De Elf vragen aan Danny Beerda(v.v. Zeester): Ondanks alle schoppen blijft Messi lachen.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen


Bij het doorlezen van Puurvoetbalonline in het kader van wat kan en moet er verbeterd worden kwam ik ook de ‘Elf vragen aan’ tegen. Een rubriek waarbij personen uit de voetbalwereld elf vragen voorgeschoteld kregen  die ze via mail mochten beantwoorden. Toen een leuke rubriek die ik daarom van nieuwe vragen heb voorzien waarbij Danny Beerda als aanvoerder van Zeester 1 de zesde deelnemer aan  deze  vernieuwde rubriek  ‘De Elf aan.....'' is .

image-2014-12-25 1
Wat is je mooiste ervaring als voetballer tot nu toe:'
Mijn mooiste moment als voetballer is toch wel dat we met Aduard 1 kampioen werden, uit bij Scheemda. Mooi feestje en wat een ontlading. Prachtig! Hoop dat nog eens mee te maken, maar dan in het ooh zo mooie rood-wit!”
Hoe belangrijk is voetbal voor jou:'Voetbal is voor mij heel belangrijk. Mijn passie en een heerlijke uitlaatklep. Moet ook zeggen dat de periode juni tot augustus me veel te lang duurt.”
Wat is jouw favoriete voetballer en wat maakt hem zo bijzonder:'Mijn absolute idool Jari Litmanen. Maar voor nu moet ik toch voor Messi gaan. Wat die jongen allemaal doet en presteert vind ik prachtig. En dan zonder veel bombarie er omheen. Hij krijgt weet ik hoeveel tikken, maar hij blijft maar lachen.”
Welke club wordt komend seizoen kampioen van Nederland en waarom:'Ik denk toch dat Ajax weer kampioen gaat worden. Ze hebben er een paar goede versterkingen bij denk ik. (misschien worden wij ook wel kampioen dan, haha)”
Het amateurvoetbal trekt steeds minder publiek, zijn de vele mutaties tijdens de overschrijvingsperiode daar debet aan:' Weinig publiek??? Bij ons is dat nooit het geval! Maar ik denk niet dat het daar mee te maken heeft, een echte liefhebber en supporter komt toch wel.” Van welke voetbaltrainer heb jij het meest geleerd: 'Ik heb van elke trainer wel wat geleerd. Maar als ik dan moet kiezen ga ik voor Ron Loof. Die gaf me veel persoonlijke aanwijzingen waar ik veel aan heb gehad. Niet alleen qua voetbal, maar ook daarom heen.”
Het vrouwenvoetbal komt aardig opzetten maar wordt nog steeds niet serieus genomen in Nederland. Begrijp jij dat:'Nee, ik vind dat wel jammer, want dan zal het niveau ook hoger worden. Ik was trainer van de B's van Zeester vorig seizoen, daar had ik 3 meiden in het team. Dat waren vaak de besten van het veld. 1 van de dames (Emma Postma) is zelfs zo goed dat ze mee gaat naar de A-junioren. Dus van mij mag dat wel wat groeien.”
Waar erger jij je het meest aan en waar heb je veel respect voor op het voetbalveld:'Ik erger me soms aan de scheidsrechters. Nu zal dat trouwens niet altijd aan hun liggen hoor, maar ik heb dit seizoen een paar mee gemaakt; ongelooflijk.Waar ik respect voor heb onze staf en medespelers zijn, al zal je dat niet altijd aan mijn houding zien zijn, want ik weet dat ik niet de gemakkelijkste in het veld ben.”
Welke club wordt kampioen in jullie klasse:'Dat vind ik moeilijk veel teams die ik helemaal niet ken, zelfs nog nooit van gehoord. Maar als ik moet kiezen ga ik voor Haulerwijk. (sorry trainer).”
Wat is jou grootste voetbaldroom:'Met Zeester 1 naar de 4e klasse. En met de A's van Zeester veel vooruitgang boeken.” Wat zou jij nog kwijt willen over het voetbal bij Zeester:'Dat het een hele warme en mooie club is en als iedereen de neus dezelfde kant op kan houden het nog veel mooier wordt.”