is je mooiste ervaring als voetbalster tot nu toe: ’De mooiste ervaring was/is voor mij het keepen in de Euroborg. Ik mocht toen als keeper fungeren bij de penalty's in de rust van een duel van FC Groningen.”
Hoe belangrijk is voetbal voor jou:’ Voetbal is erg belangrijk voor mij, want het is gewoon een onderdeel van je leven geworden in al die jaren. Ik kan mij zelf ook moeilijk een leven voorstellen zonder voetbal.”
Wat is jouw favoriete keeper en wat maakt hem zo bijzonder: ’Manuel Neuer, want hij heeft zo veel uitstraling in de goal, waar de tegenstander bang van word.”
Welke club wordt komend seizoen kampioen van Nederland en waarom: ‘Ajax. Ajax is nou eenmaal de grootste club in Nederland met de een van de grootste begrotingen in dit land. Tegenwoordig word meestal de club met het meeste geld kampioen.”
Het amateurvoetbal trekt steeds minder publiek, zijn de vele mutaties tijdens de overschrijvingsperiode daar debet aan: ’Voetbal word steeds commerciëler, bij veel clubs betaal je entree en het word steeds duurder. Ik denk dat dat de grootste oorzaak is.”
Van welke voetbaltrainer heb jij het meest geleerd: ’Zephnad Wattimury, want dIt was mijn 1e jaar bij de senioren. Een jaar waar ik ontzettend veel heb geleerd van de staf en de spelers. Voor mij was dit het beste jaar tot nu toe.”
Het vrouwenvoetbal komt aardig opzetten maar wordt nog steeds niet serieus genomen in Nederland. Begrijp jij dat: ’Vrouwenvoetbal wordt steeds aantrekkelijker, maar vrouwen hebben over het algemeen niet dezelfde motoriek als die van een man, zodat het niveau lager ligt.”
Waar erger jij je het meest aan en waar heb je veel respect voor op het voetbalveld: ’Mensen die gaan zeuren op elkaar als er iets mis gaat. Het begint allemaal bij jezelf. We maken namelijk allemaal fouten. Waar ik wel respect voor heb is wanneer er veel onderlinge sportiviteit in de wedstrijden aanwezig is.”
Welke club wordt kampioen in jullie klasse: ‘ C.V.V Viboa uiteraard! We gaan er in ieder geval wel voor.
Wat is jouw grootste voetbaldroom: ’Mijn grootste voetbaldroom is toch wel om te voetballen op het meest hoge niveau wat er voor mij is weggelegd.”
Wat zou jij nog kwijt willen over het voetbal bij VIBOA : ‘Viboa is een leuke en gezellige club waar op hoog niveau word gespeeld wordt door zowel de jeugd als senioren. Een club ook waarvan ik denk dat we samen nog beter kunnen worden.”