De Elf vragen aan Marko Stoepker(Hunsingo): PSV pakt de titel

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Bij het doorlezen van Puurvoetbalonline in het kader van wat kan en moet er verbeterd worden kwam ik ook de ‘Elf vragen aan’ tegen. Een rubriek waarbij personen uit de voetbalwereld elf vragen voorgeschoteld kregen  die ze via mail mochten beantwoorden. Toen een leuke rubriek die ik daarom van nieuwe vragen heb voorzien waarbij de van Warffum naar Hunsingo verkassende doelman Marko Stoepker  de vijfde deelnemer aan deze  vernieuwde rubriek  ‘De Elf aan.....'' is .
Marko Stoepker
Wat is je mooiste ervaring als voetballer tot nu toe:
Kloosterburen VS. Warffum uit, alles wat eromheen was geregeld was anders dan anders. Het was ook een zeer mooie wedstrijd omdat ik daar 1 van mij mooie redding had(3x een rebound tegengehouden).
Hoe belangrijk is voetbal voor jou: Voetbal is wel een deel van mijn leven, ik vind sport sowieso heel belangerijk. Als ik een tijd niet heb gesport merk ik het wel aan mijn humeur.
Wat is jouw favoriete voetballer en wat maakt hem zo bijzonder: Ik heb niet echt een favoriete voetballer, waar ik wel van hou is als een keeper een wedstrijd kan beslissen.
Welke club wordt komend seizoen kampioen van Nederland en waarom: PSV, daar ben ik van overtuigd, ze hadden al een sterk team en hebben het uitstekend gedaan tijdens de transferperiode. Feyenoord komt wat te kort, ze hebben dan wel een goeie vervanger gekocht voor Clasie maar nog geen goeie spits. Ajax komt in mijn ogen niet meer geloofwaardig over, grote mond over hun eigen jeugd maar ondertussen wel spelers aantrekken.
Het amateurvoetbal trekt steeds minder publiek, zijn de vele mutaties tijdens de overschrijvingsperiode daar debet aan: Geen idee, ik ga zelf ook naar een andere club toe. Ik doe het omdat ik wil kijken wat mijn grens is en omdat ik toe ben aan een nieuwe uitdaging. Als daar toevallig veel publiek bij is, is zeker een bonus!
Van welke voetbaltrainer heb jij het meest geleerd: Ik heb van verschillende trainers wat geleerd, waar ik eerst op kom is toch meneer Molog. Hij was mijn trainer in de jeugd, strenge, maar toch op zijn momenten een goeie man! Ik denk dat veel ouders dachten dat hij te streng was, als het keihard regende moesten we hoe dan ook gaan trainen en je moest altijd inzet tonen, van hem heb ik toch de wil en het doorzettingsvermogen geleerd. In de eerste periode bij de senioren bij RZB heb ik te maken gehad met Jan Afman, nog steeds een goeie trainer in een 4e/5e klas. Echt een clubman, van hem heb ik geleerd dat conditie het verschil kan maken in een wedstrijd. Na elke training gingen we met de tong op grond van het veld af. Na vele trainers te hebben gehad bij RZB in een korte periode ben ik naar Warffum gegaan, (ook omdat wij gingen verhuizen naar Warffum). Daar kreeg ik te maken met Marnix Bakker, daar heb ik het voetballend oplossen geleerd als keeper, en meer mee voetballen met je team. Helaas heb ik niet veel wedstrijden voor hem mogen keepen i.v.m. met mijn werk toen der tijd. Na Marnix kwam Simon Bos, denk dat veel mensen langs de lijn dachten dat we elkaar niet mochten, dat was absoluut niet zo. We lijken in mijn ogen veel op elkaar, altijd 200% geven tijdens het voetbal. Van hem heb ik ook meer geleerd met mee te voetballen, goeie been aanspelen en het klaar leggen van ballen.
Waar ik toch het meest van heb geleerd zijn mijn keepertrainers! In de jeugd had ik te maken met Feitze Eldering, 1e keeper van Marcia in die tijd. Heb van hem geleerd om de bal tegen te houden, hoe maakt niet uit! We hebben vaak tijdens de training overuren gemaakt, hij zei om mij te motiveren, we gaan pas douchen als ik heb gescoord en dat duurde natuurlijk langer dan gepland hahaha.
Bij RZB heb ik te maken gehad met Sander Tromp, hij heeft me geleerd om beter in de goal te gaan staan en meer te bewegen in het doel. Later toen ik uiteindelijk bij Warffum kwam had ik Gosse Haagsema. Daar heb ik de echte techniek van geleerd, het vele herhalingen doen tijdens training, en de drijf van die man, daar heb ik heel veel respect voor! Ging vaak kapot van het veld af, door hem ben ik toch de keeper die ik nu ben, daar zal ik hem altijd dankbaar voor zijn!
Waar erger jij je het meest aan en waar heb je veel respect voor op het voetbalveld: Ik erger me aan mensen die zich aanstellen en een show maken. Ik respecteer mensen die hard werken voor hun team.
Welke club wordt kampioen in jullie klasse: Geen idee, ben geheel nieuw in de 3e klas ik denk dat Lewenborg wel een top kandidaat is.
Wat is jouw grootste voetbaldroom: Mijn droom was altijd om gescout te worden door een prof club, helaas is dat nog nooit gelukt hahaha. Ik wil altijd nog wel een keer kampioen worden, ook dat is mij helaas nog nooit gelukt.
Wat zou jij nog kwijt willen over het voetbal bij: Heb respect voor iedereen, in het veld mag best een keer oorlog zijn maar na een wedtrijd mag/moet je elkaar wel de hand schudden.