De Elf van ... Jeroen Schut SC Stadspark zaterdag 1: Ik kan genieten van Andres Iniesta .

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Bij het doorlezen van Puurvoetbalonline in het kader van wat kan en moet er verbeterd worden kwam ik ook de ‘Elf vragen aan’ tegen. Een rubriek waarbij personen uit de voetbalwereld elf vragen voorgeschoteld kregen en die ze via mail mochten beantwoorden. Een leuke rubriek die ik van nieuwe vragen heb voorzien  waarbij Jeroen Schut van SC Stadspark zaterdag 1 de tweede in deze  vernieuwde rubriek van  ‘De Elf aan.....'' is.
Jeroen Schut
Wat is je mooiste ervaring als voetballer tot nu toe: 'De diverse kampioenschappen bij Gronitas zowel voor de zondag en zaterdag selecties.”
Hoe belangrijk is voetbal voor jouw: 'Voetbal is voor mij zeker een belangrijke factor. Het is voor mij een stuk ontspanning en zeker  na een drukke werkdag of week lekker met je vrienden op het veld staan om samen te genieten van de training of wedstrijd.”
Wat is jouw favoriete voetballer en wat maakt hem zo bijzonder: 'Ik kan intens genieten van Andres Iniesta van Barcelona. Echt een teamspeler en een winnaar die je overal op het veld tegenkomt.”
Welke club wordt komend seizoen kampioen van Nederland en waarom: 'Ik verwacht veel van Feyenoord maar ik denk dat PSV de schaal weer zal gaan bemachtigen. “
Het amateurvoetbal trekt steeds minder publiek, zijn de vele mutaties tijdens de overschrijvingsperiode daar debet aan: 'Ik denk niet dat de mutaties de oorzaak zijn van een verminderde belangstelling. Ik denk dat het meer komt doordat er een groot aanbod is qua voetbal op TV.”
Van welke voetbaltrainer heb jij het meest geleerd: 'Jaap Bierling was  een trainer die niet alleen op voetbalkennis maar zeker als mens bij mij op nummer 1 staat. Altijd klaar stond voor welke speler dan ook en ook echt spelers beter maakte door ze goed te begeleiden.”
Het vrouwenvoetbal komt aardig opzetten maar wordt nog steeds niet serieus genomen in Nederland. Begrijp jij dat: 'Ik heb daar geen moeite mee laat iedereen lekker voetballen of je nu vrouw of man bent.”
Waar erger jij je het meest aan en waar heb je veel respect voor op het voetbalveld: 'Waar ik echt een bloedhekel aan heb is van die mensen die je tijdens de wedstrijd alle ziektes toewensen die er maar bestaan. Ik heb respect voor de scheidsrechter en tegenstanders. Iedereen is met zijn hobby bezig en mag ook een fout maken maar los het als volwassenen op in plaats van door bijvoorbeeld als scheidsrechters met kaarten te strooien terwijl je zelf niet tegen een weerwoord of kritiek kunt.”
Welke team  wordt kampioen in jullie klasse: 'Tja er zitten een paar pittige tegenstanders in onze klasse maar ik denk dat de strijd zal gaan tussen Pelikaan S,  VVG en Appingedam. Deze ploegen spreken nu al duidelijk over de titel en ik wens ze succes want in deze klasse kan iedereen van iedereen winnen en zal het denk ik heel spannend gaan worden.”
Wat is jou grootste voetbaldroom: 'Ik zou  nog eens naar een El Classico tussen Barcelona en Real Madrid willen gaan.
Wat zou jij nog kwijt willen over het voetbal bij SC Stadspark: 'Er zijn weer nieuwe spelers bijgekomen en we zullen komend seizoen weer lekker met veel plezier gaan ballen.”