De Elf aan Jaap Dijkema( v.v. Stedum): Jari Litmanen mijn favoriet.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Bij het doorlezen van Puurvoetbalonline in het kader van wat kan en moet er verbeterd worden kwam ik ook de ‘Elf vragen aan’ tegen. Een rubriek waarbij personen uit de voetbalwereld elf vragen voorgeschoteld kregen  die ze via mail mochten beantwoorden. Toen een leuke rubriek die ik daarom van nieuwe vragen heb voorzien waarbij Jaap Dijkema van v.v. Stedum de derde  in deze  vernieuwde rubriek  ‘De Elf aan.....'' is .


    Jaap Dijkema                                                                                          
Wat is je mooiste ervaring als voetballer tot nu toe: ‘ Lastige vraag, maar ik denk mijn rentree na een lange periode van revalidatie na een operatie aan mijn voorste kruisband. VV Stedum speelde in het seizoen 2007-2008 nacompetitie in de strijd tegen degradatie. In eigen huis had Stedum met 1-3 verloren van Be Quick maar in de return wisten we met 2-0 te winnen door onder andere een goal en assist van mij. Daarna zorgde een spannende penaltyreeks er vervolgens voor dat we in de vierde klasse bleven.”
Hoe belangrijk is voetbal voor jou: ‘Wel een belangrijk onderdeel. Uiteraard niet het belangrijkste, maar ik speel het spelletje graag en ben graag op de hoogte van het verdere voetbalgebeuren
Wat is jouw favoriete voetballer en wat maakt hem zo bijzonder: ’Jari Litmanen. Deze aanvallende middenvelder was in de jaren ‘90 één van de belangrijkste spelers van Ajax en is nog steeds één van de populairste spelers uit de historie van Ajax. Hij wist veel te scoren en stond ook bekend om zijn vele assisten. Verder vond ik het mooi dat hij in 2002 via Barcelona en Liverpool terug kwam bij Ajax.
 Welke club wordt komend seizoen kampioen van Nederland en waarom:’
Ik denk en hoop dat AFC Ajax kampioen van Nederland wordt. Vorig seizoen werd PSV terecht kampioen, maar verliest nu (net als was Ajax elk jaar overkomt) zijn belangrijkste spelers en wordt daar toch wel wat minder van.
Ajax heeft denk ik wel goed ingekocht en de spelers willen (hopelijk) allemaal revanche ten opzichte van het afgelopen teleurstellende seizoen. Het gaat volgens mij tussen Ajax en PSV.”
Het amateurvoetbal trekt steeds minder publiek, zijn de vele mutaties tijdens de overschrijvingsperiode daar debet aan: ’Het aantal spelers mutaties op ons niveau valt nog wel mee. De spelers uit de dorpen blijven hun club vaak wel trouw, vaak zie je bij de stadse ploegen meer spelers mutaties.Wel me wel op valt is dat op hoger niveau er bij sommige ploegen elk seizoen weer een compleet ander elftal staat. Dit maakt het voor supporters misschien wel minder interessant.
Ik denk dat de terugloop qua supporters vooral komt doordat de clubs uit deze regio uit de dorpen toch wel op een wat lager niveau spelen als vele jaren terug en dat er tegenwoordig zoveel sporten zijn en de mensen steeds meer andere interesses krijgen.”
Van welke voetbaltrainer heb jij het meest geleerd:
‘Ik heb ondertussen vijf trainers meegemaakt bij het eerste elftal en van iedere trainer heb ik wel wat geleerd.”
Het vrouwenvoetbal komt aardig opzetten maar wordt nog steeds niet serieus genomen in Nederland. Begrijp jij dat: ’Persoonlijk volg ik het ook niet. Ook niet met het afgelopen WK van de vrouwen. Zelfs in de media staat er niet veel over in. Ondanks dat ik het goed vind dat het vrouwenvoetbal aardig komt opzetten, denk ik niet dat het straks heel populair gaat worden in Nederland.
Waar erger jij je het meest aan op het voetbalveld:
’Assistent scheidsrechters die punten pakken voor hun clubs, daar kan ik echt niet tegen.”
 Welke club wordt kampioen in jullie klasse: ’Van veel clubs, voornamelijk uit de stad heb ik geen idee hoe goed ze momenteel zijn.Ik zie het wel zitten dat Stedum kampioen wordt in het aankomend seizoen!
Ik denk dat we een leuk team hebben om mee te kunnen doen voor de bovenste plaatsen, mits iedereen fit blijft en er voor wil gaan.”
Wat is jouw grootste voetbaldroom: ’Dat is lastig te zeggen, maar dat dat we met het Nederlands Elftal weer een keer een prijs gaan pakken is wel een leuke droom!”