Marco Pesiwarissa : Bij Helpman benaderen we het dames/meisjesvoetbal op een positieve manier

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Marco Pesiwarissa is volgend seizoen niet alleen hoofdtrainer van Helpman 1 maar is daarnaast ook trainer van de damesafdeling van Helpman. Hij was dan ook een van degene die prestaties van het Nederlands Elftal tijdens het WK voor vrouwen in Canada op de voet volgde.
Marco Pesiwarissa
 Marco wat vond je van de prestaties van Oranje in Canada: ‘Ik vind het eigenlijk heel slecht Oranje niet verder gekomen is. Iets wat ik de groep niet verwijt maar meer de technische staf.
Verklaar je nader: ‘Ik vind het niet slim om je tactiek aan een speelster op te hangen, Vivianne Miedema, die totaal niet in vorm was. Daar waren diverse oorzaken voor te noemen zo viel in de media te lezen. Dat is iets waar je als technische staf beter moet omgaan. Verder was het ook tactisch niet allemaal even sterk wat Rogier Reijnders als coach liet zien. Kortom er had echt meer ingezeten.”
Dat wordt weer voer voor de criticasters die het vrouwenvoetbal niets vinden: ‘Inderdaad maar waar ik het niet mee eens ben. Je kunt wel aldoor steeds benoemen waarin vrouwen minder zijn dan mannen op voetbalgebied maar je kunt het ook anders benaderen. Zo hebben wij binnen Helpman op een vrijblijvende manier demonstratietrainingen verzorgd. We hebben als vereniging laten zien dat wij als Helpman het dames/meisjesvoetbal serieus nemen. Dat heeft ons 31nieuwe voetbalsters leden opgeleverd. Daar wil ik niet mee zeggen dat andere clubs het verkeerd doen maar als ik zag hoe enthousiast iedereen was zegt dat wel iets.”
Zijn het dames die allemaal nu nog elders bij een club in de stad voetballen of ook van verder daar buiten komen : ‘Het zijn speelsters die van ZNC, Actief, De Held en Oranje Nassau komen en gepakt werden door de manier hoe we bij Helpman het damesvoetbal zien.”
Dat betekent ook dat jullie ambitie hebben met de damesafdeling: ‘Uiteraard want precies zoals ik het Nederlands team als zeer talentvol zie heeft ook onze eerste selectie de nodige kwaliteiten. We gaan dan ook voor een plaats bij de eerste drie in de derde klasse.”