Kurt Elshot: Mijn passie voor het voetbal is nog steeds aanwezig.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Gisteren maakte Pelikaan S bekend dat Kurt Elshot met ingang van het nieuwe seizoen aan de technische staf van de derdeklasser zal worden toegevoegd. Dat zorgde er voor dat Puurvoetbalonline contact met de oud-voetballer naar het hoe en waarom van zijn beslissing om in het amateurvoetbal aan de slag te gaan.
Kurt, gisteren werd bekend dat jij als assistent aan de slag gaat bij Pelikaan S. Vanwaar deze stap: 'Doordat mijn zoontje van tien bij GRC D2 gaat spelen ga ik dat team trainen. Ik ben een tijdje uit het voetballen weggeweest maar door mijn zoontje kwam ik in contact met GRC. Verder ben ik bevriend  met Rafael Bianco die met de vraag kwam of ik er niets voor voelde om bij Pelikaan S als assistent-trainer aan de slag te gaan. Doordat ik dat prima in kan passen qua trainingstijden besloot ik te gaan praten met Pelikaan S en kwamen we vervolgens dat we beide een samenwerking wel zagen zitten.”
Je woont ondertussen al weer in Groningen: 'Op dit moment woon ik nog in Deventer maar ik hoop de komende maand richting Groningen te verhuizen omdat ik gewoon dichter bij mijn kinderen wil zijn.”
Je vertelt dat je wilt terugkeren in het voetbal als trainer. Dat betekent dat je de trainerscursus gaat doen: 'Absoluut, daarom ben ik eigenlijk wel blij dat niet alleen bij de senioren maar ook de jeugd aan de slag ga. Ik ben namelijk van mening dat je als trainer alle facetten van het trainersvak moet kennen. Ik ken voldoende oud-collega's die als trainer eigenlijk te hoog zijn begonnen. Ik wil gewoon onder aan de ladder beginnen en dan zie ik vervolgens wel waar mijn plafond ligt.”
Je bent een tijdje uit beeld verdwenen qua voetbalactiviteiten. Was je er even klaar mee: 'In mijn periode als speler van NAC was ik begonnen met het maken van kleding. Dat resulteerde in een eigen kledinglabel genaamd Kurt waar ik nog steeds druk mee ben. Maar ik merkte dat mijn passie voor het voetbal nooit helemaal was verdwenen en wat door mijn zoontje weer werd aangewakkerd. Doordat ik tussen mijn werkzaamheden de mogelijkheid zag om ook iets in het voetballen te gaan doen begon het toch weer te kriebelen waardoor ik dus bij Pelikaan S als assistent-trainer en bij GRC als jeugdtrainer aan de slag ga.”
Waarbij Pelikaan S het Manchester City van het amateurvoetbal wordt genoemd:'Hahahaha, inderdaad dat wordt er inderdaad beweerd. Als je als club een bepaalde naam hebt dan is dat lastig om dat te veranderen. Dat is altijd al zo geweest. Doordat ik veelvuldig in Groningen was kreeg ik die verhalen uiteraard ook mee. En iedereen weet dat niet alleen de voorzitter van Pelikaan S iemand met ambitie is. Wat denk je wat er in andere delen van het land gebeurt. Ik weet dat er vertelt wordt dat de spelers voor veel geld naar Oostwold zijn gekomen. Je kunt praten wat je wilt om dat te bestrijden maar ik weet echt dat het anders is. Het zijn allemaal spelers die elkaar al jaren kennen en samen een bepaald doel willen bereiken. Daar is in mijn ogen niets mis mee en helemaal niet als er iemand binnen een club loopt die er voor kan zorgen dat de faciliteiten om dat te realiseren tip top in orde zijn.”
Een helder antwoord  waar jij mee bedoeld dat veel clubs het zouden willen zoals het in Oostwold gebeurt: 'Toen ik in 1995 bij FC Groningen kwam waren de faciliteiten niet zoals ze nu bij veel amateurverenigingen wel zijn en waar Pelikaan S een van is. Maar ik ben heel eerlijk wanneer ik zeg dat ik ambitie geen vies woord vindt en wat in Oostwold absoluut aanwezig is.”
Als we het over ambitie hebben, deel jij mijn mening dat ouders soms wel doordraven in hun ambitie dat hun eigen zoon of dochter een topper moet worden: ' Die mening deel ik zeker. Bij kinderen moet het plezier op de eerste plaats komen maar wat ik eigenlijk ook iets vindt wat bij senioren hoort. Plezier is in mijn beleving altijd de basis van succes. Ben je namelijk met iets bezig waar je geen plezier aan beleeft valt het resultaat vaak tegen. Maar inderdaad om op de ouders terug te komen ,die zorgen vaak voor een te hoog verwachtingspatroon richting hun eigen kinderen.” 
Duidelijk Kurt wat je antwoorden betreft en  klaar voor je nieuwe stap in je leven: 'Zeker weten. Ik verheug mij echt op beide uitdagingen want ik heb toch gemerkt dat mijn passie voor het voetbal nog altijd aanwezig is.”