De Elf vragen aan Reinder Haaksema(SIOS Sauwerd): De zomer duurt mij te lang

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen


Bij het doorlezen van Puurvoetbalonline in het kader van wat kan en moet er verbeterd worden kwam ik ook de ‘Elf vragen aan’ tegen. Een rubriek waarbij personen uit de voetbalwereld elf vragen voorgeschoteld kregen  die ze via mail mochten beantwoorden. Toen een leuke rubriek die ik daarom van nieuwe vragen heb voorzien waarbij Reinder Haaksema de vierde deelnemer aan deze  vernieuwde rubriek  ‘De Elf aan.....'' is .

Reinder Haaksema
Wat is je mooiste ervaring als voetballer tot nu toe: '
Toen ik in de B1 zat bij Viboa hebben we een heel mooi jaar gehad. We streden het hele seizoen lang samen met GRC B1 om het kampioenschap. Uiteindelijk moest er een beslissingswedstrijd gespeeld worden op neutraal terrein. De wedstrijd werd bij SIOS in Sauwerd gespeeld wat toen  mijn oud cluppie was en wat het  extra mooi maakte natuurlijk. Het hele veld was omringd met mensen en er waren supporters met spandoeken en vuurwerk en alles klopte allemaal. We wonnen de wedstrijd met 1-0 door een doelpunt van (toen) oud-SIOS speler Stefan Bultena.” 

Hoe belangrijk is voetbal voor jou:'Ik geniet enorm van voetballen en naar voetbal kijken, het maakt best een groot deel uit van mijn leven. Toch kan ik niet zeggen dat het heel belangrijk  is. Het is gewoon heel erg leuk.”
Wat is jouw favoriete voetballer en wat maakt hem zo bijzonder:'Cristiano Ronaldo. Hij is gedreven, onvoorspelbaar en gewoon heel goed. Ik vind het ook heel leuk om naar Messi te kijken, hij kan ook wel aardig voetballen.”

Welke club wordt komend seizoen kampioen van Nederland en waarom:'Memphis naar Manchester United, dus ik gok op Ajax dit jaar.”

Het amateurvoetbal trekt steeds minder publiek, zijn de vele mutaties tijdens de overschrijvingsperiode daar debet aan:'Ik heb echt geen idee. Daar hebben we bij SIOS geen last van, haha.

Van welke voetbaltrainer heb jij het meest geleerd:'Moeilijke vraag, ik heb veel verschillende trainers gehad die allemaal een net wat andere kijk op het spelletje hadden. Juist daarvan heb ik veel geleerd.”

Het vrouwenvoetbal komt aardig opzetten maar wordt nog steeds niet serieus genomen in Nederland. Begrijp jij dat:'Tja, sommige vrouwen kunnen best redelijk een balletje trappen, maar ik kan er soms ook echt niet naar kijken. Maar dat is bij de mannen net zo, dus ik zou niet weten waarom we het niet serieus kunnen nemen.”


Waar erger jij je het meest aan en waar heb je veel respect voor op het voetbalveld:'Ik erger me het meest aan scheidsrechters in de 5e klasse. Overtredingen die donkerrode kaarten verdienen worden vaak met een praatje of een gele kaart afgedaan. Ook hebben we het afgelopen seizoen flink wat punten verloren door verkeerde beslissingen van de scheidsrechters. Ik heb respect voor tegenstanders die respect hebben voor het spelletje. Sommige jongens snappen er echt helemaal niets van, die staan maar wat te zagen achterin of zijn alleen maar aan het zeuren de hele wedstrijd, gewoon lekker voetballen.”

Welke club wordt kampioen in jullie klasse:'Ik hoop wij dat worden want we willen als SIOS graag uit de vijfde klasse.”

Wat is jou grootstevoetbaldroom: 'Ik wil in de toekomst wel graag op een redelijk niveau voetball

 Wat zou jij nog kwijt willen over het voetbal bij SIOS:
Ik hoop gewoon dat we het goed gaan doen dit jaar, we zijn allemaal weer een jaartje ouder en ik ben erg benieuwd hoe het zal gaan, heb er weer zin in...de zomer duurt mij wat dat betreft veel te lang.